INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cosmin Olăroiu, totul despre averea strânsă în Orient: „Recunosc lucrul ăsta! În România nu poți face așa ceva”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 ianuarie 2021 20:45 / Actualizat miercuri, 06 ianuarie 2021 22:44

Cosmin Olăroiu, antrenorul anului 2020 în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor, tehnicianul chinezilor de la Jiangsu Suning, a participat la „Prietenii lui Ovidiu”, prima emisiune din 2021. Cu o avere cotată la 46 de milioane de euro, Olăroiu a recunoscut că s-a îmbogățit în străinătate, dar cea mai mare bucurie când aude numele de România la televizor.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Tu când ai plecat din România la ce te-ai gândit prima dată?
- Orice sportiv sau antrenor vrea să obțină ceva, iar România nu oferă posibilitatea asta. Fiecare dintre noi are familie, copii și are la ce să se gândească pentru viitor. Trebuie să pui toate lucrurile astea în balanță. Gândiți-vă că vorbim de un antrenor român! Iar orice antrenor din România dacă primește vreo ofertă își dorește să plece. Se gândește la familia lui.

Cosmin Olăroiu, avere de 41 de milioane de euro

- Adică nu se gândește exclusiv la partea financiară.
- Există un criteriu de performanță. Eu am avut șansa să merg prima dată la o echipă de top, chiar dacă nu era la cel mai bun moment. Era o echipă de tradiție. Nu vorbim aici doar de antrenori. Vorbim de doctori, de ingineri, despre tot ce înseamnă român. Din nefericire, te realizezi mai bine afară decât aici. Ăsta e un aspect. Al doilea e că acolo există și apreciere pentru ceea ce faci. Din păcate, aici nu mai există așa ceva... Noi ne dorim ca lucrurile să fie așa cum sunt la televizor sau pe internet. Însă realitatea nu e ceea ce vrem să fie, e alta...

- Toți anii ăștia au însemnat și sacrificii enorme.
- Enorme! Eu am stat ultimele șase luni închis, departe de familie. Închis! Făceam video-call cu ei să-i simt aproape, altfel aș fi înnebunit! Trebuia să-i văd... Sacrificii sunt... Mi-am pierdut părinții, n-am fost alături de ei în anumite momente pentru că n-am putut. Și multe alte probleme de care m-am lovit în toți acești ani. Noi oricum vedem doar partea frumoasă a lucrurilor. Nu vedem sacrificiul.

2,5 milioane de euroa primit Cosmin Olăroiu ca bonus pentru titlul cu Jiangsu Suning

FOTO Imago
FOTO Imago
FOTO Imago
FOTO Imago
FOTO Imago
+4 FOTO

- Ai mai pus ceva bani la averea ta, cotată de TOP 300 Capital la 46 de milioane de euro.
- Eu m-am îmbogățit în străinătate. Recunosc lucrul ăsta! Dar am căpătat o experiență fantastică în acești ani, am avut posibilitatea să interacționez cu diferite culturi, cu diferiți oameni și asta m-a ajutat să mă dezvolt ca om, să cresc, să înțeleg anumite lucruri pe care nu aveam posibilitatea să le pătrund dacă aș fi stat aici. Și asta cred că e cea mai mare bogăție.

- Te-ai îmbogățit și pentru că ai câștigat trofee la toate echipele pe unde ai fost.
- Ăsta e un lucru important pentru mine și faptul că de fiecare dată când am avut posibilitatea am îmbrăcat tricolorul. Acum, în China, nu aveam de unde să cumpăr, fiind închiși. Pentru mine înseamnă enorm când la televizor spune "Olaloiu" și România.

CUM A CRESCUT SALARIUL LUI OLĂROIU ÎN ASIA

ClubȚarăPerioadăSalariul anual
Al HilalArabia Saudită07/091,2*
Al SaddQatar09/102
Al AinEmirate11/133
Al AhliEmirate13/154
Al AhliEmirate15/174,7
Shabab Al AhliEmirate17/186,5
Jiangsu SuningChinadin 20187

* Sumele sunt exprimate în milioane de euro

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU OLĂROIU

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Florin Prunea a fost oprit de poliție și a rămăs fără carnet: „Am suflat, n-am opus rezistență, m-au dus la IML”

EXCLUSIV Cum i-a uimit Viorel Moldovan pe francezii de la L’Équipe: „Am arme de calibru!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
remarque
remarque  •  07 Ianuarie 2021, 12:09

Sacrificii pentru familie, sacrificand familia. E un paradox.....Din pacate. Totusi de cati bani ai nevoie pana la urma? Se termina vreodata goana asta dupa bani? Se termina sacrificiile de care pomeneste si care sigur au fost facute? Se poate sa ii placa viata asa si atunci face bani facand ce ii place.

cneius
cneius  •  07 Ianuarie 2021, 10:26

Bravo lui ! Pina la urma familia conteaza cel mai mult si pentru ea munceste!

557359368547447
Florin Alexandru  •  07 Ianuarie 2021, 09:35

Ce intrebari pui, IOANITOAIA ??????Normal ca a plecat pentru BANI !!!!!La arabi, in Turcia sau in China nu pleci sa faci performanta! Performanta este in VEST unde acesti "buni" antrenori NU AU VALOARE !!!!!!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează