FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cornel Dinu, nemilos: "Lucrul acesta dovedește clar faptul că la Dinamo nu s-a mai vizat peformanța! E cea mai mare nenorocire"

FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 27 noiembrie 2018 09:21

GSP.ro a scris astăzi despre o nouă bornă rușinoasă atinsă de Dinamo, faptul că roș-albii nu au trimis niciun jucător la prima reprezentativă în 2018.

Cornel Dinu, 70 de ani, consideră că lipsa jucătorilor dinamoviști de la națională în ultimul an este cauzată de lipsa de mentalitate a fotbaliștilor, dar și de conducerea defectuoasă a clubului alb-roșu.

- Domnule Dinu, ce înseamnă pentru Dinamo faptul că în 2018 nu a avut niciun jucător selecționat la echipa națională?
- Dovedește clar faptul că în ultimii ani nu s-a mai vizat performanța la Dinamo. S-a vrut doar să existăm și să avem senzația că suntem și noi fotbaliști. Cea mai mare nenorocire la Dinamo este faptul că în echipă și în conducere nu mai sunt oameni care să fie legați de performanțele din trecut ale lui Dinamo, să știe ce înseamnă asta. Nu întâmplător s-a ajuns aici. Cei care conduc Dinamo sunt steliști la origine.

- Majoritatea tehnicienilor au fost totuși dinamoviști.
- Haideți să fim serioși! Contra a jucat 3 ani, Miriuță un an, iar Bratu 2-3 ani. Nu au nimic în comun cu istoria lui Dinamo. Problema cea mai mare este că nu ai pe cine să selecționezi. Și nu e o problemă doar pentru Dinamo. Fotbaliștii din campionatul intern care ajung la națională nu reușesc să se impună în echipă sau sunt foarte puțini.

- E vorba de lipsă de valoare?
- Când într-o țară se petrec calamități de organizare, oamenii pleacă. Așa se întâmplă și în fotbal, e decadență. Copiii pleacă vânduți în speranța unei sorți mai bune. E dramatic că nu poți să îți ții copiii acasă. Care e mai bun pleacă în străinătate de la o vârstă fragedă. O altă problemă este cea a mentalității fotbaliștilor noștri.

- La ce vă referiți?
- Nici acum nu s-a încheiat discuția după meciul cu Muntenegru, dacă "tricolorii" știau sau nu că trebuia să marcheze două goluri. Dar nimeni nu realizează că această generație a jucat mereu numai la ciuguleală, jucătorii nu au atitudine, nu au fost crescuți altfel. La echipa națională se merge mereu pe ideea "Lasă, domne, avem 1-0, stăm liniștiți!". Și la Dinamo e la fel. Ce se întâmplă în mod special de 3 ani e o mare rușine. Înainte, cine lua doar 3 goluri de la Dinamo era fericit. Acum, ne bucurăm noi că facem 1-1 cu Gaz Metan. Păi, cum să fie selecționat vreun jucător care se bucură de un punct scos norocos cu Mediaș? Atenție, cu un singur șut pe poartă în 95 de minute!

- Chiar nu merita nimeni selecționat din actualul lot al lui Dinamo?
- Hai să spunem că ar fi putut intra într-o oarecare discuție Dan Nistor. Dar nici el nu are valoare internațională, care e cu totul altceva. Ar fi putut intra într-un oarecare calcul de selecție, dar atât.

"La Mondialul din 1970, jucătorii echipei naționale erau de la Dinamo, Steaua și Rapid. Atât. În 1990 a fost iar o generație de excepție, care a ținut până prin 1998-2000. La Mondialul din Italia, din 25 de jucători, 22 erau de la Dinamo și Steaua, iar 3 de la Craiova"
Cornel Dinu

"Într-o țară mică valorile trebuie concentrate, nu dispersate. Asta a fost strategia ce a făcut să scoatem capul în lume începând cu 1982-1983, când s-au fortificat Dinamo și Steaua"
Cornel Dinu

"Înainte aveai două cluburi extrem de puternice, Dinamo și Steaua, iar pe lângă mai apăreau, din când în când, Craiova, UTA, Rapid, Argeș. Asta era baza de selecție. Aveai mereu două cluburi extrem de puternice. Acum, nu mai ai niciun club care să fie locomotiva trenului. Campioana e eliminată din Europa de Dudelange"
Cornel Dinu

Vezi și: Încă o pată neagră pe istorie! Statistică rușinoasă: e pentru prima oară în 70 de ani când se întâmplă asta la Dinamo

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
whiteredarad
whiteredarad  •  27 Noiembrie 2018, 18:57
Postat de Florin Cătălin pe 27 Noiembrie 2018, 13:45

As vrea stiu si eu mai multe detalii despre cazul Scornicesti, te rog !

Este de notorietate ca Scornicestiul "se lupta" pentru promovare, si contracandidata- Flacara Moreni,..parca, juca la aceiasi ora. Nu existau atunci telefoane celulare. Cind s-a terminat meciul , Scornicestiul castigase, dar nu la o diferenta necesara si atunci, dupa citeva minute dec la fluierul final, sub presiunea lui "Mitica de la liga"...cel "nevinovat" de coruptie, arbitrul a readus echipele pe teren, s-au mai jucat citeva minute, necesare cit Scornicestiul sa mai dea niste goluri ( au fost scoruri astronomice...in ambele partide). Contracandidata terminaase meciul si se stia deja ( prin telefon fix)..."cite mai trebuie". Cam asta a facut Scornicestiul cu Mitica Dragomir, Scornicesti...care " a murit" la Revolutie, echipa ( cu Cornel Dinu-antrenor) era atunci....in Italia,"la pregatiri". La revenire a fost desfiintata prin decret. Mai spun ca Scornicestiul avea atunci unul dintre cele mai frumoase stadioane ( noi) din tara,clubul il conducea Barbulescu-junior Erau 3 (trei) echipe "pe o felie":Dinamo, Victoria, si Flacara Moreni ( intrata ulterior si ea in prima liga) toate jucau pentru ...Dinamo. Vremuri "frumoase"...nu gluma !

cpt.ahab
cpt.ahab  •  27 Noiembrie 2018, 16:29
Postat de st.il. pe 27 Noiembrie 2018, 14:18

Din "puțul gândirii" acestui septuagenar neliniștit , a cărui poreclă în timpul activității sportive (la asta mă refer !), era..."măcelarul" !...Restul , sunt povești cu care se bagă în seamă și este băgat în seamă !..."E ușor a scrie versuri / Când nimic nu ai a spune"!...Nimic altceva mai potrivit ptr. un măcelar...

Nu, zău!? A curmat cariera cuiva și nu știm noi? Măcelar a fost legenda Stelei, Lăcătuș, care a distrus carierele a trei adversari: Ardeleanu, Camacho și Vujacic.

st.il.
st.il.  •  27 Noiembrie 2018, 14:18

Din "puțul gândirii" acestui septuagenar neliniștit , a cărui poreclă în timpul activității sportive (la asta mă refer !), era..."măcelarul" !...Restul , sunt povești cu care se bagă în seamă și este băgat în seamă !..."E ușor a scrie versuri / Când nimic nu ai a spune"!...Nimic altceva mai potrivit ptr. un măcelar...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează