FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Elvir Koljic, la un pas de a-și încheia cariera: „Nu i-ar mai fi permis să revină niciodată pe teren”

Articol de GSP - Publicat joi, 17 martie 2022 17:34 / Actualizat joi, 17 martie 2022 18:40

Elvir Koljic (26 de ani), atacantul celor de la Universitatea Craiova, a trecut în ultimii ani trei ani prin trei accidentări grave, iar toate și-au lăsat amprenta asupra evoluției sale.

Ultima mare cumpână în cariera acestuia a fost pe 2 octombrie 2020, atunci când golgeterul la zi al Ligii 1, cel care izbutise șase goluri în primele cinci etape, era scos din circuit de Ovidiu Mihalache, într-o partidă disputată în Bănie contra celor de la Poli Iași. 

Medicul Bogdan Andrei, cel care l-a operat pe Koljic imediat după accidentare, a povestit despre grava situație pe care a depășit-o atacantul oltenilor, dar și despre transferul pe care l-a ratat atunci din cauza problemelor medicale.

3 schimbări majore în Liga 1 propuse de Universitatea Craiova » Ce au discutat oltenii cu Răzvan Burleanu
CSU CRAIOVA
3 schimbări majore în Liga 1 propuse de Universitatea Craiova » Ce au discutat oltenii cu Răzvan Burleanu

Elvir Koljic, la un pas să își încheie cariera

Koljic a primit atunci un diagnostic crunt: fractură de peroneu. După intervenția chirurgicală, pentru vârful Craiovei a început o lungă perioadă de recuperare și abia la șase luni distanță, la începutul lui aprilie 2021, a putut să revină în angrenajul echipei. 

Chiar și așa, doctorul care s-a ocupat de recuperarea sa consideră că atacantul a avut mult noroc și este de părere că, dacă accidentarea ar fi avut loc cu zece ani în urmă, Koljic nu ar mai fi avut nicio șansă să își continue cariera.

„A venit la noi timp de 6 luni, 6 ore pe zi. Creezi o legătură cu el. Nu numai cu mine, ci și cu terapeuții și colegii mei. Am devenit prieteni pe social media, vorbim. Unii au mai mult noroc, unii au mai puțin. Accidentarea lui Koljic a fost extrem de gravă, dar acel jucător de la Iași (n.r. Ovidiu Mihalache) nu și-a dorit niciodată să se întâmple așa ceva. Nici n-ar putea să înțeleagă ce rău putea să-i facă.

A fost un contact care a rezultat din energia dezvoltată în timpul meciului. A avut osul lateral al gleznei extrem de afectat și toate ligamentele gleznei afectate. A fost o accidentare care, dacă s-ar fi întâmplat în urmă cu 10 ani, nu i-ar mai fi permis să revină niciodată pe teren. Dar, datorită progresului tehnologic și implanturilor folosite în prezent, sportivii pot reveni. Nici acum șansele nu sunt 100%, mai pot exista recidive”, a declarat Dr. Bogdan Andrei, pentru as.ro.

Koljic a ratat transferul la Dinamo Kiev

Elvir Koljic traversa un moment foarte bun al carierei în momentul accidentării, iar din cauza problemelor medicale a ratat atunci un transfer la Dinamo Kiev.

„A ratat un transfer atunci, din câte știu eu. Am auzit de la club că trebuia să se ducă la Dinamo Kiev. Are un psihic extrem de puternic. A mai avut accidentări, e destinul fiecăruia. A mai avut probleme și la spate și la coapsă”, a adăugat medicul Bogdan Andrei.

1,6 milioane de euroeste cota de piață a lui Elvir Koljic, potrivit Transfermarkt

6 goluriîn 28 de partide are Koljic în actualul sezon competițional

VIDEO Ce spune Reghecampf despre o posibilă convocare a lui Pigliacelli la naționala României

Citește alte știri

Eroare de management la Craiova » Mare pierdere în iarnă pentru clubul lui Reghe și Rotaru
CSU CRAIOVA
Eroare de management la Craiova » Mare pierdere în iarnă pentru clubul lui Reghe și Rotaru
Reghecampf nu renunță la lupta pentru titlu: „Trebuie să câștigăm pentru a pune presiune pe FCSB și CFR” » Ce le propune antrenorilor din Liga 1
CSU CRAIOVA
Reghecampf nu renunță la lupta pentru titlu: „Trebuie să câștigăm pentru a pune presiune pe FCSB și CFR” » Ce le propune antrenorilor din Liga 1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
opinca_de_aur
opinca_de_aur  •  18 Martie 2022, 03:35

Cine a calcat pe gazon stie ca Mihalache a intrat la rupere. Intrarea prin alunecare e cea mai veche metoda de intimidare. Maldini zicea in 89, dupa finala: "Hagi? A, da, i-am facut doua alunecari si n-a mai miscat nimic". Daca il intrebi si azi, Hagi spune ca de Maldini i-a fost cel mai frica. Asa ca s-o lase gsp mai moale cu "nu stia ca..."

sdaniel1972
sdaniel1972  •  17 Martie 2022, 19:56

mihalache, nu se poate numi om... un NE-OM, POATE! PTIUUUUUU! TU SI FAMILIA TA!

sdaniel1972
sdaniel1972  •  17 Martie 2022, 19:54
Postat de Nicolae Tudosie pe 17 Martie 2022, 19:32

Mihalache a intrat la rupere. A stiut perfect ce face. Bine ca i-au ajuns blestemele pe aia de la Iasi.

Nu stiu ce blesteme l au ajuns, dar omul a fost motivat de altii... sa il rupa... ii doresc sa aiba parte de acelasi lucru, iar daca a fost intentionat, si a fost cu siguranta... sa plateasca si altii, stie el cine, familia lui, daca nu recunoaste acest lucru, dar va avea o piatra de git, toata viata lui! asa sa fie! Amin! Si SUCCES KOLJIC, ESTI, THE BEST! CRAIOVA4EVER!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează