FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Evaluatorul CSA a lichidat Steaua generalilor

foto: Cristi Preda
foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 21 martie 2016 14:31

Arestată pentru fapte de corupţie, Gabriela Gângoe Simion nu are legătură doar cu evaluarea mărcii Steaua, ci şi cu lichidarea vechii societăţi AFC Steaua Bucureşti.

Numele Gabrielei Gângoe Simion, arestată preventiv, miercurea trecută, pentru fapte de corupţie în Dosarul Murgeanu, nu este asociat doar cu evaluarea mărcii Steaua, ci şi cu cedarea mărcii Steaua către societatea pe acţiuni controlată de Gigi Becali.

Câştigătorul licitaţiei, ţinut secret de MApN şi CSA

Şefii CSA nu au comunicat public numele evaluatorului desemnat pentru a stabili valoarea mărcii Steaua şi a prejudiciului produs prin folosirea siglei. Dar, conform unui document depus la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, firma câştigătoare a licitaţiei organizate de CSA este SC Eval Best Office SRL, reprezentată de Gabriela Gângoe Simion. Este vorba despre o firmă din satul Roşu, comuna Chiajna, scrie Evenimentul Zilei. Conform sursei citate, conducerea CSA ar fi plătit în jur de 80.000 de euro pentru evaluarea mărcii.

Nici comunicatul MApN despre evaluarea mărcii Steaua nu precizează numele evaluatorului. Comisia Ministerului "a constatat că evaluatorul autorizat ANEVAR (n.red. – Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România), selectat prin procedură competitivă şi transparentă de către CSA Steaua, a încheiat procedura de evaluare a brandului Steaua Bucureşti, stabilind valoarea acestuia la 57.306.150 euro".

Comunicatul Ministerului adaugă că "în conformitate cu normele legale evaluatorul va desfăşura, în termenul prevăzut de acordul cadru, procedurile subsecvente pentru stabilirea prejudiciului creat prin folosirea mărcii Steaua Bucureşti în perioada 2004 – 2014".

A scăpat AFC Steaua de datorii la stat

Gabriela Gângoe Simion nu este doar evaluator autorizat. Activează şi ca lichidator şi administrator judiciar, în cadrul firmei Best Insolvency IPURL din Bucureşti. Este şi auditor financiar, înregistrat la Camera Auditorilor Financiari din România. Firma Best Insolvency este cea care s-a ocupat de lichidarea Asociaţiei Fotbal Club Steaua Bucureşti, intrată în insolvenţă în 2006.

AFC Steaua e organizaţia care a administrat, între 1998 – 2003, secţia de fotbal desprinsă din CSA. În 2003, Becali a înfiinţat societatea FCSB 2003 SA, care a preluat de la AFC activele clubului. Datoriile către stat au rămas însă la vechea asociaţie. Cu generali din MApN în consiliul de administraţie, AFC avea la început o participaţie de 10 la sută în noua firmă. După majorarea de capital, decisă de Becali, participaţia a scăzut până la 1 la sută.

Cu datorii de 12 milioane de euro la stat, AFC a intrat în insolvenţă. Apoi a fost dizolvată, prin sentinţă civilă, pe 6 decembrie în 2006, nu înainte ca activele şi contractele de muncă să fie preluate de societatea nouă, controlată de Becali. Conform România Liberă, în 2007, ANAF a atacat cu recurs decizia dizolvării. Fiscul a acuzat lichidatorul judiciar, Best Insolvency IPURL, că "nu a întreprins nicio măsură pentru achitarea datoriei". După cum reiese din arhiva electronică a Tribunalului Bucureşti, ANAF a câştigat recursul, cazul a fost trimis spre rejudecare, dar, între timp, AFC fusese radiată.

Ea i-a scăpat, ea îi punea la plată!

Dizolvarea vechii societăţi a netezit drumul SC-ului lui Gigi Becali în fotbal. Generalii MApN au ieşit din joc, datoriile istorice către stat au dispărut, iar noua societate n-a trebuit s-o ia de la zero, cu o echipă fără legitimitate sportivă.

În calitate de lichidator, Gabriela Gângoe Simion, fostă Breza, s-a ocupat de dizolvarea firmei care deţinea marca Steaua. A stabilit ce datorii către stat nu trebuie să achite Gigi Becali. În calitate de evaluator, ales prin "procedură competitivă şi transparentă", aceeaşi persoană a stabilit că marca Steaua are o valoare de 57,3 milioane de euro. Şi urma să stabilească şi ce despăgubiri trebuie să plătească Gigi Becali pentru că a folosit-o.

Numele ei apare conectat cu numele lui Gigi Becali şi în cazul falimentului Avicola SA Iaşi. Best Insolvency IPURL a activat, în 2010, drept conciliator între Avicola şi unul dintre creditorii ei, Banca Carpatica. În Dosarul Avicola, ajuns în 2014 la Parchetul Tribunalului Iaşi, finanţatorul echipei de fotbal este acuzat că a falimentat intenţionat societatea pe care a preluat-o în 2004.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (205)
timm
timm  •  12 Iulie 2016, 14:35
Postat de timm pe 12 Iulie 2016, 14:28

Poli a lui Marian Iancu a fost si sanctionata ca folosea, cica numele si culorile detinuta de Zambon. In instanta a castigat Poli a lui Marian Iancu, rezulta ca Zambon nu le-a detinut niciodata defapt. Complicat. Logica spune ca daca infiinteazi o societate sportiva in anii 2000, nu poti sa te lauzi cu rezultatele tale din 1940. Dar se obtin tot felul de sentinte judecatoresti.

Cum ar fi ca Halep sa cumpere drepturile, de la Ruzici, si sa spuna are un Grand Slam castigat in 1978, ea fiind nascuta in 1991. Nu ar fi penibil. Asa si cu cluburile nostre de fotbal, ele spun ca au rezultate si palmares inainte sa se nasca. :):):)

timm
timm  •  12 Iulie 2016, 14:28
Postat de adriann_ pe 21 Martie 2016, 19:36

Ia explica tu asa cu cuvintele tale cu a detinut Zambon atatia ani palmaresul Timisoarei? Hai, curaj, nu te sfii, tot ai apucat sa te daci de ras ==)))

Poli a lui Marian Iancu a fost si sanctionata ca folosea, cica numele si culorile detinuta de Zambon. In instanta a castigat Poli a lui Marian Iancu, rezulta ca Zambon nu le-a detinut niciodata defapt. Complicat. Logica spune ca daca infiinteazi o societate sportiva in anii 2000, nu poti sa te lauzi cu rezultatele tale din 1940. Dar se obtin tot felul de sentinte judecatoresti.

timm
timm  •  12 Iulie 2016, 14:17
Postat de echilibrat pe 21 Martie 2016, 19:30

Asta e aberatie...Napoli si Fiorentina sint cluburi/societati noi, care au cumparat la licitatie marcile si drepturile de a exploata palmaresul sportiv ale fostelor cluburi. La Craiova, echipa are palmaresul, culorile si stemele de la clubul sportiv - iar justitia a decis ca palmaresul istoric al Craiovei e la clubul sportiv. Deci Universitatea Craiova e in liga 1, cu tot cu palmares, steme si culori. Ca element de culoare, clubul Craiovei detine cu acte in regula si marca "Stiinta Craiova", inregistrata la OSIM. Asadar Stiinta e in liga 1 !

Foarte logic. o echipa infiintata in 2013 are rezultate sportive din 1940. Daca asa a zis Olguta, trebuie sa o credeti, euglene ce sunteti.

Vezi toate comentariile (205)
Comentează