FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

EXCLUSIV Dusan Uhrin a dat scorul exact la Dinamo - FCSB: „Ar fi fantastic și m-aș bucura și eu”

Articol de - Publicat joi, 23 noiembrie 2023 08:45 / Actualizat joi, 23 noiembrie 2023 12:04

Dusan Uhrin, 56 de ani, este tehnicianul cu care „haita” a repurtat ultima victorie în fața eternei rivale, pe 16 februarie 2020, în confruntările din campionat. A fost 2-1 după o execuție fabuloasă a lui Sin, cehul a transmis un mesaj fanilor prin intermediul Gazetei Sporturilor

  • Dinamo - FCSB se joacă duminică, 26 noiembrie, de la ora 20:30. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport 1, OrangeSport 1 și DigiSport 1

Un nou episod din Derby de România este programat duminică seară, pe Arena Națională, de la ora 20:30, Dinamo - FCSB opunând formației ce ocupă penultimul loc al clasamentului tocmai liderul clasamentului.

Imagini senzaționale de la primul FCSB - Dinamo din istorie » Burcă a comis-o, Pițurcă în extaz, MM pe garduri + Lupescu s-a însurat în timpul meciului
DINAMO - FCSB
Imagini senzaționale de la primul FCSB - Dinamo din istorie » Burcă a comis-o, Pițurcă în extaz, MM pe garduri + Lupescu s-a însurat în timpul meciului

Calculele hârtiei sunt toate de partea echipei lui Gigi Becali. De la faptul că formația lui Ovidiu Burcă a bifat 10 etape consecutive fără victorie, trei remize și șapte eșecuri, până la un alt detaliu care este partea celor de la FCSB. 

În ultimele zece confruntări directe dintre cele două rivale, roș-albaștrii au bifat 5 victorii. Mai sunt alte 3 remize și două victorii ale "câinilor".

Dacă ultimul succes al roș-albilor cu FCSB este din Cupa României, în urmă cu patru partide, golul lui Adam Nemec aducând victoria lui Dinamo în februarie 2021, ultima oară când "câinii" și-au îngenuncheat rivalii în campionat a fost în februarie 2020.

Vorbim de Liga 1, acolo unde Dinamo a suferit în ultimele sezoane. A fost la retrogradare, ca și acum, și în 2020, în 2021 și în 2022. Ultima victorie din campionat a „câinilor" a fost înregistrată cu Dusan Uhrin antrenor. Tehnicianul de 56 de ani este în prezent liber de contract, după ce a avut o experiență în țara natală la Viagem Pribram, dar din iarnă vrea să revină în circuit.

+25 FOTO

Dusan Uhrin a rămas dinamovist în suflet: „Ar fi fantastică o victorie, m-aș bucura și eu"

Praghezul a adresat câteva cuvinte dinamoviștilor prin intermediul Gazetei Sporturilor.

„Derby-ul a fost mereu o mare confruntare pentru mine. Până la urmă, vorbim de cel mai important și mai vizionat duel din România. Un derby poate schimba totul!

 Dacă nu o duci bine după o perioadă mai lungă și reușești să învingi, se poate schimba soarta unui sezon. Sper ca aceleași lucruri să se întâmple și duminică la Dinamo - FCSB.

Eu sper din tot sufletul ca Dinamo să învingă cu 1-0! Ar fi fantastic și m-aș bucura și eu, de la distanță, alături de dinamoviști. Această echipă mi-a rămas în suflet, la fel și suporterii", a transmis cehul pentru GSP.ro.

Eu sunt bine. Învăț în această perioadă ca să fiu gata să antrenez din nou din iarnă. Toată viața înveți, niciodată nu poți spune că le știi pe toate. Întotdeauna mai ai ceva de adăugat, mai ales în antrenorat
Dusan Uhrin

Dusan Uhrin este gata să revină din 2024 în România

Uhrin a părăsit România în mai 2022, după ce Dinamo a retrogradat, la capătul dublei de baraj cu U Cluj (0-2, 1-1). Cu un sezon înainte, Dusan a reușit să salveze "haita" de la retrogradare, după un parcurs remarcabil. Praghezul a avut trei mandate la formația din Ștefan cel Mare.

În România a mai antrenat Poli Timișoara, CFR Cluj și Gaz Metan Mediaș. Nu exclude varianta de a se întoarce în Liga 1, a mărturisit că-și lase deschise toate opțiunile. "Dacă se va ivi vreo oportunitate, de ce nu?! M-am simțit bine, am fost la diverse echipe, în diverse etape, am cunoscut oamenii și situații. Mă pot adapta din nou", a transmis Uhrin.

La Timișoara și la București am cunoscut perioade în antrenorat minunate. Am întâlnit oameni faini și mi-am făcut prieteni buni. S-ar putea să revin într-o bună zi
Dusan Uhrin

După aproape 4 ani, au mai rezistat doar doi jucători la Dinamo. La FCSB mai sunt 4

Din echipa lui Uhrin din februarie 2020 doi fotbaliști mai sunt în actuala echipă a lui Ovidiu Burcă. Este vorba de Rici Grigore (integralist) și Ahmed Bani (rezervă neutilizată), cei doi mai rezistă la Dinamo. "Câinii" au jucat în formula Piscitelli - Kostrna, Puljic, R. Grigore, Sin - Mrzljak, I. Filip - Moldoveanu, Fabbrini, Sorescu - Perovic, au mai intrat Răuță, Lazăr și D. Popa.

Din echipa celor de la FCSB, pregătită atunci de Bogdan Vintilă, mai rezistă în prezent la clubul lui Gigi Becali: V. Crețu, Olaru, Coman, toți trei titular atunci, plus A. Vlad.

VIDEO Totul despre Dinamo - FCSB

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Ultimul antrenor campion cu FCSB: „Știu, am fost acolo, eu zic că e ghinion”. De ce nu vrea să retrogradeze Dinamo

EXCLUSIV // VIDEO Miodrag Belodedici deconspiră după ani și ani: „Aceasta este primul meu club, de suflet”. Ce zice despre ideea „FCSB în Ghencea” + Cum își șicana Dinamo marea rivală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează