FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDEŢĂ DE LA ROMA

E vero! Ştefan Radu la Lazio!

Articol de - Publicat marti, 29 ianuarie 2008 00:00

Lazio va plăti 5,4 milioane de euro pentru Ştefan Radu, acceptînd să achite şi TVA-ul. După trei zile de tratative dure, încheiate ieri la 4:00 dimineaţă. Jucătorul este împrumutat pînă în vară, pentru 1,2 milioane de euro. Apoi, italienii au prima opţiune la un transfer definitiv, pe încă 4 ani. Ştefan Radu (21 de ani) va deveni miza celui mai mare transfer din România, aruncînd în aer prejudecata că numai atacanţii sau mijlocaşii pot bate recorduri în mercato. În prima zi ca jucător al lui Lazio, puştiul a părut uimit de ceea ce i se întîmplă. În general, nu numai la nivelul salariului, care i-a crescut dintr-un foc de aproape 20 ori, urmînd să cîştige de acum 400.000 de euro pe sezon!

Primul antrenament
Radu a intrat în programul oficial al noii sale echipe începînd de luni dimineaţă. Şi-a petrecut primele ceasuri în cantonamentul de la Formello, situat la circa 15 km de Roma. "Noii colegi m-au primit foarte bine la antrenament. Antrenorul Delio Rossi mi-a spus să fiu pregătit, că voi juca miercuri, în Cupă", s-a confesat emoţionat românul unor prieteni. Apoi, în jurul orei locale 14:30, s-a prezentat la vizita medicală, efectuată la clinica privată Paideia. A venit într-un simpatic Smart argintiu, însoţit de Cristina, şefa sectorului de presă de la Lazio. Îmbrăcat în adidaşi albi, blugi şi o geacă cu glugă şi blăniţă, plus nelipsitul fular, internaţionalul a coborît timid din maşină. Surprins de marea de jurnalişti italieni care-l aşteptau, a făcut doar un semn discret că nu poate oferi declaraţii.

"Sînt fericit!"
Clubul lazial e în silenzio stampa, iar el trebuie să urmeze aceleaşi reguli. S-a strecurat tiptil spre cabinetul central, unde a fost preluat de profesorul Ivo Pulccini, doctorul care a supervizat setul de controale necesar pentru a-i da undă verde jucătorului din punct de vedere medical. În timpul circuitului, la insistenţele presei, a scăpat în viteză o banalitate, "sînt fericit că am venit la Lazio", şi apoi s-a salutat cu Pandev şi De Silvestri, proaspeţii lui coechipieri, apăruţi şi ei la clinică din cauza unor probleme de sănătate.

Îl înfruntă pe Mutu
Deja apreciat în media peninsulară, care are mari aşteptări faţă de român, Radu va debuta aproape sigur în Italia într-un meci contra lui Mutu! Lazio va juca mîine, în deplasare, returul cu Fiorentina în sferturile de finală ale Cupei, după 2-1 la Roma, iar ex-dinamovistul are şanse mari să fie pe teren din primul minut, pentru că defensiva capitolinilor e decimată, fără Stendardo (plecat la Juventus), Cribari, Zauri şi Silvestri, accidentaţi sau suspendaţi. Radu va face probabil cuplu cu Siviglia în zona centrală, iar duminică, în campionat, cu Sampdoria, e deja luat în calcul pe postul de fundaş stînga, în absenţa lui Kolarov, suspendat.

Comparat cu Chivu
Presa italiană aşteaptă cu nerăbdare debutul lui Ştefan Radu în tricoul noii sale formaţii, Lazio Roma. Ziariştii au pretenţii mari de la român, pe care îl aseamănă cu jucătorul lui Inter, Cristi Chivu. Italienii şi-ar dori ca performanţele acestuia din Serie A să fie cel puţin la fel de bune ca ale căpitanului "naţionalei". La gruparea lazială, Radu nu va avea numărul 26 purtat la Dinamo, acesta fiind luat de belgianul Mudingayi. (Justin Gafiuc)

Lupescu: "Radu Ştefan se va adapta repede în Italia"
Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, consideră că dinamovistul Ştefan Radu se va impune repede la Lazio. "Pentru un apărător este mai uşor să se acomodeze în fotbalul italian decît pentru un atacant. Depinde de el cum se va adapta la mentalitatea din Il Calcio. Este fantastic pentru Radu că s-a transferat la Lazio, iar dacă sumele vehiculate în presă sînt reale e bine şi pentru Dinamo", a declarat Lupescu. (Viorel Tudorache)

Piţi e circumspect
Selecţionerul Victor Piţurcă pare rezervat în privinţa şanselor lui Ştefan Radu de a prinde primul "11" la noua sa echipă, Lazio Roma. "Este un pas uriaş pentru Radu să joace în Italia. Îmi doresc să evolueze meci de meci. Mă tem totuşi că s-ar putea să nu joace, cu toate că valoarea lui ar impune acest lucru". Piţurcă crede însă că "Ştefan are calităţi şi pot spune cu certitudine că pe viitor se va impune ". (Costas Mincu)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează