FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cornel Dinu îi răspunde lui Mitică Dragomir: „General am fost făcut de Iliescu în 2003”

Articol de - Publicat joi, 31 ianuarie 2019 19:33

Cornel Dinu (70 de ani) i-a răspuns lui Dumitru Dragomir, după ce fostul șef de la LPF a susținut astăzi în emisiunea GSP LIVE că Mister a fost general de Securitate.

- Domnule Dinu, Dumitru Dragomir a spus în cadrul emisiunii GSP Live că înainte de Revoluție ați fost general de Securitate. E adevărat?
- Tare simpatic rămâne domn Mitică. Un oltean descurcăreț și înainte, și după. Dar, ca orice «Oracol», mai ales de la Bălcești, cum îl preamărește o parte a presei, creându-i mai mult deservicii, le mai și încurcă. Le încurca ea Pythia la Delphi, pe lângă care domn Mitică e doar plăsmuire în a le cunoaște pe toți și pe toate de la noi. Cert este că-i bun român. Și are o familie minunată, în frunte cu matroana de pus la răni, consoarta, doamna Vica. Văzându-o plângând pe holurile Ministerului Sportului la începutul lui 1990 am făcut destule și împreună cu procurorul general Robu și cu vărul meu, celebrul avocat Victor Anagnoste, singurul care i-a luat procesul.

- Ce ați făcut exact?
- După șase luni de arest, l-am scos prin hotărâre judecătorească. Nici nu era vinovat. Doar furia incultă și oarbă a multor vietăți cu forță de decizie de atunci ca și de acum îl găsiseră pe domn Mitică acarul păun al fotbalului românesc, cotrobăind în sediul echipei delirului de atunci, Victoria București.

- Dragomir a spus că în Securitate erau oameni deștepți.
- Are dreptate și când spune că în Securitatea dinainte de 90 erau selectați și lucrau oameni inteligenți.

- Deci ați fost sau nu la Securitate?
- Da, am fost doar un an și ceva, ca cel mai tânăr locotenent-colonel din Ministerul de Interne, plătit de la Securitatea orașului București. Ca și Dudu Georgescu cum a precizat și Andone de curând. Erau salarii mai bune. Din fumul oracolului se poate întrezări și un adevăr.

- Care ar fi acela?
- Am jucat de atâtea ori la club și la națională în apărarea imaginii și prestigiului românesc. Ceea ce făceau mai altfel, cu alte mijloace, în folosul României de atunci unii ofițeri superiori ai Securității. Pe câțiva i-am cunoscut lucrând în străinătate și sunt onorat și acum de prietenia lor. Oameni adevărați, foarte buni români. E aproape imposibil să deslușim și să despărțim acum apele atât de repede în haosul și furia fără sens a concetățenilor noștri, cărora li se servesc mai mult baliverne și venin. Cine a servit România înainte, adevărații patrioți, se știu. Trăiau pentru a fi! Desigur că printre ofițerii Securității s-au găsit și destui profitori, ca în mai toate domeniile după 1990. Stăpâniți doar de instinctul de a avea!

- Deci nu ați fost general?
- Nu atunci! Sunt onorat de gradul de general în rezervă acordat de președintele Ion Iliescu în 2003. Decis de un adevărat om de stat, pentru ceea ce e a considerat că am făcut pentru România în fotbal și în sportul românesc. Și în altele, dar fără să mă implic politic. Doar ca bun român. Nu e momentul să povestesc și niciun caz să-mi arog singur merite cu ce am făcut eu, aparent în întuneric. E o realitate incontestabilă, pe care sunt sigur că o cunoaște și domn Mitică. NImic nu s-a făcut cu gradul ci cu simțirea de bun român. Dacă nu erau Ion Iliescu, generalul Vlad, Victor Stănculescu și alți câțiva, mai aveau ce să fure acum veneticii atât de mulți unii și din fosta Securitate? N-au mai fost reguli și a căzut în desuetudine simțirea națională. Adevărații români mai sunt doar puțini, au trăit prin a nu fi ca distrugătorii de țară, ce s-au cocoțat vremelnic în politică numai pentru a avea. Ei, nu țara și amârâtele milioane de români aflați în sărăcie și în bejanie. Dar asta este o altă realitate intuită și de domn Mitică. Despre ea nu se vorbește, pentru că e făcută cu sufletul și pentru țara ta. Neimplicându-te în mizeria politicii românești de acum.

- Pare că știți anumite lucruri neștiute despre trecerea societății din comunism în democrație.
- Să păstrăm încă tăcere. Va veni și timpul povestirilor în acest sens. Pentru început în cea de-a treia carte autobiografică "Misterele lui Mister", aflată deja la tipar. Să auzim numai de bine, domn Mitică! Îmi cer scuze și dacă m-am referit prea mult la societatea în care trăim, dar făcând-o atât de bine prietenul Cătălin Tolontan, încercăm și noi să mai aducem din când în când lumină. 

VIDEO cu momentul în care Dragomir numește oamenii din fotbal care au avut legături puternice cu Securitatea:

 

Vezi și:

GSP LIVE // VIDEO Dumitru Dragomir, dezvăluire șocantă la GSP Live: „Cornel Dinu a fost general de Securitate. Și Lucescu era acolo!”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (6)
fabius_2014
fabius_2014  •  01 Februarie 2019, 11:37
Postat de Dragos Bargaoanu pe 01 Februarie 2019, 03:56

Păi cine altul decât nemernicul de Iliescu îl putea avansa pe nea corneluş dinu general în rezervă???? Corb la corb nu-şi scoate ochii. Numa'că sfertodoctul ăsta nu-şi dă seama că e penibil să te mândreşti că unul ca Iliescu te-a avansat în grad!!! Doar că ai alergat în chiloți după o băşică şi le turnai în pahare lui Eugen Barbu, sau lui Toma Caragiu!

Cornel Dinu avea rolul de a-i face sa rada pe oamenii de cultura si sa achite consumatia sau sa o treaca in contul securitatii. Eugen Barbu era fascinat de oamenii care faceau parte din patura de jos a societatii, vezi romanul "Groapa" si din acest punct de vedere Cornel Dinu era o sursa de inspiratie.

bumix
bumix  •  01 Februarie 2019, 10:09

GEN. TE-A FACUT ILIESCU DAR SECURIST?????,,,,DE CIND TE STI

869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  01 Februarie 2019, 03:56

Păi cine altul decât nemernicul de Iliescu îl putea avansa pe nea corneluş dinu general în rezervă???? Corb la corb nu-şi scoate ochii. Numa'că sfertodoctul ăsta nu-şi dă seama că e penibil să te mândreşti că unul ca Iliescu te-a avansat în grad!!! Doar că ai alergat în chiloți după o băşică şi le turnai în pahare lui Eugen Barbu, sau lui Toma Caragiu!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează