FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cosmin Olăroiu dezvăluie manevrele Federației: „Crăciunescu a scris «meci suspect» în raportul partidei. Pentru mine a fost o mare tragedie!”

Articol de GSP - Publicat joi, 07 ianuarie 2021 14:06 / Actualizat joi, 07 ianuarie 2021 15:32

Cosmin Olăroiu, antrenorul anului 2020 în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor, a participat la „Prietenii lui Ovidiu”, prima emisiune din 2021. Acesta și-a amintit cu plăcere și emoție de primele zile ca antrenor, când a debutat la FC Național, alături de Gino Iorgulescu, președintele de atunci al clubului din Parcul cu Platani.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- În interviul de final de an din Gazetă, spuneai că dacă nu era Gino Iorgulescu destinul tău poate era altul.
- Nu o să neg că Gino m-a făcut antrenor cât voi fi pe pământul ăsta. Gino este familia mea, este fratele meu. Eu am avut marea, marea, marea șansă să încep această meserie alături de el. El președinte, eu antrenor la FC Național. Am avut norocul ăsta și momente de cumpănă în care el tot timpul a fost alături de mine.

- Și-ai fost și tu tânăr la început!
- Eram destul de tânăr și vă dați seama că eram impulsiv. El tot timpul mă calma și vedea lucrurile dintr-o perspectivă mult mai bună ca mine. A fost tot timpul în spatele meu, indiferent ce am făcut. Sau ce decizii am luat. El era mereu lângă mine și n-am cum să uit lucrul ăsta. Unii antrenori își pot începe cariera la un club unde președintele e nemulțumit, încearcă să intervină, să pună o presiune inutilă pe tine și riști să clachezi, să cedezi.

- Ai fost aproape să ieși și campionul României...
- Offf! Am pierdut titlul în ultima etapă! Pentru mine a fost o mare tragedie. Am pierdut campionatul în ultima etapă... Bine, nu cred că acolo am pierdut, sincer. A fost un meci Ceahlăul cu Dinamo, iar domnul Crăciunescu a scris în raportul meciului că i s-a părut că a fost suspect, iar Federația a depunctat echipele și apoi le-a dat punctele înapoi. Probabil, fără acele puncte, probabil aș fi câștigat. Acum, când am câștigat cu Jiangsu Suning, primul lucru pe care l-am avut în minte a fost că titlul ăsta e la fel cum ar fi fost dacă aș fi câștigat atunci cu FC Național.

- Când treci prin Cotroceni...
- Am mereu o strângere de inimă când trec prin Cotroceni. O bază extraordinară care s-a pierdut. Măcar pentru echipa națională de tineret ar fi putut fi utilă. Din păcate, noi trăim într-o țară cu foarte multe interese și cu foarte multe lucruri pe care nu le vedem și nu le înțelegem. Sau pe care eu nu le înțeleg.

- Sunt ogolii multe!
- Orgoliile nemăsurate sunt de multe ori o formă de a arăta ceea ce nu ești. Și-atunci, dacă reușești să ai un echilibru și să renunți la orgoliu în anumite momente pentru a fi cerebral, cred eu că e calea spre progres. Dacă rămâi la orgoliu ești un om care nu ai capacitatea de a fi cerebral și ești doar instinctiv.

FOTO Imago
FOTO Imago
FOTO Imago
FOTO Imago
FOTO Imago
+4 FOTO

A pierdut campionatul în ultima etapă

FC Național a fost revelația ediției 2001-2002. Cu Oli pe bancă, la doar 32 de ani, echipa prezidată de Gino Iorgulescu se afla pe primul loc, înaintea ultimei etape. Avea un punct peste Dinamo. Trupa din Cotroceni urma să joace la Craiova, în vreme ce Dinamo avea meci acasă cu FC Brașov.

În Bănie, aproape 30.000 de spectatori au venit pentru a susține FC Național, dorindu-și astfel ca rivala tradițională, Dinamo, să nu fie campioană. Patronul Științei era însă Gigi Nețoiu, un apropiat al conducerii din Ștefan cel Mare. Craiova s-a impus cu 2-1, Dinamo a câștigat și ea cu 4-0, iar titlul a fost pierdut de Olăroiu.

După acel sezon, Nețoiu a ajuns la Dinamo, însoțit de marea majoritate a fotbaliștilor din lotul Craiovei. În acea vară, Olăroiu era instalat antrenor principal la Steaua, însă avea să reziste doar 7 etape, după care a fost demis și s-a reîntors la FC Național.

2007e anul în care Olăroiu a renunțat la contractul cu FCSB, se întâmpla în luna iunie, pentru a merge la Al Hilal, în Arabia Saudită

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU OLĂROIU

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Cosmin Olăroiu, disperat după ce un membru al familiei s-a infectat cu COVID-19 » Cum l-au umilit medicii pe care îi ajutase în starea de urgență: „Nici măcar nu mi-au răspuns!”

EXCLUSIV Cosmin Olăroiu, totul despre averea strânsă în Orient: „Recunosc lucrul ăsta! În România nu poți face așa ceva”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (12)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  08 Ianuarie 2021, 09:45

Cosmine felicitari cu ce ai facut in China si de ce nu si la Camile ca ai castigat frumos cinstit ,dar lasa dezamagirile din aranjamente cand erai pe aceste Plaiuri ,crezi ca timisorenii uita cum in repriza doua in jocul cu Steaua ai vandut pe Poli Tms lui Becali sa castige Campionatul dupa care ai plecat la Steaua antrenor fiind daca bine m amintesc ultimul titlu de campionii ai Stelei . Asa ca las o mai moale ca daca era vb de Craiova te intreba Nea Ovi de sanatate dar asa dai dragu de banateni ca vb miticilor banateni si asa " e prosti nu asa oti ca noi "

fcu1948
fcu1948  •  07 Ianuarie 2021, 22:59
Postat de nightought pe 07 Ianuarie 2021, 17:00

Asta se plange de nu stiu ce meciuri suspecte , dar in ultima etapa trebuia doar sa castige un meci avand si publicul de partea sa si nu a fost in stare !

Da, ma, trebuia sa câștige “doar un meci in deplasare”. De parca juca la Chiajna sau Voluntari, nu cu Universitatea Craiova. El “trebuia doar sa câștige”, in schimb dinamu avea voie sa facă blaturi pe banda rulantă.

mattteo
mattteo  •  07 Ianuarie 2021, 18:01
Postat de nightought pe 07 Ianuarie 2021, 17:00

Asta se plange de nu stiu ce meciuri suspecte , dar in ultima etapa trebuia doar sa castige un meci avand si publicul de partea sa si nu a fost in stare !

Pai marile victorii europene ale astuia sunt de Cupa Romaniei, cu Heerenveen si Rapid, dupa ce preluase o echipa formata de Protasov, care deja se calicase in primavara cu 4-0 cu Lens.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează