FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Enes Sali, cel mai tânăr marcator al Ligii 1: „Marele meu vis, Balonul de Aur!”

Enes Sali
Foto: fcfarul/facebook
Enes Sali Foto: fcfarul/facebook

Articol de GSP - Publicat marti, 14 septembrie 2021 15:46 / Actualizat marti, 14 septembrie 2021 16:31

Enel Sali (15 ani), cel mai tânăr marcator din istoria campionatului nostru, este noua bijuterie descoperită de Gică Hagi la Farul Constanța. Fotbalistul a vorbit despre prima lui reușită în Liga 1.

Sali, tănărul jucător care a impresionat la Farul în meciul câștigat cu Academica Clinceni, scor 5-0, a vorbit despre reușita sa pe care i-o dedică lui Gheorghe Hagi, cel care a avut încredere să-l debuteze.

„Mă simt foarte bine, ieri a fost o experiență frumoasă. Am intrat cu curaj, sțiam că o să dau gol. Îmi place să driblez, mă bucur că am putut să dau gol așa. Îi mulțumesc domnului Hagi că mi-a dat această șansă, să debutez, să vin la echipa mare. 

Mă simt bine, am mai multă încredere în mine, trebuie să uit golul ăsta și trebuie să muncesc in continuare, Îi dedic golul domnului Hagi si familiei mele. M-au felicitat mulți pe telefon ieri, coechipierii în vestiar.

Peste 5-10 ani mă văd într-un campionat foarte puternic și la un nivel foarte mare. Marele meu vis este să câștig Champions League cu clubul, un trofeu mare cu lotul național, iar individual vreau să câștig Balonul de Aur”, a spus Enes Sali, pentru Farul Constanța TV.

Enes Sali, direct în istoria fotbalului românesc! » A bătut un record vechi de 44 de ani

Puștiul trecut și prin La Masia, academia Barcelonei, a intrat definitiv în istoria fotbalului românesc. La 15 ani, 6 luni și 21 zile, acesta a devenit cel mai tânăr marcator din campionatul nostru.

Precedentul record îi aparținea lui Ion Geolgău, cel care, la 16 ani și 24 de zile, marca pentru Știința într-un meci cu Progresul din 16 martie 1977 (5-0). 

Și Nicolae Dobrin, unul dintre cei mai mari fotbaliști români ai tuturor timpurilor, se poate lăuda cu o performanță similară. Pe 10 noiembrie 1963, la 16 ani, două luni și 16 zile, „Gâscanul” înscria într-un Dinamo Pitești - UTA 3-0.

O să-l cunoaşteţi, eu îl ştiu bine, veţi auzi multe lucruri frumoase despre el! Îl las să vorbească în teren, e foarte talentat, rar găseşti ca el. Trebuie să fie serios. Am cuvântul părintelui său că va fi, trebuie să am grijă de el - Gheorghe Hagi despre Enes Sali, în urmă cu o lună
-Gică Hagi, despre Enes Sali în urmă cu o lună

Vezi și:

Dario Bonetti negociază ACUM rezilierea cu Dinamo + Cine va conduce antrenamentul de azi

„E greu cu Becali” » Gigi nu-i dă nicio șansă Craiovei lui Mititelu înaintea meciului direct

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează