FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA / JUSTIN GAFIUC (LUBIN)

Exclusiv / Antrenorul lui Zaglebie spune ca echipa sa trebuie sa faca cele mai bune meciuri din istorie pentru a elimina Steaua

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 iulie 2007 00:00

Marele Boniek spunea zilele trecute pentru "Gazeta Sporturilor" ca antrenorul lui Zaglebie, Cszezlaw Michniewicz, este un excelent comunicator si un tip care gestioneaza ideal relatiile publice. Perfect adevarat! A fost bucuros sa vorbeasca pentru presa din Romania. A tinut deschise ambele antrenamentele de joi. Iar discutia despre "dubla" cu Steaua, desfasurata intr-un colt retras al celui mai select restaurant din Lubin, "Obresza", proprietatea presedintelui lui Zaglebie, Robert Pietrszyn, a curs natural, in engleza, prin intermediul secundului sau, Rafal Ulatowski, un tinar simpatic insurat cu o islandeza.

- Mister Michniewicz, sinteti gata pentru meciurile cu Steaua din Champions League?
- stim deja ce avem de facut. Inaintea turului cu Steaua, mai sint doua meciuri pentru noi, Supercupa si prima etapa din campionat, iar in aceste partide vom regla ultimele amanunte pentru intilnirile cu romanii. Am hotarit, in general, cu tot stafful cum trebuie sa abordam disputele cu Steaua, ramine doar sa ne decidem asupra titularilor cu care vom ataca aceasta calificare.

"Dica e primul pericol"
- Care sint primele trei lucruri care va vin acum in minte cind vorbiti despre Steaua?
- Primul e Dica! L-am urmarit foarte atent. E un mare pericol, creierul echipei. Apoi, m-a impresionat potentialul fizic al Stelei, care reuseste sa gestioneze foarte bine efortul de-a lungul celor 90 de minute. Al treilea, Steaua mi se pare o formatie foarte creativa in ofensiva. Isi creeaza situatii din toate pozitiile. Greu sa anticipezi de unde vine pericolul.

- Va cunoasteti adversarul aproape la perfectie!
- Am vizionat pe DVD-uri foarte multe meciuri ale Stelei! Aproape ca le stiu pe de rost fiecare miscare. Am vazut absolut toate partidele amicale de cind a venit Hagi, plus patru intilniri disputate sezonul trecut in campionat, cu Rapid, Otelul, Dinamo si Urziceni. Vom avea informatii si de la disputa cu Charleroi.

- si vi se par schimbari majore intre Steaua dinainte de Hagi si cea din prezent?
- Cred ca e o echipa mai puternica. Au venit multi jucatori noi, un antrenor foarte ambitios, plus obligatia de a continua performantele recente, cu participarea in grupele Champions League si semifinala din Cupa UEFA. stiu ca Hagi n-a ajuns la Steaua accidental, ci a fost adus fiindca e un om care iubeste numai victoria.

"Asi la loviturile libere"
- Patronul Stelei, Gigi Becali, spunea ca Zaglebie e o echipa prea mica pentru Steaua.
- La inceput, toate echipele sint mici. Plecam de la 0-0, iar sansele sint egale. Cine credea, de exemplu, ca Polonia va invinge Brazilia la Campionatul Mondial de juniori din Canada? Asa ca nimic nu e imposibil. Le-am transmis insa si jucatorilor ca, pentru a elimina Steaua, trebuie sa reusim cele mai bune doua meciuri din istoria clubului!

- Cunoscator al fotbalului polonez, Dan Petrescu declara ca Zaglebie are jucatori formidabili la loviturile libere. E un punct forte ale echipei?
- Lucram foarte mult la aceste faze. Avem doi oameni excelenti pentru lovituri libere. E vorba despre Golinski si Iwanski. Reusitele lor pot decide soarta partidelor cu Steaua.

- Care este filozofia dumneavoastra despre fotbal, pe care vreti s-o impuneti echipei?
- Daca ai zece jucatori perfecti pe teren si unul care nu e la nivelul celorlalti, ai pierdut mai mult de zece procente din forta echipei. Fiecare fotbalist trebuie tratat individual si inteles ca atare. Le-am spus mereu baietilor mei ca vreau sa avem stilul nostru si la victorie, si la infringere. Mourinho si Benitez au ajuns mari in Anglia, fiindca au impus o filozofie specifica numai lor si au un fel inconfundabil de a obtine succese sau de a fi invinsi.

I-a inteles pe romani
Zaglebie a tras multe invataminte din cele trei meciuri amicale disputate in Austria cu CFR Cluj, FC Vaslui si Unirea Urziceni. "Am inteles cam cum joaca romanii. Vor fi un reper important in pregatirea partidelor cu Steaua. Sint tehnici, cu un dezvoltat simt tactic. Cel mai mult m-a surprins agresivitatea lor. Asa va fi si cu Steaua?", se intreaba Michniewicz.

"Cred ca Hagi e un antrenor special. A fost un mare jucator, iar acum, la Steaua, are toate motivele sa viseze la performante ca antrenor. Il respect foarte mult"

"In campionatul Poloniei, am avut meciuri in care am inscris si sase goluri. La partidele din Champions League lucrurile se schimba radical"

"Cel mai mult admir la un jucator precizia fiecarei miscari din teren si modul in care gindeste orice faza. Nu trebuie sa gresim la aceste capitole pentru a trece de Steaua"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează