FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Cum i-a înfruntat Gică Hagi pe „greii” Mircea Sandu și Gino Iorgulescu la Sportul: „O să vedeți voi cine sunt eu!”

Gică Hagi, vedetă la Steaua, era prieten bun cu Dragoș Anghel, fiul conducătorului de la Dinamo.
Gică Hagi, vedetă la Steaua, era prieten bun cu Dragoș Anghel, fiul conducătorului de la Dinamo.

Articol de GSP - Publicat joi, 30 aprilie 2020 15:37

Dragoș Anghel, fiul lui Vasile Anghel, a fost la GSP Live și a vorbit despre prietenia strânsă pe care a avut-o cu Gică Hagi, în ciuda faptului că unul era băiatul șefului de la Dinamo, iar celălalt vedeta Stelei. 

  • Vasile Anghel a fost conducătorul lui Dinamo în perioada de glorie a „câinilor”, între 1980 și 1988. În mandatul său, Dinamo a cucerit 5 trofee: de trei ori consecutiv campionatul, de două ori Cupa și s-a calificat în semifinalele Cupei Campionilor Europeni (1983-1984).

Gheorghe Hagi s-a transferat în 1983 la Sportul Studențesc, după ce a evoluat la FC Constanța timp de un sezon. În direct la GSP Live, Anghel a povestit cum Hagi a fost primit cu ostilitate la Sportul, însă a reușit să îi cucerească rapid pe noii colegi. 

„Se termină primul antrenament și erau ăștia mai mari: Paul Cazan, Mircea Sandu, Gino Iorgulescu, Marcel Coraș. Pe margine vine unu să descarce mingile, ca să bată lovituri libere, iar în timpul antrenamentului toți erau cu ochii pe Gică. Să vadă cine e ăsta, ce-i cu el. Gică normal ca i-a luat la joc, i-a înșirat. 

Oamenii au văzut și după antrenament, la loviturile libere, Hagi se duce la mingi și se repede pe o minge mai bună, Artex, dintre care erau doar două-trei. Au veni ăștia mari «Alo, ești de o oră la antrenament. Lasă-le pe astea, ia și tu una de-aia în colțuri». El s-a uitat la ei, a lăsat mingea, și le-a spus: «Bine, o să vedeți voi la meciul următor cine e Gică Hagi».

La meciul următor le-a dat ălora 3-4 goluri și după i-au spus toți că de acum poate să facă ce vrea. Ce antrenamente, ce minge vrea el, Aurică Munteanu i-a spus «Gică, de acum ne spui tu nouă ce să facem. Noi te ascultăm pentru că tu ești cel care ne bagi cifre în buzunar”. 

VIDEO Anghel povestește despre relația strânsă pe care a avut-o cu Gică Hagi

În contiuare, Dragoș Anghel a vorbit despre consecințele care au apărut în urma relației de prietenie dintre el și Hagi. Unul era fotbalistul-vedetă al Stelei, iar celălalt era fiul conducătorului de la Dinamo, rivala de moarte a roș-albaștrilor. 

„Săracul a suferit mult pe tema asta. Gică a fost un om foarte serios, drept dovadă uite ce a făcut. Lăcătuș, Bumbescu, Iovan, Rotariu, Balint și alții erau disperați că ce caut eu acolo, când mergeam la antrenamentele lui împreună cu Gigi Becali. «Nu ni-l mai aduce pe ăsta, că e băiatul ăluia de la Dinamo și spune tactica». Le-a zis Gică «Stă cu noi în vestiar, aude el ce vorbim? Nu se uită la antrenament, e prietenul meu. Cum îndrăzniți?». A suferit săracul pentru că ăia mârâiau. Eu nu intram în vestiar. Noroc cu nea Puiu Iordănescu care era un om echilibrat și nu a avut prostii de-astea în cap” -Dragoș Anghel, fiul lui Vasile Anghel

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Un apropiat confirmă, Gigi Becali chiar a fost lovit în holul hotelului: „I-a dat cu ghipsul în cap, pe la spate”

Răbufnire în direct a fiului conducătorului acuzat că a furat geanta pentru arbitri cu Bordeaux: „Dinu e o coardă, un laș!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
iobag
iobag  •  01 Mai 2020, 12:12
Postat de Robert Ivan pe 30 Aprilie 2020, 17:43

Gheorghe Hagi s-a transferat în vara lui 1983 la Sportul Studențesc, după ce a evoluat la FC Constanța timp de un sezon in Divizia A. FC CONSTANTA a retrogradat in Divizia B si GICA trebuia sa plece la U.Craiova, dar a fost deturnat de Nicu Ceausescu la Sportul Studentesc pana in ianuarie 1987 cand a fost imprumtat la Steaua doar pentru Supercupa Europei .

Ai vazut prea multe filme boss. Hagi nu trebuia sa plece undeva, a semnat cu mana lui cu Steaua, Sportul si Craiova in acelasi timp si parintii lui au fost convinsi cu o diploma la ASE sa aleaga Sportul in dauna Craiovei si Stelei. L-a luat echipa cu pile mai mari in momentul ala si care a reusit sa-i convinga parintii mai mult.

rocky2
rocky2  •  01 Mai 2020, 02:06
Postat de cornelconasu pe 30 Aprilie 2020, 19:33

Hagi la Sportul le căra bagajul și le aducea berea la masă lui Mircea Sandu, Cazan, Iorgulescu sau Munteanu II, așa că lăsați prostiile astea că făcea pe el Hagi, că nu ține !

Cand a ajuns la Sportul, Hagi avea 18 ani si deja debutase in natiinala lui Lucescu ce avea sa se califice la CE'84 in dauna Italiei, Suediei si Cehoslovaciei! Nu prea mai era doar copil de mingii! Oricum, cel mai mare fotbalist roman din toate timpurile!

2243478522350231
Stere Constantin  •  30 Aprilie 2020, 23:21

Mai nene Conasule , esti sigur ca este asa precum le zici ??? Mai baiete, cand Gica Hagi a ajuns la Sportul Studentesc , deja le luase piuitul si lu Nasu si lu Gino & comp. Era prea mare pentru ei, la vremea aia. Partea frumoasa a lucrurilor este ca AIA AU FOST BAIETI DESTEPTI si au inteles cum sta treaba . Cand vezi ca ai un jucator ca Gica , pui batista pe tambal si tragi fermoarul la gura . Lasa rautatile ca e pacat de Dumnezeu !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează