FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

exclusiv Uhrin, interviu pentru GSP înaintea barajului cu U Cluj: „Dinamo e obișnuită cu scandalul”

Dusan Uhrin, 54 de ani, antrenorul lui Dinamo, a oferit un interviu Gazetei Sporturilor după ce s-au fixat detaliile barajului dintre Dinamo și U Cluj
Dusan Uhrin, 54 de ani, antrenorul lui Dinamo, a oferit un interviu Gazetei Sporturilor după ce s-au fixat detaliile barajului dintre Dinamo și U Cluj

Articol de - Publicat luni, 16 mai 2022 17:04 / Actualizat luni, 16 mai 2022 17:19

Dusan Uhrin, 54 de ani, antrenorul lui Dinamo, a oferit un interviu Gazetei Sporturilor după ce s-au fixat detaliile barajului dintre Dinamo și U Cluj, cehul accentuând câteva cuvinte-cheie, pe care le va repeta și elevilor săi: ”Focus, realitate, concentrare”.

  • Dinamo va juca împotriva lui U Cluj barajul de rămânere / promovare în Liga 1. Manșa tur e pe 21 mai, la Cluj. Returul, 29 mai, se va disputa în Ștefan cel Mare.

- Mister Uhrin, este mai bine pentru Dinamo că joacă primul meci în deplasare, la Cluj?

- Și când jucam eu fotbal, și când antrenam la începutul carierei în meciuri eliminatorii, nu mi-a păsat niciodată de locul unde jucam primul meci. Niciodată n-am ținut de aceste detalii. Psihic, poți pierde din concentrare. (râde) Uite, o să-ți zic după cele două partide dacă a fost mai bine sau mai rău că am jucat primul meci la Cluj. Eu zic că avem șanse 50-50 la sută în această "dublă".

Cum vede Sabău dubla din baraj: „Dinamo nu e favorită, dar U Cluj ar putea avea o problemă”
BARAJ MENȚINERE/PROMOVARE
Cum vede Sabău dubla din baraj: „Dinamo nu e favorită, dar U Cluj ar putea avea o problemă”

- Ați fi preferat altă formație la baraj decât U Cluj?

- Oricum, nu pot schimba ceva. Realitatea este că jucăm cu U Cluj, eu mă focusez pe realitate, nu pe iluzii, nu pe "Ce-ar fi fost dacă...?". Acum, ne concentrăm pe realitate, suntem la baraj, trebuie să câștigăm, pentru ca Dinamo să continue în Liga 1. Repet, sunt șanse 50-50, nu există o favorită.

Dusan Uhrin, înainte de barajul cu U Cluj: „Dinamo e pregătită”

- Totuși, Dinamo e al doilea cel mai galonat club al României, nu e jenant sau mentalitate de echipă mică să gândească cineva de la echipă că sunt șanse egale cu o divizionară B?

- Vorbim de realitate, nu de istorie, de ceea ce ai fost ieri, alaltăieri, acum mai mulți ani. Dacă ne considerăm învingători deja, riscăm să pierdem. Tot repet niște cuvinte-cheie: focus, realitate, concentrare. Echipa mea e pregătită în orice moment, sper să fie bine la ora meciului, fără accidentări și pregătită pentru orice detaliu al partidei.

- Când spuneți că echipa e pregătită e pentru moral sau așa îi simțiți pe elevii dumneavoastră?

- Am avut probleme la început, dar situația s-a reglat la toate capitolele. Acum, din toate punctele de vedere, jucătorii sunt, cred că așa e, cu mintea doar la duelurile de baraj. Și ei știu că șansele sunt egale, intrăm să jucăm bine, să marcăm mai mult ca adversarul în fiecare meci.

- Gândiți simplu, minimalist, fără promisiuni și cuvinte mari.

- E vorba de focus pentru acest obiectiv. Ce să promit? Ideea e simplă: Dinamo trebuie să încheie bine această "dublă" de baraj, adică să continue în Liga 1. Nimeni nu ne asigură asta în afara muncii noastre.

Dusan Uhrin, antrenor Dinamo: „Am adunat o serie bună, sunt mai încrezător”

- Și la ultimele conferințe, și la meciuri v-am văzut și zâmbind, nu mai este îngrijorarea de la începutul mandatului. De ce și cum se oglindește acest detaliu asupra echipei?

- Da, pot spune că sunt mai încrezător, am câștigat câteva meciuri, am adunat o serie bună, dar istoria nu mai e conectată la ceea ce am făcut până acum. Urmează două meciuri total distincte, Dinamo nu a mai fost în postura asta, jucătorii trebuie să fie concentrați pentru aceste două meciuri. Atât.

- Și apoi?

- Trăim și vedem. Doar aceste două meciuri contează acum, restul vom vedea.

- Ce le-ați spus deja jucătorilor despre U Cluj?

- Că nu va fi ușor, să nu se gândească la faptul că e echipă de ligă inferioară. Avem un respect mare pentru U Cluj. Nu teamă, ci respect, pentru că este o echipă ce ne poate crea probleme.

Dusan Uhrin, antrenor Dinamo: „Noi chiar suntem obișnuiți cu scandalul”

- Nici dumneavoastră nu știți ce veți face după această "dublă" de la baraj, nu v-ați gândit măcar un pic?

- Am vorbit de zece ori până acum, totul depinde de acest baraj. Vom face totul ca să câștigăm, sper că va fi bine. Apoi avem timp să discutăm, vom avea toate datele problemei.

- După ce U Cluj a ratat dramatic promovarea, este un avantaj pentru Dinamo că adversarul va fi afectat psihic?

- Am urmărit situația de acolo, am citit, dar eu știu mai bine ce este la Dinamo. (râde) Dinamo este obișnuită cu scandalul, așa că nu știu cum e la alții. La Dinamo mereu apar noutăți, sunt discutate, sunt amplificate, m-am obișnuit. Și de multe ori se scriu lucruri negative, m-am obișnuit și cu asta, dar situația se poate schimba în viitor. Mai întâi, focus pentru baraj, mai vorbim după.

N-am avut nicio discuție vizavi de viitorul jucătorilor, ce lot ar putea fi din vară, cine să mai vină, ce se va întâmpla cu mine. Vorbim strict de baraj, atât, focus și concentrare
Dusan Uhrin, antrenor Dinamo

3 punctea câștigat U Cluj în ultimele 4 meciuri din play-off-ul Ligii 2, când a ratat promovarea directă, câștigând în Ghencea, dar pierzând acasă cu Slobozia și Hermannstadt și în deplasare la Chiajna

10 punctea câștigat Dinamo în ultimele 4 meciuri din play-out-ul Ligii 1: trei victorii și o remiză, cu Gaz Metan (1-0), Clinceni (5-1), FC Botoșani (3-2) și UTA (1-1)

De ce nu a jucat mai mult Elis Bakaj la Dinamo: „Erau interese, anumiți jucători trebuiau vânduți”

5 jucători din Dinamo - UTA au luat 4 în caseta tehnică din ziar
DINAMO - UTA 1-1
5 jucători din Dinamo - UTA au luat 4 în caseta tehnică din ziar
Fostul jucător de la Dinamo povestește prin ce a trecut când s-a operat după o accidentare gravă: „Nu era nimeni în spital. Am zis «Gata! Nu mă mai trezesc»”
GSP LIVE
Fostul jucător de la Dinamo povestește prin ce a trecut când s-a operat după o accidentare gravă: „Nu era nimeni în spital. Am zis «Gata! Nu mă mai trezesc»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
creeperno115
creeperno115  •  16 Mai 2022, 22:36

Peste 3 zile luati campionatul.... ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dvd1
dvd1  •  16 Mai 2022, 20:38

terminati cu Dinamo. In 2-3 zile Dinamo dispare si nu o sa mai auda nimeni de ei. Dinamo are 0% sanse cu U Cluj. Mai bine nu se duc. Nu mai scrieti nimic despre Dinamo, nu are rost

cfrinho
cfrinho  •  16 Mai 2022, 18:38

Suporterii decenti ai lui U Cluj ar merita sa-si vada echipa in prima liga, dupa atatia ani de frustrari, dar pentru El Presidente nu pot sa nu-mi doresc pe Dinamo in Liga1 in continuare. Dinamo are lot mult peste ce arata clasamentul, e ciudat ca au ajuns in punctul asta. Altfel, e bine ca se joaca tur-retur, asa va ramane in Liga1 echipa mai buna, nu mai norocoasa.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează