FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV 5 lucruri inedite despre Julio Baptista spuse chiar de el: ce a făcut cu primii bani din fotbal și ce hobby-uri are

Articol de , - Publicat luni, 05 noiembrie 2018 10:45

Julio Baptista a oferit un interviu pentru Gazeta Sporturilor. A spus lucruri mai puțin cunoscute despre el. Cum și-a început cariera, ce a făcut cu primii bani din fotbal, ce meserie ar fi avut dacă nu ar fi fost fotbalist și lucruri inedite despre hobby-urile sale sunt câteva dintre lucrurile speciale povestite de vedeta lui CFR Cluj. 

- Poveștile multora dintre fotbaliștii brazilieni pornesc în favela sau în familii sărace, cu multe lipsuri. Cum au fost începuturile tale?
- Vin dintr-o familie normală, n-am dus lipsă niciodată de mâncare pe masă, dar dacă îi spuneam mamei că mi-aș dori un anumit lucru, situația nu ne permitea să fim foarte fericiți. Mama, unchiul și bunicul m-au introdus în lumea fotbalului. Mi-a plăcut din prima secundă să joc, să călătoresc împreună cu ceilalți copii.

- Ce ai făcut cu primii bani câștigați din fotbal?
- I-am câștigat la futsal! Și mi-am cumpărat o pereche de blugi. Dar cu primii bani din fotbal i-am luat mamei un apartament în Sao Paolo.

- Ai o voce bună, cânți, ești prieten și cu chitara. Nu există brazilian căruia să nu-i placă muzica, nu?
- Dacă n-aș fi ajuns fotbalist, aș fi urmat o carieră artistică. Deveneam cântăreț! Încă nu e timpul pierdut, nu? Poate ajung să fac o formație cu Dani Alves, care e uimitor. Cântă senzațional. Dar vocea lui e mai mult pentru reggaeton. Eu sunt pentru genul romantic. Sunt însă mai bun decât Dani pe scenă! (râde)

- Ai multe hobby-uri în afara fotbalului. Joci golf, de exemplu. Cum ți-ai descoperit această pasiune?
- Înainte cu un an să plec din Brazilia pentru a semna cu Sevilla, m-a invitat Kaka la o partidă de golf, împreună cu un amic. Mi-a plăcut și, când am ajuns în Spania, mi-am cultivat această pasiune. E o cultură a golfului în Europa, se organizează multe turnee. Mi-am îmbunătățit jocul. Cel mai mare cadou ar fi să am șansa de a concura vreodată direct cu Tiger Wood. S-a întâmplat deseori să fug acasă ca să prind la televizor un meci de-ale lui. Indiferent ce treabă aveam, mă opream să-l urmăresc. E unul din visele mele să ajung să-l întâlnesc personal!

- De poker cum te-ai apropiat?
- E un sport care-ți pune mintea la contribuție, ca și șahul. Când ajungi să-l înțelegi, îți dai seama cât e de variat și în câte moduri poți acționa. Uneori trebuie să fii agresiv, alteori să rămâi calm, prudent, să-ți calculezi strategiile. Am jucat poker și în concursuri, gen World Series în Las Vegas, dar am făcut-o mai mult ca să simt senzațiile tari ale unui turneu important. A fost interesant. Am câștigat mulți bani, dar am pierdut și mai mulți!

Citește întreg interviul de 3 pagini cu Julio Baptista în ediția tipărită sau în cea digitală a Gazetei Sporturilor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează