FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cornel Dinu revine și explică practicile din trecut: „Asta le-a dus Real Madrid arbitrilor, în vestiar, la un meci cu Dinamo”

Cornel Dinu +15   FOTO
Cornel Dinu

Articol de - Publicat sambata, 25 aprilie 2020 19:43

Azi, 25 aprilie, se împlinesc 36 de ani de la Dinamo - Liverpool, returul semifinalei CCE din sezonul 1983-1984. Cornel Dinu a susținut, într-un interviu exclusiv GSP, că succesele de pe continent ale roș-albilor erau bine „pregătite” cu arbitrii în prealabil. 

După valul de reacții iscat în lumea fotbalului, „Mister” a revenit cu o serie de completări referitoare la practicile din acea perioadă.

Cornel Dinu: „Real Madrid le-a adus câte un ceas arbitrilor”

„Mulți comentează fără să fi citit interviul pana la capăt sau l-au citit și nu au priceput, fiindcă nu au habar despre situația din vremurile acelea. Episoadele pe care le-am povestit eu constituiau practici curente în cupele europene. Când Dinamo a jucat cu Real Madrid în anii '60, spaniolii le-au dus arbitrilor în vestiar câte un ceas din aur cu emblema clubului. Pentru că toată lumea proceda așa, cadourile pentru arbitri erau ca o metodă de apărare, ca să ai șanse în Europa. 

Detaliile despre meciul nostru cu Bordeaux le-am aflat cand l-am întâlnit, dupa '90, pe Claude Bez, fost președinte al francezilor. Mi-a confirmat că banii noștri nu mai ajunseseră la arbitrul scoțian și mi-a spus «Care era suma pe care o pregătiserăți? 25.000 de dolari? Oricum n-ati fi avut șanse, că noi am mers cu 35.000 de dolari»", a spus Cornel Dinu pentru GSP.ro.

+11 FOTO

VIDEO / Pe 25.04.1984, Dinamo juca returul semifinalei CCE cu Liverpool

Citește și alte știri despre Dinamo:

Gigi Mulțescu, după afirmațiile lui Cornel Dinu: „Mi-a stricat sărbătoarea, m-am blocat când am văzut”

Atacantul unei rivale a donat 1.948 de euro pentru Dinamo: „RESPECT! Mai ales că faci gestul ăsta dintr-o poziție mai puțin comodă”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
10156162893436307
Johny English  •  26 Aprilie 2020, 18:43

Corect! Asa e cum zici. Mister! Nu le mai explica la " millennials" ca nu inteleg! Am fost si eu pe stadion la meciul cu Hamburg! Ca Dinamo avea echipa buna atunci, nimeni nu contesta! Dar si treaba cu arbitrii e f adevarata! Chiar vorbeam cu un prieten dinamovist care m-a luat la meci-eu fiind stelist, sic!-ca arbitrii au fost pe faza la orice atac al nemtilor si semnalizau ofsaid f promt! Am sesizat amindoi cit de corecti erau arbitrii cu Dinamo! Exagerat de corecti, chiar! Asta nu inseamna ca au cistigat neaparat cu arbitrii! Dar tot atit de adevarat este ca ajutorul primit de la arbitraj nu poate fi contestat! Am fost martor ocular la meci si stiu ce vorbesc! Si mai stiu si ce vorbeau si suporterii prezenti...

alenb
alenb  •  26 Aprilie 2020, 18:11
Postat de geogeo pe 25 Aprilie 2020, 22:39

In ce spune Dinu e un sambure de adevar si multa, foarte multa fabulatie. Are imaginatie bogata. Pacat ca distruge imaginea unor performante pentru care au muncit din greu multi fotbalisti si antrenori si ii atata pe unii impotriva altora. Jenant!

Samburele de adevar este ca incercam sa umblam la arbitrii cel putin la meciurile de acasa, ca spionam adversarul in vestiar, ca prin semifinale nu ne mai mergea cu forfarlici si trebuia sa ne bazam pe valoare.

alenb
alenb  •  26 Aprilie 2020, 18:07
Postat de itu52 pe 26 Aprilie 2020, 11:19

Ce povestește dl. Dinu duce spre politica de monopol pe care vest_ul a aplicat-o competițiilor continentale. Nu cred că exagerează deloc. Așa cum în industrie nu am avut nici-o șansă, tot așa s-a întâmplat și în fotbal. Cei mari au umblat serios la arbitrii, la UEFA, la protocol(tratații de tot felul, inclusiv droguri), la orice le-a putut asigura supremația. Ce se practica și se practică acolo ține de robotică. De ce nu-și fac ligă separată și să lase fotbalul uman pentru ce-i care vor să-l practice natural? De ce nu se înființează o ligă „Bio”, o ligă fără stimulente și interese financiare majore?

Ei, sa nu fim rai.. si noi am avut spartachiada, cups armatelor prietene, nu ne obliga nimeni sa participam la cupele europene. Pe urma, am castigat CCE contra Barcelonei pe teren spaniol, fara sa se atinga nimeni de Steaua. Peste 3 ani jucam semifinala cu turcii in timp ce Real Madrid juca cu Milan, le era asa greu sa aranjeze bilele daca vroiau? In cupele europene doar din ce-mi aduc aminte i-am jefuit pe vestici mult mai mult decat ne ciupeau si ei, la ei acasa. Asa ca mai usor cu complexul esticului pretins valoros dar nelasat sa se dezvolte de strainii cei rai din vest.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează