FOTBAL  »  Superliga  »  STADIONUL ARCUL DE TRIUMF

Alin Petrache, mesaj clar pentru echipele de fotbal care vor să joace pe Arcul de Triumf: „Nu înțeleg această dorință acerbă. Avem și alte stadioane”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022 10:14 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2022 11:38

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a vorbit despre stadionul „Arcul de Triumf”, acolo unde FCSB și Dinamo vor să joace.

Oficialul spune că potrivit protocolului pe care FRG îl are cu Ministerul Sportului, rugby-ul are întâietate pe stadionul reconstruit din bani publici pentru EURO 2020 și declară că nu înțelege de ce echipele private de fotbal nu se orientează către alte stadioane.

Lippi a venit pentru olteni în România » Cei doi fotbaliști urmăriți de fiul-impresar al celebrului antrenor italian
CSU CRAIOVA
Lippi a venit pentru olteni în România » Cei doi fotbaliști urmăriți de fiul-impresar al celebrului antrenor italian

Alin Petrache: „Nu înțeleg de ce toată lumea vrea să joace pe Arcul de Triumf”

„Am fost pro pentru ca echipele naționale să joace. Se numește «Stadionul Național Arcul de Triumf». Am fost deschis pentru organizarea evenimentelor naționale. Federația de Tir a avut un campionat euorpean aici, Federația de Oină a organizat o competiție și multe alte federații.

Să nu uităm că două naționale din partea FRF, cea de fete și cea U21, au avut activități aici. Când putem ajuta, o vom face. Și am făcut-o. Am ajutat Federația de Fotbal în 2013, când a depus dosarul pentru organizarea EURO 2020.

Au fost și cereri private, dar, din punct de vedere al rugby-ului, sunt puțin ciudate. Nu înțeleg de ce toată lumea vrea pe acest stadion? Poate datorită poziționării. Dar să nu uităm că aparține Federației de Rugby de peste 115 ani. Ar fi bine să rămână așa.

Cererile se facă către Ministerul Sportului. Nu înțeleg de ce există dorința aceasta acerbă. Avem atât de multe stadioane, Ghencea, Rapid, Arena Națională, care au fost făcute pentru fotbal. Nu înțeleg această cramponare.

Din punctul nostru de vedere, Ministerul se poziționează foarte bine. Noi avem un protocol, prin care noi utilizăm și administrăm baza. Când sunt cereri de la echipele de fotbal, trebuie să ne gândim la calendarul nostru sportiv. E un stadion destul de utilizat. Mă gândesc că e normal ca rugby-ul să aibă întâietate. Așa a fost din 1913 și mă gândesc că așa va fi. Este inima rugby-ului românesc”, a spus Alin Petrache la Pro Arena.

VIDEO DEZBATEREA ZILEI » Cine va fi campioana României în actual sezon de Liga 1?

Citește și:

Cariera lor a luat-o la vale! » Prăbușire totală după plecarea din România a „vedetelor” aduse la Dinamo de Pablo Cortacero

Sezon încheiat pentru Dennis Man la Parma! » Accidentarea care îl face să rateze restul meciurilor din Serie B

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (148)
creeperno115
creeperno115  •  27 Aprilie 2022, 22:36

Faceti Arena Dinamo si dupa cereti lui Dinamo sa nu joace pe arena de triumf

839217949507304
Alexandru Platon  •  27 Aprilie 2022, 21:12

oricine poate folosi arena CU O CHIRIE CORESPUNZATOARE,...pentru FCSB, 45.000 euro de meci este pretul corect.

muciann
muciann  •  27 Aprilie 2022, 19:13
Postat de fcsbesteaua pe 27 Aprilie 2022, 18:03

Pai a primit despagubiri....cine se ocupa de astea,sa se ocupe...ca ti se pare tie curios,e egal cu 0! Isi desfasoara meciuriule de acasa acolo unde plateste.Echipa aia n-a avut norocul sa primeasca stadion din bani publici,ce sa faci?

Isi desfasoara meciurile de acasa acolo unde plateste CU BANI PUBLICI PRIMITI DE LA ANRP. Era culmea ca pe langa acesti bani ai poporului primiti drept despagubire pe terenurile obtinute dubios cum a fost si acel schimb cu MApN si cu japca de la altii sa mai primeasca si stadion facut din bani publici. Unde va treziti pe lumea asta, nesimtitilor?

Vezi toate comentariile (148)
Comentează