FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Scandal de proporții: „Dacă-i puneam furtun și ceas, Porumboiu părea o butelie” + Reacția vasluianului: „Mai bine butelie decât «bombă» ca el”

Articol de - Publicat miercuri, 17 iunie 2020 20:15 / Actualizat joi, 18 iunie 2020 12:22

Cristian Balaj, în prezent președintele ANAD, a fost invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, transmisă în fiecare miercuri seară de la ora 20:00. Acesta a discutat în cadrul emisiunii și despre procesul pe care-l are cu Adrian Porumboiu, fostul patron al celor de la FC Vaslui.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, realizată de Ovidiu Ioanițoaia, este difuzată în fiecare miercuri seară, de la ora 20:00, pe GSP.RO

CONTEXT: Porumboiu spune că are un proces cu Cristi Balaj, pe care l-a mai acuzat că a ajutat echipa feroviară la trofeele din 2008, 2010 și 2012. „Balaj are ifose d-astea, țâfne de cartier mărginaș. Păi, ai fost, mă, acolo cu Paszkany (n.r. Arpad Paszkany, fost finanțator la CFR Cluj)! Ai fost parte la furat", a susținut Porumboiu de curând, în cadrul emisiunii GSP Live.

UPDATE. Reacția lui Porumboiu: „Nu pot fi jignit de prăduitori ai fotbalului românesc!”

La scurt timp după difuzarea emisiunii, Adrian Porumboiu a oferit o reacție pentru GSP pe seama afirmațiilor lui Cristi Balaj: 

„Am văzut declarațiile „bravului” arbitru crescut la școala de la Barza Chioară, condusă de Dan Petrescu „Fibră”. Șmecher, aranjor, pe placul tuturor interesați. Oricum e stupefiant să se ia de Iancu, care nu poate răspunde, dar poate face o legătură între „afacerile” lui din Cluj, comparativ cu cele din Timișoara. Poate își amintește de o finală la care niciun arbitru, oricât ar fi de corupt, nu ar putea face ce a făcut el (n.red. finala Cupei din 2009, Poli Timișoara - CFR Cluj 0-3). Iancu, la vremea respectivă, a vorbit foarte multe. Acum, „omul” (n.red. Balaj) știe că Iancu nu poate răspunde”.

„Nu am arătat niciodată ca o butelie, îi trimit toate pozele. Și până la urmă, aș putea fi o butelie, mai bine decât adevăratele bombe pe care le-au reprezentat arbitri ca Balaj în fotbalul românesc. Îl aștept cu mare plăcere și cu surprize neplăcute pentru el la procesul din 3 iulie. Nu pot fi jignit de niște prăduitori ai arbitrajului românesc, crescuți la Barza Chioară”, a adăugat fostul arbitru.

Mai mult, Adrian Porumboiu nu înțelege numirea lui Cristi Balaj în fruntea Agenției Naționale Antidoping. 

„E de neînțeles cât poate să fie de pervers ca să se ducă ca director la antidoping. Ce treabă are cu asta? E pus pe lipituri, toată viața a fost. De ce numești la antidoping un fost arbitru care nu știe nimic de medicamente? Și dacă îl întrebi formula oxigenului, nu o știe! De la „Barza Chioară”, la antidoping? E prea mult. Cât de blatiști pot fi cei care l-au numit acolo? Ce pregătire are? Numai pe aranjamente, o fi fost ultima suflare a lui Paszkany (n.red. Arpad Paszkany, fost finanțator CFR Cluj)” - Adrian Porumboiu

Știrea inițială

- Cristi, de ce te-a dat în judecată Adrian Porumboiu?
- Că l-am făcut butelie.

- Păi, nu e deloc frumos...
- Nu e frumos deloc, dar contextul în care am spus-o eu a fost următorul. Am spus că din punctul meu de vedere, exemple au fost, în România, Rainea, Igna, Crăciunescu, chiar și Aron Huzu, Costică Vâlcea sau Costică Suceavă. Arbitri cu ținută. Din punctul meu de vedere, aducându-mi aminte cum arăta Porumboiu în ultimii lui ani de arbitraj am spus că dacă-i puneam furtun și ceas, părea o butelie.

„Vulpița, concitadina lui Porumboiu din Vaslui”

- L-ai jignit!
- N-am vrut să-l jignesc. Uitați-vă la mine pe final de carieră și cum arată el, la kilograme. Butelia e folositoare, nea Ovidiu! După butelie umblai mult pe vremea lui Ceaușescu. Eu am jignit persoane și le-am făcut porc. Pe el l-am făcut butelie, că era plinuț. El n-a fost un model pentru mine.

- Dar puteai să-ți ceri scuze.
- Eu pot să-mi cer scuze dacă l-am făcut butelie, dar el să demonstreze că a spus că are dovezi. Adu dovezile! Ce să fac cu casetele video? Că Balaj e singurul din lume care a greșit? Nu există în lume așa ceva!

„Modelul meu? Nicidecum Porumboiu”

- Hai să depășim momentul ăsta!
- Eu mă uitam la el la televizor când l-am văzut cu declarațiile astea... Cum povestește că are dovezi și nu are nimic concret, am mutat canalul. Când mut canalul, tristețea societății în România! Am dat de Vulpița, care e concitadina lui, din Vaslui. Altceva nu știm să prezentăm la televizor? Hai să prezentăm academicieni, să prezentăm oameni de valoare că avem în societate! Au ajuns știrile de la ora 5 și declarațiile lui Porumboiu să fie modele de viață pentru tinerii din România.

- Hai, Cristi! Zi-mi care a fost modelul tău?
- Am avut mulți, nicidecum Porumboiu!

Cristi Balaj a arbitrat din septembrie 2000 până în decembrie 2016. A fost la centru la 341 de meciuri în Liga 1. Cu Balaj în activitate, CFR a fost campioană în 2008, 2010 și 2012. Meciul Gaz Metan - Astra a fost ultimul pentru arbitrul din Baia Mare, chiar în 2016, anul în care a împlinit 45 de ani, limita de vârstă pe plan internaţional.

4 finalede Cupa României a arbitrat Balaj: 2002 (Rapid - Dinamo 2-1), 2004 (Dinamo - Oțelul 2-0), 2009 (CFR - Timișoara 3-0), 2013 (Petrolul - CFR 1-0)

URMĂREȘTE AICI ÎNTREAGA EMISIUNE CU CRISTI BALAJ

CITEȘTE ȘI:

GSP LIVE EXCLUSIV Ionel Ganea, acuzații grave la adresa Anamariei Prodan: „«Acidul sulfuric». Știți cum își scoate banii?”

Duckadam, atacat după despărțirea de FCSB: „Pe mine m-a deranjat de multe ori. Avea niște reacții...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
badeadorian
badeadorian  •  18 Iunie 2020, 17:30
Postat de balderis pe 18 Iunie 2020, 12:04

Te-ai bagat in discutie ca chilotii ...unde ai vazut tu ca se scrie ,,du-te” bai prostovane !!? Intreaba si tu pe bunica-ta , poate iti spune ca dute este verb si nu se desparte , dar precis esti fcsbist !!

Auch .... du-te se scrie du-te in orice pozitie !!! Eu tin cu tine ... dar nu putem nega realitatea gramaticii din 2020 !!! ...

balderis
balderis  •  18 Iunie 2020, 12:04
Postat de ciuke pe 18 Iunie 2020, 08:11

Rade ciob de oala sparta..."Du-te"

Te-ai bagat in discutie ca chilotii ...unde ai vazut tu ca se scrie ,,du-te” bai prostovane !!? Intreaba si tu pe bunica-ta , poate iti spune ca dute este verb si nu se desparte , dar precis esti fcsbist !!

111855873007282
Un Timisorean  •  18 Iunie 2020, 11:30

Dar de ce se plinge Porumboiu, ca doar asta-i era porecla de cind era activ ? "Butelie" il striga toata lumea pe stadioane.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close