FOTBAL  »  Superliga  »  JUCĂTOR REFUZAT

EXCLUSIV Detalii de culise! Un club din Liga 1 a refuzat împrumutul gata făcut al unui jucător de la Chelsea

Quintero (stânga) +2   FOTO
Quintero (stânga)

Articol de - Publicat miercuri, 19 decembrie 2018 12:26

La începutul anului 2018, în presa din România apărea informația că Poli Iași a fost refuzată de Josimar Quintero, care aparținea de Chelsea, dar era împrumutat la Rostov.

La șase luni distanță, moldovenii au încercat din nou aceeași pistă, după ce Flavius Stoican s-a arătat impresionat de tânărul fotbalist, în momentul în care l-a văzut pe teren în câteva clipuri video.

De această dată, negocierile au fost intense și au durat câteva săptămâni. Reprezentantul lui Poli Iași a purtat discuții cu Albert Botines, impresarul lui Quintero (21 de ani), care deține firma de impresariat Goal Managament, și într-un final, atât jucătorul, cât și clubul Chelsea au acceptat împrumutul.

agentu si quintero
Quintero și agentul Albert Botines

Iașiul plătea doar 15% din salariul lui Quintero

  • 3.000 de euro lunar plătea Poli Iași
  • 17.000 de euro lunar achita Chelsea
  • 204.000 de euro urma să vireze Chelsea spre Iași, reprezentând întregul salariu al lui Quintero pe un an
  • 15% dintr-un eventual transfer îl primea Poli Iași

Paul Ramos, directorul finanțelor de la Chelsea, a trimis draftul cu contractul și organigrama plăților salariilor către Marina Granovskaia, directorul general al lui Chelsea și mâna dreaptă a lui Abramovici, care a aprobat totul și nu mai era decât un pas ca fotbalistul originar din Ecuador să vină în România.

În contract era specificat că din salariul lunar de 20.000 de euro pe care jucătorul îl încasa, Chelsea trebuia să plătească 17.000 de euro, iar Poli Iași numai 3.000 de euro. În plus, moldovenii urmau să primească 15% dintr-un eventual transfer al jucătorului.

Horia Sabo a declinat oferta

Pe lângă facilitățile de mai sus, Chelsea era gata să vireze în următoarele două săptămâni către Iași 204.000 de euro, suma reprezentând partea salarială pe care londonezii se angajau s-o plătească anual jucătorului.

N-a fost de ajuns pentru Poli Iași. Horia Sabo, managerul general al ieșenilor, a refuzat împrumutul, deși Stoican era extrem de încântat când a auzit că jucătorul își dorește să vină în România. Sabo a declinat oferta printr-o scrisoare semnată de el și trimisă clubului Chelsea cu ordinul de înregistrare nr. 475 din data de 04.07.2018, invocând că ”mai sunt două săptămâni până începe campionatul și jucătorul nu mai are timp să se pregătească pentru a participa la competiție”.

”Am spus că am nevoie de un atacant, un fundaş central şi un mijlocaş, Am vrut să-l aduc la echipă pe Quintero, care a jucat la Chelsea. Eu, ca antrenor, evaluez echipa, iar în băieţii ăştia eu cred. Eu nu mint jucătorii, dar nici eu nu vreau să fiu minţit” Flavius Stoican, în august 2018

Cine e Josimar Quintero

Fotbalistul e născut la data de 3 februarie 1997 în Ecuador și joacă pe postul de mijlocaș defensiv. Are și naționalitate spaniolă, iar la vârsta de 16 ani a fost cumpărat de Chelsea de la Barcelona în schimbul sumei de 1 milion de euro. Impresarul său de la vremea respectivă era același Albert Botines.

De-a lungul timpului, Quintero a jucat pentru Barcelona U17, pentru echipele U18 și U23 de la Chelsea, dar a mai fost împrumutat la Betis B, Rostov și Lleida Esportiu. În plus, mijlocașul a câștigat UEFA Youth League cu Chelsea în sezonul 2015-2016.

clipboard02

100.000 €e cota de piață a lui Quintero în acest moment, cel mai înalt nivel fiind în 2017 când valora 300.000 de euro

Cine e Albert Botines, impresarul lui Quintero

Firma de impresariat pe care o deține agentul lui Quintero a luat naștere în Spania în urmă cu 9 ani și numără mai mulți fotbaliști, cei mai importanți fiind Hector Bellerin (de la Arsenal cotat la 40 de milioane de euro), Andre Onana (de la Ajax cotat la 18 mil. de euro) și Pau Lopez (de la Bets cotat la 10 mil. de euro).

Vezi și: FACSIMIL Deturnare de fonduri la un club din Liga 1? Acuzații incredibile: echipa ar fi fost finanțată ilegal!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
861553623922104
Gigel Borcanel  •  19 Decembrie 2018, 21:49

Mare valoare, într-adevăr; 100000 cotă înseamnă mai puţin decât 80% din jucătorii din Liga I.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close