FOTBAL  »  Superliga  »  NAȚIONAL ARENA

EXCLUSIV Aranjamente PSD! Fost șef de club suspectat de implicare în mafia pariurilor și fin al lui Reghe, pus într-o poziție-cheie în administrație!

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2017 00:00

Până în urmă cu circa două săptămâni, fostul stelist Florentin Dumitru ocupa la ALPAB postul de șef serviciu administrare Arena Națională. Era, printre altele, liantul între instituție și cluburile ce intenționau să închirieze stadionul.

În locul său se fac acum cărțile pentru un personaj foarte controversat: Gabriel Oprea, finul familiei Reghecampf, patronul restaurantului "La Dolce Vita" din Snagov, fost președinte AJF Ilfov și ex-director executiv la formația ilfoveană în perioada când clubul era bănuit de implicare masivă în mafia pariurilor.

"Sunt niște aranjamente pe linie politică, prin PSD, fiindcă Oprea are relații foarte bune în partid, inclusiv cu primarul Gabi Firea", spun sursele GSP. "E adevărat că am aplicat pentru un post la ALPAB, dar deocamdată nu e nimic stabilit. Vor analiza cei de acolo dacă mă calific pentru atribuțiunile acelui job. O să vă anunț dacă va deveni ceva oficial", admite Oprea.

Erou într-o înfrângere dubioasă

Numele lui a fost legat în dese rânduri de partide suspecte din ligile inferioare, braț la braț cu Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan. Într-o investigație a Gazetei publicată în 2012, Oprea apărea în numeroase mărturii și episoade stranii. Bunăoară, la un Buftea - Snagov 4-2 (aprilie 2009), ar fi avut o intervenție dură la adresa propriilor fotbaliști, care s-ar fi opus inițial să participe la o parodie pe gazon.

Un insider oferea atunci detalii incredibile: "Directorul general Gabi Oprea şi sponsorul Cătălin Rufă au intrat furioşi în cabină, aflând despre hotărîrea băieţilor. Amândoi au început să arunce prin vestiar cu sticlele cu apă, să-i facă pe toţi cu ou şi cu oţet. «Ce, mă, sunteţi harfe de fotbalişti? Aţi început să vă credeţi mari vedete?». Scandal mare! În cele din urmă, jucătorii au cedat. N-au avut ce face şi au fost obligaţi să participe la un meci trucat!". Apoi, cuplul Oprea - Rufă ar fi urcat în tribună, având la dispoziţie un laptop. "Pentru a paria live!" a fost explicaţia sursei.

Mesagerul înfrângerii în beneficiul lui "Pinalti"

Un moment similar s-ar fi petrecut la un Ceahlăul - Snagov 3-0 în sezonul 2008-2009, la capătul căruia nemțenii aveau să promoveze în L1. Relatările unor martori sunau astfel: "Oprea a transmis înainte de meci «Băieți, trebuie să pierdem. N-avem ce să facem! O să luaţi fiecare câte 1.000 de lei la final». A explicat că e o chestiune politică, iar Snagovul e obligat să se supună". Conexiunea se făcuse pe axa primarilor Gheorghe Ștefan (Piatra Neamț) - Apostol Mușat (Snagov), colegi la PDL în acel an. Echipa s-a conformat, iar jucătorii ar fi profitat de context cu un tun formidabil la pariuri: circa 1,5 miliarde de lei vechi, adică 40.000 de euro, câștigați de fotbaliști pe o miză neobișnuită, respectiv 3 goluri încasate până la pauză. Ceea ce s-a și întâmplat!

"Mai joc și eu la pariuri. Am chiar un cont pe gamebookers. Am jucat ca un hobby. Am mizat și pe meciurile Snagovului, dar așa: 5 lei, 10 lei, 6 lei. Joc solist, maximum 1X. Nu ştiu dac-am câştigat, în ultimii 4 ani, de două ori. Cel mai mult, vreo 16 milioane"
Gabriel Oprea, pentru GSP, în mai 2012

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
vasy86le
vasy86le  •  05 Mai 2017, 15:08

Si mai ziceati ca Dinamo are legaturi cu psd =))

1481130088847024
Constantin Vaetus  •  05 Mai 2017, 13:31

Sursele GSP sunt invenții pure! Cum de nu au ajuns la concluzia tembelă că ,de fapt,în spate de află Iliescu, Năstase,Ponta și Dragnea! Chiar tot PSD-ul!

ares123
ares123  •  05 Mai 2017, 12:20
Postat de becalidinamovit pe 05 Mai 2017, 12:16

odrim un punct de vedere de la tine ,nu o constatare fara de mine ..axazate pe subict ..ee

tot e bine, ca nu ai spus ca eu sunt valahu...m-am mai linistit..

Vezi toate comentariile (8)
Comentează