FOTBAL  »  Superliga  »  TRATATIVE

EXCLUSIV Enes Sali, la un pas de un transfer de răsunet! » Detalii de la negocieri: cât solicită Hagi în schimbul puștiului-minune de la Farul

Articol de , , - Publicat joi, 10 februarie 2022 15:40 / Actualizat joi, 10 februarie 2022 16:14

Campioana Turciei, Besiktas, i-a făcut o propunere Farului, de a-l cumpăra pe puștiul-minune, Enes Sali, avansând suma de 500.000 de euro, însă Hagi vrea un milion de euro și să dețină în continuare procente

Fotbalul românesc e pe cale să facă un transfer surprinzător. Enes Sali, care încă n-a împlinit 16 ani, bijuteria din curtea Farului, a trezit atenția unui club mare din Turcia. Campioana Beșiktaș e interesată de serviciile micuțului fotbalist, care în toamna trecută a debutat atât în Liga 1, cât și în naționala României. Calitățile arătate de Enes i-au convins pe cei de la Beșiktaș că e un fotbalist cu un potențial imens. În plus, au contat și originile turce pe care le are.

Din informațiile GSP, clubul din Istanbul e gata să achite 500.000 de euro în schimbul jucătorului, însă pretențiile lui Hagi sunt mult peste această sumă. Gică vrea un milion de euro și să păstreze un anumit procent, anticipând că Sali ar putea face obiectul unei vânzări pe o sumă imensă de la Beșiktaș către un alt club din Occident. 

Chiar dacă perioada de mercato s-a terminat, negocierile dintre cele două cluburi continuă și trecerea lui Sali pe Bosfor începând din vară are în continuare șanse să se materializeze.

Enes Sali a șocat fotbalul românesc în 2021. La numai 15 ani a apărut la cel mai înalt nivel. După ce i-a uimit pe cei de la FRF la câteva trialuri de la naționala U15, Hagi l-a debutat în vara trecută în Liga 1. La acel moment avea numai 15 ani și jumătate. În al 4-lea său joc pe prima scenă a reușit să și înscrie, împotriva Academicii Clinceni, când a punctat în minutul 86. 

Enes Sali, la un pas de un transfer de răsunet! » Detalii de la negocieri: cât solicită Hagi în schimbul puștiului-minune de la Farul

Cel mai mare șoc a fost în noiembrie, când Sali a fost convocat la naționala de seniori de Mirel Rădoi. Chiar dacă inclusiv tatăl său spune că "noi suntem turci la origini", ei nu au cetățenie turcă, însă Enes Sali, fiindcă s-a născut la Toronto, are și cetățenie canadiană, nu doar pe cea română. Pentru a fi blocat definitiv de naționala României, el trebuie să fie convocat la 3 acțiuni ale primei reprezentative. Pe prima a bifat-o!

E primul în lume dintre jucătorii născuți în 2006

Site-ul transfermarkt, cel specializat pe cotațiile jucătorilor, îl plasează pe Ene Sali pe locul 1 între fotbaliștii de pe mapamond care sunt născuți în 2006. El e văzut în momentul de față valorând 400.000 de euro, în vreme ce următorul în top e abia la 100.000 de euro, georgianul Soso Kopaliani, care evoluează la Lokomotive Tbilisi. 

AS Roma are și ea un jucător văzut de mare perspectivă, Jacopo Surricchio, cotat, de asemenea, la 100.000 de euro. În schimb, categoria jucătorilor născuți cu numai un an mai devreme, 2005, propune deja cote amețitoare: Mbamba (Bruges) - 5 milioane de euro, Sertdemir (Leverkusen) - 2 milioane, Mathys Tel (Rennes) - 2 milioane și Roger Fernandes (Braga) - 2 milioane.

Barcelona l-a selectat la un trial

În urmă cu aproape 7 ani, Enes Sali a fost cooptat de Barcelona pentru Centrul de copii și juniori. "În 2015, Barcelona avea un trial în Canada. A luat 3 copii. Unul de 2004, unul 2005 și pe Enes, născut 2006. Acolo am realizat ce înseamnă La Masia. Pe Enes îl țineau într-o altă școală, iar în La Masia a ajuns abia în 2016, în probe. 

Atunci i-am zis: «Tati, dacă și aici faci față, înseamnă că ești foarte talentat». A făcut față cu brio! Am adus toate actele, apoi a urmat un «dans». A trebuit să așteptăm foarte mult, s-a și amânat de câteva ori. Am așteptat cam 2 ani după «paper work». 

Nici măcar nu se putea antrena cu La Masia. Și apoi ne-a anunțat că mai e nevoie de un an. Mi s-au tăiat picioarele. Am spus stop! Până la urmă, pentru noi a fost suficient faptul că Barcelona îl vrea", a povestit tatăl său într-un interviu exclusiv în Gazeta Sporturilor. Din vara lui 2018 el se află la Academia lui Gheorghe Hagi.

Ce-i unește pe Enes Sali și Emma Răducanu, senzațiile momentului în fotbalul românesc și tenis
ASEMĂNARE
Ce-i unește pe Enes Sali și Emma Răducanu, senzațiile momentului în fotbalul românesc și tenis

Cel mai tânăr all-time în națională

Enes Sali a stabilit în toamna trecută un record uluitor. A debutat în tricolor la o vârstă extrem de mică, aproape imposibil de bătut de altcineva. Rădoi l-a convocat la acțiunea din noiembrie și l-a introdus pe teren în finalul întâlnirii cu Liechtenstein, din deplasare, care a închis campania de preliminarii pentru Mondialul din Qatar. În acel moment, Sali avea numai 15 ani și 8 luni și a coborât cu mai bine de un an ștacheta stabilită în vara lui 2014 de un alt fotbalist provenit de la Hagi, Cristi Manea.

Enes Sali a devenit cel mai tânăr „tricolor” din istorie!: „O onoare să debutez în tricoul naționalei”
LIECHTENSTEIN - ROMÂNIA
Enes Sali a devenit cel mai tânăr „tricolor” din istorie!: „O onoare să debutez în tricoul naționalei”

Top 5 cei mai tineri debutați în naționala României

JUCĂTORVÂRSTAMECIULANUL
Sali15 ani, 8 luni, 22 zileLiechtenstein-Romania 0-22021
Cr. Manea16 ani, 9 luni, 22 zileRomânia - Albania 1-02014
Sepi17 ani, 3 luni, 15 zileRomânia - Turcia 4-21928
Balaci17 ani, 6 luni, 10 zileFranța - România 1-01974
N. Kovacs17 ani, 8 luni, 17 zileBulgaria - România 2-31929

Beșiktaș, lot plin de vedete

În momentul de față, chiar dacă trece printr-o criză de rezultate, e abia pe locul 6 în campionat, la 20 de puncte în spatele liderului Trabzonspor, Beșiktaș are un lot fabulos. E evaluat la aproape 108 milioane de euro și doar Fenerbache e mai valoros. 

Printre vedetele campioanei Turciei se regăsesc Pjanici, fost la Juventus și Barcelona, Batshuayi, fost la Chelsea, Dortmund, Marseille și Valencia, Ghezzal, ex-Fiorentina, Lyon și Leicester, Nkoudou, trecut pe la Tottenham, Marseille și Monaco, croatul Vida, brazilianul Alex Teixeira, fostul elev al lui Lucescu la Șahtior și al lui Olăroiu în China, dar și sârbul Ljajici, care a mai fost la Fiorentina, Roma, Inter și Torino.

VIDEO. Hagi: „Lucrez la proiectul pe următorii zece ani. Să ieșim în Europa și să câștigăm în România"

CITEȘTE ȘI

Cum a trăit Enes Sali prima zi în cantonamentul naționalei României: „Este o onoare să fiu aici”
ROMÂNIA
Cum a trăit Enes Sali prima zi în cantonamentul naționalei României: „Este o onoare să fiu aici”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
doxin
doxin  •  10 Februarie 2022, 20:44
Postat de Dan Petnaise pe 10 Februarie 2022, 19:17

De ce nu îl titularizează Hagi dacă e așa de bun. Sărăcuțul a mai jucat din toamnă?

Pentru ca are 16 ani???nici Messi si nici Ronaldo nu erau titulari la 16 ani,desi vobim de cei mai buni jucatori din istoria fotbalului!si inca ceva,jucatorii vanduti de Ajax pe zeci de milioane,sunt titulari sau au confirmat?toti sunteti specialisti si tari in gura si criticati pe banii altora.

rumunek
rumunek  •  10 Februarie 2022, 20:38
Postat de cmurarita pe 10 Februarie 2022, 19:27

60 in total, in 3 meciuri

În 10 meciuri, că atâtea s-au jucat. În 3 a apărut e teren, restul a fost pe bancă sau în tribune. Corect?

176901212832165
Dan Petnaise  •  10 Februarie 2022, 19:42

Turcii, chiar sunt proști? Giovani le-a luat mințile?

Vezi toate comentariile (23)
Comentează