FOTBAL  »  Superliga  »  MTS

Eduard Novak, noul ministru al Tineretului și Sportului, la preluarea mandatului: „M-am săturat să fim dezamăgiți după fiecare competiție” + Ține cu o echipă din Liga 2

Eduard Novak, noul ministru al Tineretului și Sportului
Eduard Novak, noul ministru al Tineretului și Sportului

Articol de GSP - Publicat joi, 24 decembrie 2020 11:05 / Actualizat joi, 24 decembrie 2020 11:30

Eduard Novak, noul ministrul al Tineretului şi Sportului, și Ionuț Stroe, predecesorul său pe această funcție, au susținut miercuri o conferință de presă comună în care au vorbit despre problemele sportului românesc și despre cum pot fi ele rezolvate.

Eduard Novak și-a preluat mandatul de ministru al Tineretului şi Sportului, într-o ceremonie la sediul ministerului, la care a participat și Ionuț Stroe, fostul ocupant al acestei funcții. Acesta i-a urat succes noului ministru: „Vreau să le mulțumesc tuturor celor cu care am lucrat în acest an. Astăzi închei un mandat, o perioadă dificilă. A fost un privilegiu să conduc Ministerul Tineretului și Sportului. Mă bucur că succesorul meu este un om cu care am lucrat foarte bine. Va fi garanția continuității. 

Există perspective reale, concrete. Îi doresc să fie ministrul care închide această pandemie, care ne-a afectat atât de mult. Îi doresc să fie ministrul care redeschide stadioanele pentru accesul spectatorilor și care organizează cu succes Euro 2021 la București. Este pe care performanțele sportive îl recomandă și care a reformat Federația Română de Ciclism”.

Eduard Novak, noul ministru al Tineretului și Sportului: „M-am săturat să fim dezamăgiți după fiecare competiție”

Eduard Novak s-a arătat încrezător la preluarea mandatului de ministru și speră ca România va obține rezultate foarte bune la competițiile viitoare: „În primul rand, sunt foarte onorat și respect această poziție pe care am dobândit-o de ieri. Îi mulțumesc lui Ionuț Stroe că și-a dat toată silința, chiar dacă a trecut printr-o perioadă foarte grea a suportului românesc. 

Sper că pandemia se va termina și vom putea să ne desfășurăm activitățile cum ne dorim. M-am săturat ca, dupa fiecare competiție, să fim dezamăgiți, să ne aducem aminte de vechile performanțe. Trebuie să avem un sistem în care sportul românesc să prindă aripi din nou. Marile performațe nu se pot face fără tineret”.

Eduard Novak: „Voi veni și cu bicicleta la Minister”

Fost ciclist paralimpic, Eduard Novak a fost întrebat dacă va merge cu bicicleta la serviciu, cât timp va fi ministrul Tineretului și Sportului, și a răspuns râzând: „Voi veni la Minister și cu bicicleta. Încerc să îi fac și pe angajați să vină”.

Eduard Novak: „Ungaria este un model de urmat”

Noul ministru consideră că modelul Ungariei de dezvoltare a sportului poate să fie unul de urmat: „Da, poate fi un model. Trebuie să conștientizăm că nu avem un buget foarte mare. Trebuie să ne gândim care sunt sporturile prin care putem obține cele mai multe medalii. Trebuie să facem o prioritizare, deoarece nu putem să sprijinim toate federațiile”.

Eduard Novak: „Țin cu Csikszereda”

La finalul conferinței, noul ministru a mărturisit ce echipă de fotbal susține, în contexul în care Ionuț Stroe este fan al Universității Craiova: „Țin cu Csikszereda Miercurea Ciuc (râde)”.

VIDEO. Eduard Novak a depus jurământul în fața lui Klaus Iohannis, înainte de preluarea mandatului

Citește și:

EXCLUSIV. Motivele reale pentru care Gică Hagi a demisionat de la Viitorul: „Clubul nu cred că poate să devină mai puternic cu mine acționar!”

FCSB. EXCLUSIV Gigi Becali dă un jucător afară pentru a-i face loc noului transfer! Cifrele spun că face o greșeală

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  24 Decembrie 2020, 20:45

Pai cu cine voiati sa tina? Cu FC Mititelu?

adi_stelistul
adi_stelistul  •  24 Decembrie 2020, 18:32
Postat de cristi05 pe 24 Decembrie 2020, 15:28

Dar de ce credeti ca un ciclist e neaparat o buna solutie de ministru ? Nu cel mai bun chirurg e cel mai bun director de spital, nu cel mai bun sofer e cel mai bun sef autobaza, nu cel mai bun fotbalist e cel mai bun antrenor samd. In general ar trebui sa ne uitam dupa calitatile manageriale, administrative, politice, deoarece e alta fisa a postului ca ministru.

Pai a condus Federatia de ciclism si, intr-un sport in care nu contam, anul trecut s-a obtinut prima medalie europeana.

cristi05
cristi05  •  24 Decembrie 2020, 15:28

Dar de ce credeti ca un ciclist e neaparat o buna solutie de ministru ? Nu cel mai bun chirurg e cel mai bun director de spital, nu cel mai bun sofer e cel mai bun sef autobaza, nu cel mai bun fotbalist e cel mai bun antrenor samd. In general ar trebui sa ne uitam dupa calitatile manageriale, administrative, politice, deoarece e alta fisa a postului ca ministru.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează