FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Vestea-șoc a dimineții » Elias Charalambous, pe lista unui colos european!

Elias Charalambous se află pe banca lui FCSB din luna martie 2023
Elias Charalambous se află pe banca lui FCSB din luna martie 2023

Articol de - Publicat joi, 14 septembrie 2023 09:15 / Actualizat joi, 14 septembrie 2023 12:11

Antrenorul celor de la FCSB, Elias Charalambous (42 de ani), s-ar afla pe lista formației franceze Olympique Lyon de înlocuitori ai lui Laurent Blanc (57 de ani), susține unul dintre cele mai populare site-uri specializate în transferuri, Foot Mercato! 

Olympique Lyon, de 7 ori campioană a Franței, l-a demis pe Laurent Blanc pe data de 11 septembrie, în urma rezultatelor sub așteptări avute în acest început de sezon. 

Impresarul străin care a făcut 4 transferuri tari în Superliga, impresionat de un român: „E top! Scouterii de la United și PSG au fost șocați când l-au văzut”
ROMÂNIA - KOSOVO 2-0
Impresarul străin care a făcut 4 transferuri tari în Superliga, impresionat de un român: „E top! Scouterii de la United și PSG au fost șocați când l-au văzut”

Lyonezii au obținut un singur punct în primele 4 etape de Ligue 1 și ocupă ultima poziție a clasamentului, având și un golaveraj dezastruos: 3-10. 

Iar trupa din sud-estul Franței s-ar fi orientat către găsirea unui înlocuitor pentru Laurent Blanc. Principalul favorit este Fabio Grosso (45 de ani), liber de contract din iunie, după despărțirea de Frosinone, dar pe listă s-ar afla și Elias Charalambous, antrenor la FCSB din martie 2023, scriu cei de la Foot Mercato. 

Elias Charalambous, antrenorul lui FCSB ar fi pe lista lui Olympique Lyon!

Sursa citată mai arată că Fabio Grosso, campion mondial cu naționala Italiei în 2006 și fost jucător la Lyon între iulie 2007 și august 2009, este principalul favorit să preia banca echipei, dar Elias Charalambous ar fi fost propus și el conducerii clubului, care i-a analizat profilul de antrenor. 

„Fabio Grosso este principalul favorit să preia banca tehnică, dar un nume cu totul surprinzător i-a fost propus conducerii clubului. Din informațiile noastre, antrenorul formației românești FCSB, Elias Charalambous, a fost propus conducătorilor lui Lyon. 

Fost internațional cipriot, cu 67 de selecții în tricoul primei reprezentative, el le-a mai pregătit pe AEK Larnaca, Hatta Club, Ethnikos și Doxa Katokopias până să ajungă în România în luna martie a acestui an. 

În acest moment, echipa pe care o pregătește merge foarte bine în campionat. Are 6 victorii din 7 meciuri și este liderul clasamentului. 

Elias Charalambous este pe lista lui Olympique Lyon, deși Fabio Grosso pare să fie principalul favorit al clubului”, au mai scris francezii. 

Charalambous, unul dintre antrenorii de fațadă aduși de Gigi Becali

Instalarea lui Elias Charalambous la FCSB a venit într-un context special: FRF punea tot mai multă presiune asupra trupei lui Becali pentru a avea un tehnician cu licență Pro pe bancă. 

Apoi, atribuțiile lui s-au schimbat pe parcurs. Elias l-a impresionat pe Becali, care a decis să îl lase să se ocupe de antrenamentele echipei, Pintilii fiind „retrogradat” ca secund. 

Gigi Becali și-a continuat și în mandatul cipriotului intervențiile în ceea ce privește alcătuirea primului „11” și a ordonat schimbări în timpul meciurilor. 

La FCSB, Elias  a adunat 20 de meciuri pe banca tehnică a echipei, având un palmares de 13 victorii, două remize și 5 înfrângeri. Are o medie de 2,05 puncte câștigate per meci. 

Chiar dacă a ratat obiectivul prinicipal din sezonul trecut, câștigarea campionatului, pierzând meciul decisiv de la Ovidiu cu Farul, scor 2-3, patronul Gigi Becali i-a prelungit contractul pe încă o stagiune. 

În acest început de sezon, FCSB, sub conducerea lui Elias Charalambous, a câștigat 6 din primele 7 meciuri de campionat, pierzând numai în deplasarea de la Arad cu UTA, 1-2. 

Cipriotul nu a reușit însă să o califice pe FCSB în grupele Conference League. Roș-albaștrii au fost eliminați în turul 3 de danezii de la Nordsjaelland, 0-2 la general. 

VIDEO. Elias Charalambous, surprins de înfrângerea României U21 în fața Ucrainei

Citește și: 

Lupescu propune o schimbare radicală în Superligă! Cum s-ar desfășura campionatul: „Am fi în formă maximă în preliminarii, ar ajuta și naționala!”

Ghezali despre înfrângerile lui Dinamo din derby-uri: „A fost frustrant. Nu-mi place să pierd!” + „Jucătorii din prima ligă sunt mai inteligenți”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (46)
therealreddog33
therealreddog33  •  14 Septembrie 2023, 22:06

Eu zic sa îl ia direct pe managerul cu licență Pro(stie) GB, ce să se mai complice cu secunzi? Si-i alege el singur. Plus că ar face și economii cu deplasările managerului, tot ce trebuie e un televizor și un telefon performant.

istet10
istet10  •  14 Septembrie 2023, 18:30
Postat de Danpinalty pe 14 Septembrie 2023, 17:40

Charalambous este o varianta foarte buna pentru Lyon, dar trebuie sa-l ia la pachet cu directorul tehnic George Becali pentru ca Charalambous nu stie ce schimbari sa faca in min 45, George Becali stie!

Corect!

Danpinalty
Danpinalty  •  14 Septembrie 2023, 17:40

Charalambous este o varianta foarte buna pentru Lyon, dar trebuie sa-l ia la pachet cu directorul tehnic George Becali pentru ca Charalambous nu stie ce schimbari sa faca in min 45, George Becali stie!

Vezi toate comentariile (46)
Comentează