FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV. Dănciulescu a răbufnit în direct: „La Dinamo e o lume bazată pe relații, pe prietenie, pe cumetrie!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 septembrie 2020 21:00 / Actualizat miercuri, 16 septembrie 2020 23:05

Ionel Dănciulescu a dezvăluit în emisiunea directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO, mai multe detalii neștiute despre situația lui Dinamo, lunile în care a lucrat acolo și cât de mult era consultat de oficialii echipei.

- Pe Contra nu l-ai sunat deloc?
- N-am apucat să vorbesc! Postul e ocupat, nu mai are rost să discutăm. Acum sunt liniștit, acasă cu familia, îmi rezolv treburile personale.

- Dacă aveai salariu mare...
- Eu stăteam la Dinamo pentru bani?

- Glumesc.
- Aveam 7.000 de lei pe lună. Ăsta era salariul. Oricum trebuie să mă schimb și eu.

- La ce te referi?
- Trebuie să fiu mai nesimțit din mai multe puncte de vedere. Cu bunătatea și starea mea de a face bine, de a fi băiat bun nu prinde. Nu prinde! Mai ales în lumea fotbalului. Aici e o lume bazată pe relații, pe prietenie, pe cumetrie, pe interesul personal al fiecăruia. Asta e realitatea. Și nu doar în fotbal, în orice domeniu. S-a schimbat Guvernul la Dinamo și-a plecat un singur om, eu!

- Danciu...
- Nea Ovidiu, o secundă! Dacă știi ce să le spui șefilor, ce vor să audă... Așa se practică și la Dinamo! La Dinamo s-a practicat modul acesta. De a denigra anumite persoane, de a avea invidie, răutate dusă până la extrem. Așa e! Eu n-aveam dialog cu domnul Negoiță, doar la telefon. Rar mă duceam pe acolo, pe la birou. Locul meu era la echipă, să stau cu echipa. Iar la el ajungea ce îi spuneau alții. Pe mine m-a deranjat, domnul Negoiță putea să pună mâna pe telefon: "Băi Dănciulescu..." Putea să mă cheme la o discuție!

- Dacă mâine sună telefonul să te întorci la Dinamo?
- Mi-e greu să dau un răspuns acum. Sunt bine, singura chestie e că am rămas cu un gust amar, cu o dezamăgire în suflet, pentru că meritam mai mult. Pentru tot ce-am făcut ca jucător și conducător, meritam mult mai mult. Așa cred eu, poate greșesc!

Trebuia să fiu un alt tip de om, să fiu mai rău, să nu mai las de la mine, să nu mai fiu băiatul bun și să las de la mine. Nu există o persoană care mi-a cerut ceva și nu am încercat să ajut. Pe mine nu știu dacă m-a ajutat cineva în viața asta. Foarte puțin, tot ce-am făcut am făcut pe munca mea.

- După toată perioada ta la Dinamo ce-ți reproșezi?
- Trebuia să fiu mai vocal, trebuia să fiu mai rău în anumite privințe, să-mi impun punctul de vedere. Să nu las mereu de la mine pentru că uite unde s-a ajuns. Îmi asum și eu o parte din vină, față de alții care nu-și asumă niciodată nimic. La anumite transferuri greșite nimeni nu și-a asumat absolut nimic.

- Adică?
- Păi, i-am plătit, le-am dat alți bani când s-a plătit rezilierea, alte comisioane la agenți și nimeni n-a plătit pentru asta. Eu când eram cu Alexandru David, unul dintre cei mai buni președinți pe care i-a avut clubul ăsta, era un tip inteligent, smart, gestiona situațiile grele, se bătea pentru echipă, era un tip care și-a lăsat o amprentă asupra lui Dinamo. Eu am făcut cu inima, din dragoste pentru echipă, vreau să fac bine, chiar dacă greșesc. Nu sunt perfect!

- Cât știai din transferurile care se făceau?
- 40%! Pe unii i-am văzut direct la antrenamente. Nu știu cine făcea transferurile că mă trezeam cu ei p-acolo. În mare parte a fost lăsată treaba pe mâna antrenorilor, dar se consultau cu anumite persoane. Există un departament de scouting cu o singură persoană. Acolo se filtrau jucătorii, îi prezenta antrenorului, și ce puteam să luăm în funcție de buget.

URMĂREȘTE AICI ÎNTREAGA EMISIUNE CU IONEL DĂNCIULESCU

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Giovanni Becali, dezvăluiri desprinse din mafie: „I-am pus cuțitul la gât călăuzei”

EXCLUSIV. Gabi Balint, poveste colosală după finala de la Sevilla: „Am luat 250.000 de lei de la un cioban! Banii miroseau a fân, îi ținuse-n șură”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
2433168256904859
Paulina Pavel  •  17 Septembrie 2020, 13:58

Danciule, iti intelegem gustul amar, dar cred ca vorbesc in numele majuritatii suporterilor cand spun ca ai castigat iubirea si respectul nostru. Si la cum te stiu nu cred ca ai sa le pierzi vreodata, asa ca Lupu sau altii. Ai fost cu sufletul acolo cand a fost nevoie si nu doar atat... ai rupt o bucata din tine scotand la licitatie trofeele tale. Altii stiu doar sa ceara. Intr-adevar, meriti MULT mai mult. Sper ca PCH isi va face un obicei din a va scanda numele, tie, lui Gigi Mulltescu, sau lui Mircea Rednic (pentru ca si el a ajutat clubul la greu).

catalin.palcu
catalin.palcu  •  16 Septembrie 2020, 23:42

Danciu zice ca lumea fotbalului e bazata pe cumetrii, relatii, prietenii si asta e valabil inclusiv la Dinamo, iar gazeta spune ca numai la Dinamo se lucreaza asa ! ca si cu declaratiile lui Contra de dimineata care chipurile 'va dau dreptate'. Cosmin a spus clar ca sunt diverse probleme la club inclusiv o intarziere cu niste salarii, deloc surprinzator dupa o perioada groaznica si nu cred ca asteapta niciun om intreg la cap sa se rezolve totul in 2 luni. in schimb voi spuneti ca sunt probleme mari cu banii, antrenorul se cearta cu directorul sportiv si nu mai vine la antrenamente samd. pai eu zic ca nu v-a dat deloc dreptate. Invatati sa folositi corect ghilimelele, nu mai manipulati ce spune lumea si incetati cu minciunile. nu suntem prosti sa nu ne dam seama ce faceti si ce interese f clare aveti!

flo388
flo388  •  16 Septembrie 2020, 23:13

In ce hal a ti scos din context,jenant.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează