FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV VIDEO Dumitru Dragomir, interviu exploziv: „Infractorul de Ponta m-a dat afară de la Ligă și a vrut să mă bage în pușcărie”

Dumitru Dragomir încă îi poartă pică lui Victor Ponta
Dumitru Dragomir încă îi poartă pică lui Victor Ponta

Articol de , - Publicat vineri, 17 iulie 2020 09:33 / Actualizat vineri, 17 iulie 2020 13:22

La 74 de ani, Dumitru Dragomir nu se mai gândește să revină în fotbal, însă stă cu ochii pe Liga 1. Nu-l iartă pe Victor Ponta, care n-a ascuns faptul că s-a aflat în spatele înlăturării sale de la șefia LPF.

- Domnule Dragomir, urmăriți de aproape ce se întâmplă în Liga 1, chiar dacă ați ieșit din fenomen, cum vedeți finalul de sezon? 
- Craiova merită campionatul. Acolo e o treabă serioasă, patronul e și el băiat serios. Cârțu și Marcel Popescu la fel. Bergodi e bun. Au făcut o bază de antrenament frumoasă în Luncă. Se implică toată lumea politică. De asta e bine. Trag toți la aceeași căruță. Dar fotbalul e al dracu', mă, nene! Tare mă tem că nu bat CFR-ul.

- Pentru CFR ar fi un dezastru să rateze titlul, date fiind investițiile... 
- Practic e pierdut campionatul la această oră. Statistic vorbind. Dar Petrescu e antrenor și Universitatea Craiova ar trebui să-și ia măsuri din toate punctele de vedere la meciul cu CFR. Și umiditatea terenului să o studieze, mărimea crampoanelor. Tot! 

- A început deja un război între cele două, cu Petrescu în prim-plan acuzând că oltenii umblă la arbitri. 
- Eh! Încă o dată vă zic, Craiova ar merita. Dan Petrescu se poate duce oriunde, după ce pleacă de la CFR, și ia bani mai mulți.

„Becali a greșit că a renunțat la Duckadam"

- Nici la FCSB nu e liniște, a plecat Duckadam. 
- Domne, cine l-a învățat pe Gigi Becali să-l dea afară pe Duckadam a greșit. Dacă e ideea lui Gigi, atunci el a greșit. Dar până la urmă ăsta e capitalismul. Ești angajat la patron, el poate face ce vrea cu tine. Asta e! 

- Becali a justificat îndepărtarea lui Helmuth din rațiuni financiare. 
- Din punct de vedere moral nu are dreptate, financiar o avea. Fotbalul e 100% imagine, FCSB pierde. Imagine și marketing. Când eram la Ligă eu pierdeam 60% din timp pentru marketing, publicitate. Asta face ca spectatorii să vină la meciuri. Fotbalul fără cancan sportiv nu se vinde. Nu vedeți? 

- Cât s-a schimbat fotbalul față de când erați la Ligă? 
- Foarte mult! În primul rând valoric. Pe mine când m-a dat afară infractorul ăsta de Ponta eram pe locul 9 în Europa. 

- Apropo, recent a dezvăluit că el a fost în spatele plecării dumneavoastră
- Da, e un infractor. S-a lăudat că m-a dat afară. A vrut un infractor să mă bage în pușcărie. S-a dovedit cu acte că e infractor. Nu-l fac eu, a dovedit Înalta Curte că e infractor. 

- Câtă implicare are politicul în fotbal? 
- Fără precedent! Primul ministru a chemat președinții de cluburi și le-a promis numai minciuni ca să nu voteze a doua zi cu Dragomir. A recunoscut el la televizor. Acest infractor e un hoț pentru toată lumea, că l-au prins furând. Vedeți cine ne-a condus? Un hoț! Mulți au venit la noi și ne-au zis că le-au promis tot felul de lucruri. I-a mințit, pe unii i-a șantajat.

 - Ați mai veni înapoi la Ligă? 
- N-aș mai veni. Poate să mă cheme și Sfântul Petre, nu mă întorc la fotbal. Fotbalul este egal cu pușcăria. Popescu, Nețoiu și Borcea au făcut pușcărie nevinovați. Pădureanu a intrat în mormânt nevinovat.

„Oricine vine la FCSB, tot Gigi conduce"

- Se tot aude despre o posibilă candidatură a lui Gică Popescu la șefia Ligii... 
- Dacă nici Gică Popescu nu e bun, cine mai e? E fostul căpitan al Barcelonei. Ar fi o reparație morală. Oriunde ar fi, la LPF sau FRF, Gică Popescu e un câștig. E o personalitate. Ai cu cine să discuți. Că e greu să lucrezi cu el și cu Hagi e altceva. Sunt oameni cu personalitate. Că tot se plâng unii de Hagi. Băi, oameni buni, Hagi nu e profesor de română, e om de fotbal. E profesionist 100%. Gândește totul în ansamblu. Ca un manager. 

- A greșit Becali că a apelat în ultima vreme numai la antrenori de fațadă?
 - Nu poate nimeni altfel la FCSB. Poate doar un diplomat cum a fost Reghe. Sau Olăroiu. Te cheamă, te ceartă, te înjură, iar tu dai din cap că da, dar faci invers. Semnalizezi stânga, faci dreapta. Doar așa merge cu Gigi. Oricine vine la FCSB tot Becali dă comanda. Ca să fie clar. Numai că la unii nu se vede, pentru că acei oameni au personalitate și știu să acopere golul făcut de Gigi Becali. Nu-l mai condamnați pe Gigi Becali. E cel mai bun manager de fotbal din țară. N-a pierdut bani. Toți sunt falimentari, el nu e. Pe el nu l-a preocupat performanța, ci să nu moară de foame. 

- Man și Coman sunt jucători de 15 milioane? 
- Nu, dar sunt de 10. Gigi exagerează puțin, dar așa e în business. Când vinzi ceva, ceri 500.000, chiar dacă iei 300.000. Așa e și Gigi. 

- Buș vă place? 
- Foarte mult. Face transferuri bune Becali. Acum el le face, nu se mai ia după nimeni. L-a adus pe Elton la propunerea lui MM și a pus stop. A zis că-s banii lui și nu vrea să se mai ia după nimeni. Gigi e greu de influențat. Dacă-i intră ceva în cap, moare cu ideea aia.

"Îmi fac card DDB să-i ajut"

- Spune că n-are fundași și nu găsește nimic în România... 
- Eu aș lua doi bătrâni, pe Marius Constantin și pe Tamaș. Sunt cei mai buni fundași centrali. Bagă materiale amândoi și un an de zile n-ai treabă. Dacă îi ia Craiova pe ăștia doi, ia campionatul doi ani la rând. Fundași laterali buni de tot au deja. Ați văzut ce viteză are Vlădoiu? Cred că e cel mai bun din România. 

- Ați spus că ați vrut să cumpărați Dinamo. Iată că acum e într-un moment foarte greu. Ce anticipați, își revine? 
- Îmi pare rău de Dinamo. Să văd ce fac acum și le bag și eu niște bani. Îmi fac card DDB. Dacă intră în divizia B, mă mai gândesc. Dacă se salvează, atunci vreau să mă bag. Membru Elite. Dinamo a avut una dintre cele mai bune organizări de club. Cu centru de juniori puternic. S-a ales praful. Și acolo sunt antrenori tari, e Emil Ursu, care ar trebui să fie unul dintre primii 5 din țară. 

- Chiar e posibil să retrogradeze?
 - E posibil! Dar au un program bun, iar Țălnar și "SMURD" sunt norocoși. Oameni valoroși. Au fost și mari fotbaliști, dar și antrenori cu rezultate. Cine a făcut schimbarea n-a fost prost. Cu toate că Mihalcea nu are nicio vină. S-a dus la o echipă vai de mama ei.

„Pițurcă venea la Dinamo pe 1 milion de euro pe an”

 - Mai luați în calcul o implicare financiară consistentă, adică la nivel de acționariat? 
- Nu, nu! Doamne-ferește! Dacă era, mă băgam cu Nețoiu, Borcea, Cataramă. Eram mulți. 

- Venea și Victor Pițurcă? 
- Cu noi, da! 

- Cum l-ați fi convins? E stelist 100%.
- Dacă îi dădeai bani, un milion pe an, venea în joc de glezne. 

- De ce are nevoie Dinamo ca să depășească momentul greu? 
- Bani! În afară de drepturile TV, cel puțin încă 5 milioane. Nu numai un an sau doi. Trebuie să ai o rezervă de 5 ani. 

- Cât de avansate au fost discuțiile pentru Dinamo? 
- În proporție de 80% era totul rezolvat. Strângeam ceva bani, mergeam în Argentina și Brazilia, aduceam 5 jucători. Și câțiva români. Îl aveam pe listă și pe Buș, încă vreo doi de la Hagi. Dacă îmi dați mie bani, iau campionatul la 10 puncte diferență. Cu un buget de 10 milioane pe an. N-ai cum să faci performanță cu salarii de 5.000 de euro pe lună. La 15.000 - 20.000 aduci fotbaliști buni din Portugalia.

"Cu suporterii, Dinamo mai rezistă doar anul acesta"

- Nu e tragic? Când erați dumneavoastră șef la Ligă, Dinamo dădea salarii de 500.000 pe an... 
- Când eram eu șef la Ligă eram pe locul 9 în Europa. M-a schimbat delicventul de Ponta când eram cu fotbalul pe locul 9. Atunci erau conducători. Erau Badea, Nețoiu, Borcea, Cohn, ăștia erau titani. Îl zgândăreai pe unul, imediat puneau în cont 1-2 milioane. Acum dacă îi storci pe toți de la Dinamo, nu scoți 100.000 de euro. Ce Dumnezeu! Toți îl acuză pe Negoiță, dar eu n-aș face asta. A făcut cât a putut. A ținut echipa asta în prima ligă timp de 10 ani. Credeți că pentru șefii galeriei este ușor să preia conducerea? Deși sunt niște băieți deștepți, ei nu știu cât de greu este. 

- Cât timp mai rezistă Dinamo așa, din aportul suporterilor? 
- Anul acesta. Dacă nu găsește pe cineva să bage bani, gata. Nu mulți. Dar o primă tranșă de 5-6 milioane, ca să poți lua 3-4 jucători de valoare. 

- Cât de mult ajuta înainte concurența între patroni? 
- Păi, ce patroni aveam eu și ce e acum... Acum mai sunt doar Hagi, Becali, Rotaru și Varga. Mai zi-mi patroni potenți. Eu aveam așa, Sechelariu, Ștefan, Marian Iancu, Nicolae, Porumboiu, Niculae, Bucșaru, Copos, Badea, Borcea, Nețoiu, Dinel Staicu, Paszkany. Erau salarii și de 600.000 de dolari pe an. Fotbalul românesc a fost ținut de banii din drepturi TV. Eu am făcut primul contract, aceleași sume sunt și azi. Nu s-au depășit deloc. Dacă televiziunile cădeau, s-a terminat cu fotbalul în România. 

Nu mai vreau să aud de fotbal. Îl urmăresc, dar nu vreau să mai conduc nimic. După 2-3 luni m-ar aresta nevinovat. E imposibil să nu vorbesc. Pot eu să tac?

Nici Mircea Sandu nu mai vrea fotbal. E un gentleman și cu siguranță e cel mai mare conducător pe care l-a avut fotbalul românesc în istorie

Sunt un pensionar fericit. Muncesc pe șantier la fiul meu. Fac blocuri, las ceva în urma mea. Regret că fotbalul nostru s-a degradat. E o nenorocire. Înainte mai jucam o semifinală de cupele europene 
- Dumitru Dragomir, fost președinte al LPF

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

EXCLUSIV Bogdan Bălănescu a făcut anchetă internă la Dinamo, după apariția cazurilor de Covid-19! Iată ce a descoperit

FCSB. Noile clauze impuse de Gigi Becali: pe cine poate da afară, dacă FCSB nu obține banii de la UEFA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
amicu
amicu  •  17 Iulie 2020, 14:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pma77
pma77  •  17 Iulie 2020, 12:16

Ponta este plagiator nu infractor..si ma bucur ca te-a schimbat,tu si cu Sandu ati distrus fotbalul romanesc.

364013620655921
Ciprian Vasile Raiu  •  17 Iulie 2020, 12:05

Mitica Dragomir esti un mare mincinos si hot din cauza voastra fotbalul romanesc s-a degradat prea multe magarii s-au facut in toti anii astia. Ponta a facut cel mai bun lucru dini viata lui ca te-a schimbat te credeai Dumnezeu iar Borcea,Netoiu,Copos sunt vinovati pentru tot ce-au furat din fotbalul romanesc asa e hotii se apara intre ei. Imi doresc sa vina investitori curati si sa faca performanta nu sa distruga cluburile.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close