FOTBAL  »  Superliga  »  MINISTERUL SPORTULUI

Eduard Novak a vorbit în presa din Ungaria despre ordinul controversat emis ca ministru al Sportului din România: „Cluburile trebuie să înțeleagă că nu e vorba doar de interesele lor”

Articol de GSP - Publicat marti, 12 iulie 2022 11:08 / Actualizat marti, 12 iulie 2022 13:27

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a vorbit în presa din Ungaria despre controversatul său ordin de ministru, care prevede obligativitatea unei ponderi de cel puțin 40% a sportivilor români la toate competițiile naționale intercluburi.

Într-un interviu pentru Nemzeti, Eduard Novak spune că nu renunță la planul său, în ciuda criticilor vehemente primite de la Gigi Becali, patronul FCSB, sau Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj.

În plus, le-a spus maghiarilor că echipele de handbal și de fotbal au timp să-și ajusteze loturile conform noii reguli pentru că perioadele de transferuri se închid în octombrie, respectiv septembrie.

Răzvan Burleanu și Eduard Novak, discuții pe tema ordonanței buclucașe: „Am fi avut 4 echipe cu probleme!”
NEGOCIERI
Răzvan Burleanu și Eduard Novak, discuții pe tema ordonanței buclucașe: „Am fi avut 4 echipe cu probleme!”

Eduard Novak, interviu în presa din Ungaria despre ordinul emis ca ministru al Sportului

„În fotbal, proporția jucătorilor autohtoni e de 65%. Nu este o problemă atât de mare ca în volei, de exemplu. Oricum, e doar un regulament general. Pe baza lui, Federațiile trebuie să elaboreze regulamentele specifice fiecărui sport. 

Sunt cluburi, mai ales la handbal, unde 90% din lot e format din străini. Ele trebuie înțeleagă că nu e vorba doar de interesele lor, ci e vorba și despre interesele sportului românesc. 

Există Federații care și-au dat seama deja de aceste lucruri și au modificat deja regulamentele, așa cum s-a întâmplat în baschet”, a declarat Eduard Novak, pentru Nemzeti.

Potrivit sursei citate, Novak a susținut că noul regulament nu încălcă legile Uniunii Europene privind dreptul la muncă pentru că fotbaliștii nu semnează contracte de muncă, ci contracte sportive.

Răzvan Burleanu și Eduard Novak, discuție despre ordinul MS

Prima întâlnire dintre Răzvan Burleanu și Ministrul Sportului nu a avut rezultatele scontate. Eduard Novak se menține pe poziție în privința controversatului ordin. 

„Considerăm că avem nevoie cel puțin de un an. Dacă am fi aplicat acest ordin în sezonul precedent am fi avut 3-4 cluburi care ar fi fost sancționate. Am fi avut UTA Arad, am fi avut Voluntari, FCU Craiova și posibil și Dinamo”, a spus Răzvan Burleanu, potrivit Pro TV.  

Eduard Novak nu a făcut niciun pas în spate. Este dispus să negocieze doar în privința datei la care prevederile vor intra în vigoare: „Cu siguranță se pot adapta și cu siguranță peste câțiva ani când o să vină rezultatele o să fie toți mulțumiți că a fost o decizie bună. Singurul lucru de negociere este timpul”.

VIDEO Daniel Stanciu, după ordinul ministrului Eduard Novak: „Nu poți face asta de pe o zi pe alta!”

Citește și: 

Poziția lui CFR Cluj după ordinul ministrului Novak: „Trebuie respectat de cluburile subordonate Ministerului”

Transfer blocat de ordinul Ministerului Sportului? CFR Cluj ar dori să renunțe la el, dar se teme de noua regulă pe care vrea s-o impună Novak

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
istet10
istet10  •  13 Iulie 2022, 22:49
Postat de Moshu pe 13 Iulie 2022, 19:06

Si tu ca si individul ala din discutia cu care ai preluat postarea,faceti o confuzie totala !Angajati sunt toti cei care au un contract !Depinde tipul de contract si ce prevederi cuprinde acel contract :"Curtea de Justiție a Uniunii Europene în cauza Bosman, respectiv în cauza Olympique Lyon versus Newcastle, spune că atunci când o activitate sportivă are caracterul unei activități salariate sau al unei prestări de servicii remunerate, nu contează tipul de contract încheiat. În cazul sportivilor semiprofesioniști sau profesioniști, aceștia sunt considerați lucrători care desfășoară o activitate economică” In cazul insolventei sunt inscrisi la masa credala toti cei care detin o creanta(adica insolventul are o datorie la ei),si solicita sa fie inscrisi ,dar exista doua tipuri de creante : cele garantate si cele negarantate(sau chirografare,cuma auzit si istetul ala care-i numea pe fotbalisti chirografari)!Cele negarantate nu sunt platite decit in cazul in care se pot recupera de la firma in insolventa banii ca sa acopere creantele garantate si sa ramana bani si pentru cele negarantate !Acuma,fotbalistii care n-au de recuperat bani nu se inscriu probabil,pentru ca nu te inscrie nimeni din oficiu,daca nu ceri sa fi inscris la masa credala in termenul legal,nu primesti nimic !Deci,te rog nu te mai fa de ris spunind ca fotbalistii nu sunt angajati ai cluburilor !

Esti penibil. Jucatorul nu este considerat angajat in relatia sa , CONTRCTUALA, cu un club sportiv. Persisti cu prostiile. Mai acu cateva zile, tocmai discutau cei de la digi acest aspect. Retine, daca ar fi angajati, clubul ar trebui sa se inregistreze cu accidente de munca atunci cand sportivii se accidenteaza. Ai idei fixe.

Moshu
Moshu  •  13 Iulie 2022, 21:39
Postat de istet10 pe 13 Iulie 2022, 20:46

Esti un individ cu intelect precar. Esti capabil doar sa insulti. Mai mult de 12 clase nu ai.

Multumesc ca ne spui cine esti ! Priveai in oglinda desigur cind ai scris ! Felicitari,faci progrese !

istet10
istet10  •  13 Iulie 2022, 20:46
Postat de Moshu pe 13 Iulie 2022, 10:04

Mai pr o stule,aici vorbim despre relatia intre un "lucrator " si o societate(deci persoana juridica) in baza unui contract,deci este un angajament reciproc, deci exista un angajator si un angajat !Dar este ultimul raspuns pentru ca n-am de gind sa te calific pe tine gratuit in meseria pe care zici ca opractici dar n-o cunosti deloc ! Esti ca Novak,habar n-ai de nimic dar...dai ordine !Adio p ro stu le !

Esti un individ cu intelect precar. Esti capabil doar sa insulti. Mai mult de 12 clase nu ai.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează