FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Edi Iordănescu, încântat de reacția lui Gigi Becali înainte de FCU Craiova - FCSB: „E un semn puternic de susținere”

Edi Iordănescu, antrenor FCSB // foto: captură YouTube
Edi Iordănescu, antrenor FCSB // foto: captură YouTube

Articol de GSP - Publicat joi, 16 septembrie 2021 14:00 / Actualizat joi, 16 septembrie 2021 15:48

Edi Iordănescu (43 de ani), antrenorul de la FCSB, a prefațat partida cu FCU Craiova și a comentat mai multe subiecte importante din fotbalul românesc și internațional. 

Sâmbătă, de la ora 20:00, FCSB merge la Craiova pentru meciul cu nou-promovata FCU. Edi Iordănescu anticipează un meci foarte dificil, împotriva unei echipe despre care spune că are „jucători interesanți și un antrenor cu experiență vastă”.

Edi Iordănescu, despre FCU Craiova - FCSB: 

„Vom avea în față un adversar important, cu tradiție, cu suporteri, care va transforma seara în una de ambiții, de orgoliu. Mă aștept la un joc foarte dificil. Trebuie să mergem deciși, să arătăm cel puțin aceeași atitudine ca la meciul cu Dinamo și să aducem acasă cele 3 puncte. Recunosc că mergem fără plan B, nu avem altă variantă. Un punct nu ne ajută la nimic, un eșec ne întoarce din nou starea de spirit. 

Suntem pregătiți pentru o poziție serioasă cu o echipă care are jucători interesanți în componență, un antrenor cu experiență vastă în spate ca jucător. Mutu este un antrenor foarte preocupat, știu ce vorbesc, îi prevăd un viitor deosebit. Trebuie să fim pregătiți la ora jocului.

Punctele sunt importante, trebuie să consolidăm lucrurile bune de la meciul cu Dinamo și să eliminăm greșelile. Pentru noi este un nou început, nu mai contează adversarul, trebuie să aducem puncte pentru clasament, să putem recupera din diferență. Cel mai mult lucrăm la mentalitate, la spirit. Contează momentul, cum prindem adversarul, dar mai tare cum intrăm noi în joc și ce reușim să producem”, a spus Iordănescu în cadrul unei conferințe de presă.

Edi Iordănescu, despre declarația lui Adrian Mititelu jr.: „Ne face cinste”

Antrenorul de la FCSB a fost chestionat și pe seama declarațiilor lui Adrian Mititelu jr., patronul de la FCU, care a afirmat despre FCSB că „eu îi spun Steaua, chiar dacă mă amendează CNA”. 

„Ne face cinste, salutăm afirmația, am văzut că a vorbit și despre spectatori, că vor fi în număr mare, trebuie să fim pregătiți și pentru asta. E un club care investește foarte mult, știu că au condiții foarte bine. Cred că ar fi putut avea mai multe puncte cu puțină șansă, spun cu sinceritate că puteau să aibă lejer 4-5 puncte în plus. E o echipă pozitivă, care încearcă să joace fotbal. De aceea trebuie să avem mentalitatea corectă”, a spus Iordănescu. 

8 puncteare FCU Craiova în Liga 1 după 8 etape

Etapa următoare întâlnim o echipă foarte puternică, dar nu e Real Madrid. Vine, într-adevăr, după un joc spectaculos în care a bătut cu 6-0, datorită unor conjuncturi. A fost un cartonaș roșu primit nemeritat de Dinamo. 

În fine, nu comentez eu meciul celor de la FCSB, de fapt, Steaua. Eu îi spun Steaua chiar dacă mă amendează CNA. Cu toate că jocul nu este așa cum ne dorim, echipa e într-o scădere de la etapă la etapă, avem puterea să facem un meci bun cu Steaua. E timpul să batem Steaua sâmbătă.

- Adrian Mititelu Jr., patron FCU Craiova

Edi Iordănescu, antrenor FCSB, despre...

... Constantin Budescu: „Budescu nu este la capacitate maximă, nu poți construi în mai puțin de 10 zile ceea ce s-a pierdut în ultimele 2-3 luni, cât el nu a avut activitatea specifică. Este fit din punct de vedere al kilogramelor, dar una este să te antrenezi separat, altă să te antrenezi cu colegii. Face efort, lucrează suplimentare, e posibil ca jocul ăsta sau jocul următor să-l avem în lot. Pentru mine, important e să-l câștigăm cât mai repede”. 

... discuțiile cu patronul Gigi Becali după FCSB - Dinamo 6-0: „Am vorbit. Dânsul este mereu pozitiv, optimist, încrezător în munca pe care o facem. Am salutat de câte ori am avut posibilitatea comportamentul dânsului, vorbim când ne permite săptămâna. Dovedește că își ține cuvântul, nu am avut dubiu că nu o va face. Am apreciat foarte mult reacția pe care a avut-o când i-am spus că avem nevoie de întăriri. Întăririle au venit și au fost productive, și Vali Gheorghe și Keșeru și-au pus amprenta pe joc, așteptăm să o facă și Budi. Faptul că a avut această reacție și a investit, a adus acești jucători, pentru mine este un semn puternic de susținere”. 

... viitorul lui Adrian Mutu pe banca lui FCU Craiova: „Nu cred că se pune problema ca Adi să plece de la Craiova, indiferent de rezultat. E un antrenor care știu că muncește bine, dar lucrurile bune vin în timp, dar din păcate societatea noastră rămâne focusată pe câștigul imediat. Nu merg așa lucrurile. Sunt sigur că va produce lucruri bune, să dea Dumnezeu să se întâmple începând cu meciul de după noi”. 

... meciul CFR-ului din Europa League, cu Jablonec: „Țin pumnii CFR-ului diseară, reprezintă România. Mi-aș dori ca în viitor să fim noi în locul lor. Trebuie să fim realiști, să înțelegem că e nevoie pentru fotbalul românesc să producem rezultate în plan extern. Dacă v-aș spune că mi-aș dori un anumit rezultat, ar fi o chestie relativă, m-aș duce într-o chestie de amatorism, de parior de Cișmigiu. Nu îmi doresc lucrurile astea”. 

... Florinel Coman și Florin Tănase, ambii accidentați: „Florinel Coman și Florin Tănase fac parte dintr-un proces lung de recuperare. Avem un staff medical ultracompetent, mi-i doresc mai repede înapoi, dar sunt realist și prefer ca atunci când vin să fie la 100%, să nu existe risc de recivide. Avem nevoie de toți jucătorii valizi, mai ales de cei care deja reprezintă garanții pentru echipă”. 

... Florin Tănase, care va avea cununia civilă cu Medeea Turcescu pe 20 septembrie: „O victorie la Craiova ar fi un cadou frumos din partea echipei pentru el. Este aproape de noi și noi trebuie să fim aproape de el. Vom vedea (dacă participă la eveniment, n.r.), nu uitați că miercuri jucăm la Hunedoara și e posibil să plecăm mai repede. Vedem, dacă-mi va permite timpul să merg să-l onorez măcar pentru o oră, o să o fac. Dacă nu, o să mă înțeleagă”. 

... declarațiile lui Florin Prunea cu privire la Octavian Popescu: „Florin Prunea are mult respect din partea mea, atât profesional, dar și uman. Am văzut deja că a luat o poziție, a regretat ieșirea care nu-l caracterizează. Acești băieți au nevoie mai mult de sprijinul nostru decât să-i criticăm. Sunt momente când trebuie să-și facă loc și anumite critici, dar e rolul meu să fac asta și o fac mereu cu echilibru”.

... parcursul lui Sheriff Tiraspol din Liga Campionilor: „Cu tot respectul pentru Sheriff, am simțit o frustrare, și că a intrat în grupe și deoarece continuă să producă rezultate. Automat compari fotbalul din Moldova cu al nostru. Ei au demonstrat că cu o rețetă corectă, echilibru, un plan bine structurat și condiții se poate. Nu sunt zeci de milioane de euro investite anual, dar e o investiție importantă pentru fotbalul de acolo. 

Sunt sigur că este una cu rezonanță, iar dacă acolo se poate, am putea și noi aici, dar pentru asta trebuie să fim coerenți, să muncim și să avem încredere. Un moment 0 poate ar fi să strângem toți rândurile. E un exemplu de urmat, de ce nu? Să nu ne fie rușine să-l urmăm. Hai să strângem cu toții rândurile, să vedem ce avem de făcut ca să ajungem și noi să ne cânte acea melodie fantastică (imnul Ligii, n.r.)”. 

... contractul său cu FCSB: „Eu am fost cel care mi-a dorit ca contractul să fie doar pe 9 luni, am vrut să fie ca o perioadă de probă. Să dea Dumnezeu să câștigăm campionatul, apoi cu siguranță găsim noi calea să continuăm. De asta nu am discutat de bonusuri de Europa, pentru că închid contractul”. 

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Revenirea lui Budescu se amână: „Am remarcat ceva diferit la el”

„Mă oftic! Îmi reproșez zi de zi că nu l-am urmărit” » MM Stoica suspină după cel mai în vogă fotbalist din Liga 1

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (9)
432575244056738
Amariei Catalin  •  16 Septembrie 2021, 17:33

ultimii 3 ani Craiova a vandut cu aproximativ 8-10 milioane peste FCSB....Mitrita ,Mihaila ,Cicaldau:23,5 mil----Man ,Morutan: 15mil iar daca privesti ultimii 5 ani Screciu 2,Baluta 2,5Gustavo 900 vs FCSB pe Nedelcu 800,Junior Morales 450 se duce undeva la 12 ,14 mil .Nu degeaba spunea Becali ça Rotaru e mai destept ça el .In plus in tôt àcest timp Craiova a luat si pe plan national doua cupe si o supercupa a Romaniei in timp ce FCSB doar o Cupa.

manty_one
manty_one  •  16 Septembrie 2021, 16:28
Postat de cirus11 pe 16 Septembrie 2021, 14:55

Uof ce declaratii plictisitoare... pardon, diplomatice.

Conferinta de presa inaintea unui meci...reporterii intreaba antrenorul raspunde...daca pentru tine sunt plictisitoare,nu te obliga nimeni sa le citesti,mergi pe site-ul CSA ca ai si acolo inaintea meciurilor de liga 2-a exact acelasi lucru.. diferenta fiind doar ca dintr-o liga inferioara insa echipa ta favorita!!

kuba
kuba  •  16 Septembrie 2021, 15:30

“Almanhe” qiqiste! O adevarata opera qiqista acest articol ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează