FOTBAL  »  Superliga  »  CERERE

EXCLUSIV Cerere inedită către LPF! Un club din Liga 1 vrea să joace prima etapă în deplasare

La Arad se fac pregătiri serioase pentru sezonul 2020-2021, campionat care o readuce pe UTA în Liga 1. +10   FOTO
La Arad se fac pregătiri serioase pentru sezonul 2020-2021, campionat care o readuce pe UTA în Liga 1.

Articol de - Publicat marti, 11 august 2020 19:04 / Actualizat marti, 11 august 2020 19:49

La Arad se fac pregătiri serioase pentru sezonul 2020-2021, campionat care o readuce pe UTA în Liga 1. 

UTA Arad transferă la "foc automat", însă mută și la capitolul imagine. Șefii celor de la UTA au înaintat o cerere spre Liga Profesionistă de Fotbal pentru a juca prima etapă în deplasare. Țintarul care va fi tras joi o va găsi, foarte probabil, pe UTA, ca oaspete în prima rundă, urmând ca a doua etapa să joace acasă, ultimul joc înaintea pauzei cauzate de meciurile naționalei.

Debut pe noua bijuterie din Arad?

De ce cere asta? UTA dorește să joace primul meci acasă din Liga 1 chiar pe noua arenă, "Francisc Neuman". Stadionul a cărui construcție a început în 2015 este, în sfârșit, gata. Și poate fi inaugurată cu un meci oficial, din păcate pentru arădeni fără suporteri în tribune, pentru că asta impune protocolul actual. Asta daca se primesc și toate avizele în timp util. 

„E o pierdere mare pentru UTA faptul că nu avem suporterii lângă noi. Știți bine cât înseamnă pentru acest club fanii. Dar ne bucurăm că putem intra în noua casă și sperăm să o facem cu succes la primul joc", au spus oficialii clubului arădean.

+6 FOTO

„E supărător să jucăm în alt oraș"

Și antrenorul Laszlo Balint așteaptă acest debut pe teren propriu în noua casă. Și pune presiune pentru ca lucrurile să se rezolve rapid.

"Nu e deloc plăcut, iar pentru mine e chiar supărător că se tot întârzie, deoarece s-a discutat ceva, încă dinainte să semnez contractul. Acum două luni s-a mai discutat ceva cu mine, dar nu s-a finalizat. Sunt convins că sunt motive obiective pentru întârziere. Dar, din punct de vedere sportiv, vă spun că acest lucru o să ne afecteze. E foarte important să jucăm acasă, chiar și fără spectatori, pentru că e casa noastră. Am mai spus, am mai vorbit, o mai spun o dată: UTA este un nume important în fotbalul românesc, UTA este o echipă cu identitate, iar o astfel de echipă să meargă să joace meciurile de acasă în alt oraș este extrem de supărător și deranjant”, a declarat Laszlo Balint pentru GSP.ro.

14 milioane de euroa costat noul stadion al celor de la UTA

12.584 de locuriare arena care servește drept casă pentru echipa lui Laszlo Balint

"Era visul meu, am mai spus-o, să debutez ca antrenor principal în Liga I cu UTA pe noul «Francisc Neuman». Din păcate, nu se poate, nu știu dacă e cineva de învinovățit pentru acest aspect, dar e clar că nu ne doream să debutăm în deplasare în acest sezon de primă ligă"

"Vrem să jucăm măcar a doua etapă în Arad, dar sunt lucruri care nu țin de noi, de conducere. Știu că se fac eforturi în așa fel încât pe 29 august să jucăm acolo. În cazul în care nu e gata stadionul, va trebui să părăsim orașul. Nu avem de ales!" 

- Laszlo Balint, antrenor UTA

Amical cu CFR

Până la reluarea campionatului, UTA va disputa un amical de gala contra campioanei CFR Cluj. Partida se va disputa pe terenul echipei lui Dan Petrescu, "Dr. Constantin Rădulescu", și va avea loc vineri, de la ora 19:00. „Este un joc foarte important pentru noi, contra campioanei en-titre. Vrem să ştim la ce nivel ne aflăm şi să vedem unde mai avem de lucrat, este clar că meciul ne va fi foarte util", a explicat Laszlo Balint, antrenorul celor de la UTA.

VIDEO. UTA și FC Argeș au promovat în Liga 1! Imaginile bucuriei de la Pitești315731

Cu Romario la comisie

UTA a făcut un sezon fantastic și datorită lui Romario Moise, fotbalist împrumutat de arădeni de la Astra. Laszlo Balint și l-ar fi dorit și în sezonul următor sub comanda sa, însă Astra a refuzat categoric, dorind ca Moise să facă parte din planurile lui Bogdan Andone. Mai e totuși o șansă pentru UTA de a-l lua, dacă jucătorul va avea câștig de cauză la Comisia de Disciplină și va fi declarat liber de contract. „Am încercat să-l readuc la UTA, am luat legătura cu cei de la Astra dar, din păcate, nu se mai pune problema ca jucătorul să fie lăsat la Arad. E acum jucător important și pentru Astra, așa că se va antrena la Giurgiu. Însă, dacă decizia Comisiei îi va fi favorabilă, Romario va ajunge la Arad”.

Citește și alte știri despre UTA: 

UTA Arad continuă campania de achiziții: Vlad Morar, noul jucător al echipei lui Laszlo Balint

UTA, transferuri pe bandă rulantă după revenirea în Liga 1! Arădenii au adus un portar și un fundaș trecut pe la Pandurii și Astra

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
steaua.libera
steaua.libera  •  12 August 2020, 10:18

Ghita Falca a lasat prapad in urma lui

amicu
amicu  •  12 August 2020, 07:50

daca si stadionul asta de antrenament este bijuterie...si ast afacut in 10000 de ani. De parca faceau alt pod peste dunare

indianredskin
indianredskin  •  12 August 2020, 00:11
Postat de Ady Max pe 11 August 2020, 21:43

***, La meciul cu Rapid suporterii UTEI au fost in afara stadionului asa cum si la alte echipe am vazut suporteri langa stadion la TV. Doar voi vedeti alfel, sunteti manipulati de mass-media. FORZA UTA!

Dă-le pace , n-ai ce face cu ei , nu am fost doriti in liga 1 dar le-am dat peste nas , la digi toată ziua Rapid in sus Rapid in jos , nu am nimic cu echipa dar e prea mult , in loc sa facă un documentar despre UTA ca ar avea ce arată țării ...pe TVR 1 a fost un documentar superb despre UTA . Oricum suntem in liga 1 și mulți vor avea probleme cu noi

Vezi toate comentariile (5)
Comentează