FOTBAL  »  Superliga  »  MINISTERUL SPORTULUI

Eduard Novak, contrat dur după ce a spus că ordinul controversat nu încalcă legile UE: „Opinia ministrului este eronată. A fost consiliat nepotrivit, ca să folosesc o exprimare elegantă”

Csaba Asztalos
Csaba Asztalos

Articol de - Publicat marti, 12 iulie 2022 16:10 / Actualizat marti, 12 iulie 2022 16:16

Ministrul Sportului, Eduard Novak (45 de ani), a învolburat și mai mult apele în sportul românesc, după ce a vorbit în presa din Ungaria despre controversatul său ordin de ministru, care prevede obligativitatea unei ponderi de cel puțin 40% a sportivilor români la toate competițiile naționale intercluburi.

Potrivit jurnaliștilor de la Nemzeti, Novak a susținut că noul regulament nu încalcă legile Uniunii Europene privind dreptul la muncă pentru că fotbaliștii nu semnează contracte de muncă, ci contracte sportive.

Transferul lui Pigliacelli e 95% rezolvat » Câți bani primește Universitatea Craiova
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
Transferul lui Pigliacelli e 95% rezolvat » Câți bani primește Universitatea Craiova

Reacțiile în țară nu au întârziat. Csaba Asztalos (48 de ani), președintele Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a declarat pentru GSP.ro că „opinia ministrului este eronată din punct de vedere juridic”.

Și a explicat de ce susține asta: „Curtea de Justiție a Uniunii Europene în cauza Bosman, respectiv în cauza Olympique Lyon versus Newcastle, spune că atunci când o activitate sportivă are caracterul unei activități salariate sau al unei prestări de servicii remunerate, nu contează tipul de contract încheiat.

În cazul sportivilor semiprofesioniști sau profesioniști, aceștia sunt considerați lucrători care desfășoară o activitate economică”.

Csaba Asztalos a adăugat: „Cred că domnul ministru Novak a fost consiliat nepotrivit, ca să folosesc o exprimare elegantă. Subliniez că o decizia a Curții de Justiție a UE este obligatorie pentru orice judecător național din orice stat membru al UE”.

Eduard Novak, interviu în presa din Ungaria despre ordinul emis ca ministru al Sportului

„În fotbal, proporția jucătorilor autohtoni e de 65%. Nu este o problemă atât de mare ca în volei, de exemplu. Oricum, e doar un regulament general. Pe baza lui, Federațiile trebuie să elaboreze regulamentele specifice fiecărui sport.

Sunt cluburi, mai ales la handbal, unde 90% din lot e format din străini. Ele trebuie înțeleagă că nu e vorba doar de interesele lor, ci e vorba și despre interesele sportului românesc.

Există Federații care și-au dat seama deja de aceste lucruri și au modificat deja regulamentele, așa cum s-a întâmplat în baschet”, a declarat Eduard Novak, pentru Nemzeti.

Potrivit sursei citate, Novak a susținut că noul regulament nu încălcă legile Uniunii Europene privind dreptul la muncă pentru că fotbaliștii nu semnează contracte de muncă, ci contracte sportive.

Citește și alte articole:

FCU Craiova nu e de acord cu ordinul impus de ministrul Novak: „Efectul nu va fi cel dorit”
FCU CRAIOVA
FCU Craiova nu e de acord cu ordinul impus de ministrul Novak: „Efectul nu va fi cel dorit”
Xavi Pascual a vorbit despre ordinul ministrului Novak: „Regulile trebuie respectate, chiar dacă uneori nu ne convin
DINAMO
Xavi Pascual a vorbit despre ordinul ministrului Novak: „Regulile trebuie respectate, chiar dacă uneori nu ne convin"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
vasileroaita
vasileroaita  •  12 Iulie 2022, 21:51
Postat de planetfun pe 12 Iulie 2022, 18:07

Eram sigur ca e Astaroth, cel mai mare saboteor.

Opinie de gigist prost (stiu, e pleonasm). ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

planetfun
planetfun  •  12 Iulie 2022, 18:07

Eram sigur ca e Astaroth, cel mai mare saboteor.

Moshu
Moshu  •  12 Iulie 2022, 18:04

Sa fii menistru si sa nu cunosti norme minime legate de activitatea ta,inseamna ca n-ai ce cauta acolo,indiferent cit de "numit politic"esti ! Daca olimpismul de care face atita caz,chiar reprezinta ceva pt el si nu sunt doar vorbe goale,ar trebui sa aiba demnitatea sa-si prezinte urgent DEMISIA !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close