FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Constantin Anghelache dezvăluie amprenta pe care a avut-o asupra carierei de antrenor a lui Ilie Balaci: "Eu l-am trimis acolo"

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 23 octombrie 2018 16:13

Constantin Anghelache, fostul președinte al lui Dinamo, a povestit într-un interviu pentru GSP.ro că el a fost cel care l-a direcționat pe regretatul Ilie Balaci spre tainele antrenoratului. 

- Domnule Anghelache, cum percepeți trecea în neființă a lui Ilie Balaci?
- Transmit adânci condoleanțe și putere familiei! S-a stins fulgerător și ne rămâne să credem că nu s-a chinuit. Este o pierdere enormă pentru familie pentru Craiova Maxima, dar și cea actuală și pentru tot fotbalul românesc. Mi-a dat Dumnezeu șansa să-l cunosc foarte bine pe Ilie.

- Din perioada în care a jucat la Dinamo și dumneavoastră conduceați clubul?
- Da. În 1987, când Mircea Lucescu, un alt om cu inimă mare, l-a salvat, împreună cu mine, aducându-l la Dinamo. În acest context l-am cunoscut foarte bine pe Ilie, deși îl cunoșteam și de la echipa națională pentru că eu cochetam în acea perioadă și cu reprezentativa, prin Mircea.

- Ce amintiri vă leagă de Balaci?
- După ce a jucat un număr de meciuri pentru noi și a primit ce i se cuvenea, locuință, dar mai ales respect, l-am îndrumat să se folosească de prevederile CNFES să își ia calificarea de antrenor din postura de fotbalist de mare performanță. După ce a făcut acest lucru, a stat un termen scurt pe la echipa a doua și juniorii lui Dinamo. Având în acea vreme o cooperare bună cu Pandurii Târgu Jiu, i-am propus să meargă împreună cu Ion Marin acolo, să antreneze în liga a doua. A fost imediat de acord. L-am ajutat și cu jucători împrumutați cum ar fi Liviu Ciobotariu, pentru a se roda, dar și pentru a-i da o mână de ajutor lui "Iliuță".

- Cum ați sintetiza viața pe care a dus-o "Minunea Blondă"?
- Viața i-a oferit necazurile pe care se știe că le-a întâmpinat cu ocazia plecării din Craiova. Totuși, el a rămas același om.

"La timpul lui, Balaci a fost cel mai bun și cel mai valoros jucător român. Hagi nu era încă la nivelul maxim în acea perioadă"

"Autogolul Craiovei nu cred că a fost întâmplător. A venit de sus pentru a trezi jucătorii și fanii olteni la realitate. S-a văzut și au jucat altceva în repriza a doua, câștigând partida cu FCSB" Constantin Anghelache

Vezi și: GALERIE FOTO Momente tulburătoare la îngroparea lui Ilie Balaci » Mama legendarului jucător și-a pierdut cunoștința

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  24 Octombrie 2018, 09:26

Anghelache era unul dintre şefii Unităţii AVS (Aport Valutar Special) şi dintre cei care se ocupau de "conturile lui Ceauşescu", de fapt ale ţării. Avea conturi deschise în Elveţia pe numele său iar fotbalul urma să îi ofere acoperirea. Ulterior, a fost numit ca reprezentant al FRF la sediul FIFA din Nyon (Elveţia). Având paşaport diplomatic, nu mai putea fi controlat şi putea duce bani în conturi...

1745flo
1745flo  •  23 Octombrie 2018, 21:38
Postat de arsenie.bk pe 23 Octombrie 2018, 17:27

Bine că l-ați "dezgropat" pe Gelu Eftimie, vânzătorul de sași (la bucată)

Da sarakule, ai uitat sa zici de Johanis ca a vandut copii pe valuta!

arsenie.bk
arsenie.bk  •  23 Octombrie 2018, 17:27

Bine că l-ați "dezgropat" pe Gelu Eftimie, vânzătorul de sași (la bucată)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează