FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

Când vor intra echipele din Liga 1 pe „Arcul de Triumf”? » Ministrul Novak, anunț important

Până în acest moment, pe stadionul de lângă Herăstrău s-au disputat doar meciuri de rugby / Sursă foto: GSP
Până în acest moment, pe stadionul de lângă Herăstrău s-au disputat doar meciuri de rugby / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022 17:03 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2022 19:03

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a fost întrebat din nou despre dorința celor de la FCSB sau a altor echipe din Liga 1 de a evolua pe stadionul „Arcul de Triumf” din Capitală.

FCSB, Rapid și Dinamo, toate cele trei formații bucureștene din Liga 1, și-au manifestat dorința de a evolua pe stadionul „Arcul de Triumf”. Cel mai vehement a fost Gigi Becali. Finanțatorul vicecampioanei, dar și Mihai Stoica, managerul general al echipei, au purtat o dispută de la distanță cu Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Totuși, până în acest moment, pe stadionul de lângă Herăstrău s-au disputat doar meciuri de rugby. Ministrul Eduard Novak trage nădejde că lucrurile s-ar putea schimba în viitorul apropiat

Eduard Novak: „Din păcate, parcurgem o perioadă birocratică”

„Arcul de Triumf, așa cum am spus de la început, trebuia să fie o bază pentru sportul românesc, rugby, fotbal și alte sporturi. Din păcate, parcurgem o perioadă birocratică. 

Deocamdată, am avut niște protocoale și cu FRF și cu FRR, de folosință gratuită, dar în curând sperăm să înființăm acest centru național sportiv, care să administreze această bază. La avize, la ministere, acolo se împotmolesc lucrurile. Sper că cât de curând (n.r. - să poată evolua echipele din Liga 1 pe Arcul de Triumf).

Acum suntem la o administrare foarte joasă și nu sunt foarte multe costuri, dar cu siguranță că benefic ar fi să fie folosită baza de recuperare, hotelul, restaurantele și să avem evenimente sportive. Dar o să vedeți că o să ajungem acolo, vrem ca această bază să fie un exemplu pentru sportul românesc. Ideea unei baze sportive este să fie folosită în așa fel încât să fie profitabilă. Și 90 la sută din bazele noastre din țară abia sunt administrate”, a spus ministrul Eduard Novak, într-un dialog purtat azi cu reprezentanții media. 

Eduard Novak: „Singura șansă pentru bazele sportive din România este descentralizarea”

Singura șansă pentru bazele sportive din România este descentralizarea. Suntem singurul minister care avem elaborată legea sectorială pentru descentralizarare, pe toate sectoarele și cred că doar așa bazele sportive vor fi administrate bine, au șansa de a fi reablitate și nu Ministerul să țină toate bazele și 80-90 la sută din bugetul nostru să îl cheltuim pe administrare.

- Eduard Novak, ministrul Sportului

16 luniși jumătate au trecut de la momentul în care a fost tăiată panglica stadionului Arcul de Triumf; s-a întâmplat pe 4 decembrie 2020, în prezența prim-ministrului de atunci, Ludovic Orban

37 de milioane de euroa costat Arcul de Triumf, stadion care are o capacitate de 8.155 de locuri

Alin Petrache, mesaj clar pentru echipele de fotbal care vor să joace pe Arcul de Triumf: „Nu înțeleg această dorință acerbă. Avem și alte stadioane”
STADIONUL ARCUL DE TRIUMF
Alin Petrache, mesaj clar pentru echipele de fotbal care vor să joace pe Arcul de Triumf: „Nu înțeleg această dorință acerbă. Avem și alte stadioane”

Alin Petrache, mesaj clar pentru echipele de fotbal care vor să joace pe Arcul de Triumf

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a vorbit despre stadionul „Arcul de Triumf”, acolo unde FCSB și Dinamo intenționează să joace.

Oficialul spune că potrivit protocolului pe care FRG îl are cu Ministerul Sportului, rugby-ul are întâietate pe stadionul reconstruit din bani publici pentru EURO 2020 și declară că nu înțelege de ce echipele private de fotbal nu se orientează către alte stadioane.

„Am fost pro pentru ca echipele naționale să joace. Se numește «Stadionul Național Arcul de Triumf». Am fost deschis pentru organizarea evenimentelor naționale. Federația de Tir a avut un campionat euorpean aici, Federația de Oină a organizat o competiție și multe alte federații.

Să nu uităm că două naționale din partea FRF, cea de fete și cea U21, au avut activități aici. Când putem ajuta, o vom face. Și am făcut-o. Am ajutat Federația de Fotbal în 2013, când a depus dosarul pentru organizarea EURO 2020.

Au fost și cereri private, dar, din punct de vedere al rugby-ului, sunt puțin ciudate. Nu înțeleg de ce toată lumea vrea pe acest stadion? Poate datorită poziționării. Dar să nu uităm că aparține Federației de Rugby de peste 115 ani. Ar fi bine să rămână așa”, a spus Alin Petrache la Pro Arena.

Stadioanele Capitalei sunt 90% ale puterii centrale

  • Arena Națională - Primăria București
  • Ghencea - Ministerul Apărării Naționale
  • Ștefan cel Mare - Ministerul de Interne
  • Giulești - Ministerul Transporturilor
  • Arcul de Triumf - Ministerul Sportului
  • Regie - Ministerul Educației
  • Cotroceni - Banca Națională a României

Vezi și alte știri de actualitate: 

Alin Petrache, mesaj clar pentru echipele de fotbal care vor să joace pe Arcul de Triumf: „Nu înțeleg această dorință acerbă. Avem și alte stadioane”

EXCLUSIV // VIDEO „Dați-mi un motiv pentru care FCSB nu ar trebui lăsată în Ghencea!” » Discurs ferm în dezbaterea momentului: „Tovarășul Talpan are nostalgii bolșevice”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
laur_gr
laur_gr  •  27 Aprilie 2022, 21:03

Ar trebui ca federația de rugby sa suporte toate cheltuielile cu stadionul Arcul de Triumf + cheltuielile tuturor angajaților de la stadion. Atunci se va ruga de alții ca sa joace acolo ca sa mai scoată un ban.

abavati
abavati  •  27 Aprilie 2022, 20:45

poate ne spune dl. Petrache cam cati bani a investit FRF in constructia stadionului ca sa il declareca fiind al FRR??? a facut poateb50-50 cu CNI si nu am aflat noi?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează