FOTBAL  »  Superliga  »  SPORTUL - STEAUA, ORA 18:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Escapada lui Ricardo şi Bonfim a determinat conducerea Stelei să se gîndească la măsuri fără precedent » Încuiaţi, filmaţi şi păziţi de bodyguarzi!

Bonfim şi Ricardo nu pot evolua la echipa secundă, întrucît n-au fost trecuţi de la început pe lista cu fotbaliştii ce pot juca atît în Liga 1, cît şi în divizia a doua Foto: Alex Nicodim
Bonfim şi Ricardo nu pot evolua la echipa secundă, întrucît n-au fost trecuţi de la început pe lista cu fotbaliştii ce pot juca atît în Liga 1, cît şi în divizia a doua Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 16 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 15 aprilie 2011 23:36

Pentru a se asigura că nimeni nu mai părăseşte cantonamentul după meciuri, jucătorii vor fi blocaţi în camerele de la stadion, iar la ieşirea de la vestiare vor fi postaţi paznici

Nici o zi fără scandal în Ghencea. După meciul cu Oţelul, cei care au aruncat din nou în aer situaţia au fost brazilienii Ricardo şi Bonfim, care au fugit din cantonament şi au revenit la stadion la ora 5:00 dimineaţa! Şefii Stelei şi Cîrţu au luat foc ieri: antrenorul i-a trimis pe cei doi la "satelit", iar Becali le-a aplicat amenzi dure.

Ricardo 30.000 euro, Bonfim 30.000 euro
Bonfim a luat 30.000 de euro, la fel ca şi Ricardo, acesta din urmă fiind acuzat de Becali că l-a influenţat şi pe fundaş să fugă în club. Foarte probabil, Bonfim va fi reprimit la prima echipă în maximum două-trei etape, poate chiar la derby-ul cu Dinamo, aceasta fiind promisiunea pe care Becali i-a făcut-o ieri: "Stai, să se liniştească şi Cîrţu, că era foarte nervos pe voi, apoi o să te întorci la echipă".

Cum evadarea celor doi a pătat imaginea clubului, Gigi le-a transmis conducătorilor executivi să ia orice fel de măsuri pe viitor pentru ca fotbaliştii să nu mai poată fugi. Astfel, s-a hotărît ca, după fiecare meci, dacă echipa va mai rămîne la stadion în cantonament, să se ia o serie de măsuri, fără precedent în Ghencea:

1. La ieşirea de la vestiare, vor fi postaţi bodyguarzi, care vor avea misiunea să nu lase nici un jucător să părăsească arena, în cazul în care cineva va încerca să facă acest lucru, aşa cum s-a întîmplat în noaptea de miercuri spre joi cu Bonfim şi Ricardo.

2. Cum la tribuna a doua sînt postate camere TV, care filmează nonstop, o persoană va avea ca sarcină să urmărească fără întrerupere ceea ce redau aceste camere şi cei care vor încerca să fugă din cantonament vor fi imediat depistaţi.

3. Cea mai dură măsură la care şefii s-au gîndit e să-i încuie efectiv în camere pe jucători, iar cheia să stea la o persoană anume! După ce fiecare fotbalist ar ajunge în camere, cineva ar trece şi ar încuia uşile atunci cînd s-ar da stingerea. E o măsură care-i posibil să fie luată doar în cazul celor pe care conducerea şi antrenorii îi bănuiesc că ar putea fugi, primii vizaţi fiind Tănase, Bonfim, Ricardo, Brandan, Cosmin Matei.

Păziţi şi în timpul liber
Gigi Becali şi-a anunţat oamenii din club că începînd din campionatul viitor toţi jucătorii care nu sînt din Bucureşti vor locui într-un imobil pe care patronul îl deţine lîngă Casa Radio, în zona Eroilor, lîngă malul Dîmboviţei. "Apartamentele sînt aproape terminate, complexul va avea paznici la intrare, care vor avea sarcina să verifice dacă toţi jucătorii sînt în casă cel tîrziu la ora 23:00", le-a zis Becali.

Şi seara de Înviere în cantonament?
Cîrţu a fost extrem de deranjat de escapada lui Bonfim şi Ricardo şi i-a trimis ieri la echipa secundă fără să mai accepte să dialogheze cu cei doi. Antrenorul se gîndeşte chiar la posibilitatea ca înaintea derby-ului cu Dinamo să-şi cheme elevii în cantonament cu două zile înainte, ceea ce ar însemna că Nicoliţă şi compania vor face seara de Înviere la stadion.


SONDAJ GSP.RO
Ar trebui Bonfim reprimit în lot?
Da, Steaua are nevoie de el 34%
Nu, Martinovici este mai bun 66%
TOTAL: 5.687 de voturi


Precedente din fotbalul românesc

1. Ilie îşi încuia jucătorii în camere

Un lucru asemănător cu ceea ce vrea să facă acum Steaua a impus Ilie Dumitrescu atunci cînd a fost antrenor la FCM Bacău. Pentru că existau în lot mai mulţi petrecăreţi, Dumitrescu îi încuia în camerele de la cantonament şi păstra cheile la el. "Mister, dacă ia foc ceva în cameră, ce facem?", l-au întrebat unii dintre jucători, iar Ilie le-a replicat: "Mă sunaţi pe mine şi vin eu şi vă descui uşa". :)

2. Iovan dormea pe holul hotelului
Piţurcă a impus reguli extrem de stricte atunci cînd a venit după Anghel Iordănescu la echipa naţională. Pentru a nu-i scăpa pe jucători din ochi nici măcar pe parcursul nopţii, Piţi îi trasa sarcină secundului Ştefan Iovan să stea de pază la capătul coridorului de la etajul în care "tricolorii" erau cazaţi.

3. Hizo spiona prin tufişuri
Un alt antrenor cu metode inedite atunci cînd îşi cheamă jucătorii în cantonament e Viorel Hizo. Cînd a pregătit-o pe Rapid, el le solicita elevilor săi să-şi închidă telefoanele mobile în momentul în care urmau să vină în cantonament. Hizo se ascundea în tufişurile de la intrarea la Pro Rapid şi suna, cu număr ascuns, pe rînd, fiecare fotbalist. Aceştia răspundeau, iar Hizo le spunea direct: "500 de euro amendă!". :)

Şi Steaua '86 a avut probleme
Şi la jumătatea anilor '80, atunci cînd Steaua a reuşit cea mai mare performanţă din istoria clubului, cîştigarea Cupei Campionilor Europeni, a avut loc un incident asemănător. Echipa era cantonată la Hotelul Haiducului, iar Ştefan Petcu, aflat în stare de ebrietate, a spart bucătăria restaurantului după miezul nopţii, în încercarea de a găsi ceva de mîncare! Împreună cu el era şi Lăcătuş. A doua zi, Petcu a luat toată vina asupra lui, pentru a-l salva pe Lăcă. Ulterior, Petcu a fost exclus din lot, iar "Fiara" a continuat în Ghencea.

Gerlem ar mai fi lipsit :-)
În februarie, Gigi Becali l-a dorit la echipă pe Gerlem, însă MM Stoica s-a opus, considerîndu-l un jucător care va strica atmosfera din cauza escapadelor nocturne. MM l-a surprins pe Gerlem într-un club de noapte în timpul cantonamentului din Antalya, de anul trecut. "Gerlem era cu Wesley şi în acea noapte au băut 40 de sticle de bere Corona. Gerlem avea sticla în mînă şi cînd se ducea la baie, nu pierdea timpul nici în drum spre toaletă", i-a explicat Stoica lui Becali.

Vine alt petrecăreţ?
Din vară, la Steaua va evolua un alt fotbalist despre care se spune că îi plac petrecerile nocturne. E vorba despre Junior Moraes, cel care are postată pe pagina sa de Facebook o poză cu 48 de sticle de Corona goale, aşezate lîngă o panteră de pluş. "Pantera le-a băut pe toate, n-am nici o problemă cu asta" e comentariul lui Moraes ataşat fotografiei.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
1uckynumb3r
1uckynumb3r  •  16 Aprilie 2011, 11:10

Ar fi fost interesant ca jucatorii dupa ce erau contactati cu numar ascuns de catre Hizo sa raspunda cu "ascult radio 21" =))

cpt.piratescu
cpt.piratescu  •  16 Aprilie 2011, 08:05

de vreo saptamana 2 peste tot numai de Gigi Becali vezi , dar peste tot, nu mai vezi un Borcea , numai vezi un Copos , doar Becali, dimineata la pranz si seara ......:((

cpt.piratescu
cpt.piratescu  •  16 Aprilie 2011, 07:23

Aia e cota pe saptamana a lui Moraes. :))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează