FOTBAL  »  Superliga  »  DOCUMENT

FACSIMIL Deturnare de fonduri la un club din Liga 1? Acuzații incredibile: echipa ar fi fost finanțată ilegal!

FOTO: sportpictures.eu
FOTO: sportpictures.eu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 decembrie 2018 11:04

Clubul Poli Iași, structură privată, ar fi primit bani publici de la primarul Mihai Chirica pentru a-și plăti datoriile la stat. ”E ilegal!”, susține Vasile Manole, președintele CS Politehnica (alte sporturi), care a dat în judecată Primăria.

Pe 23 ianuarie 2019, anunță "Reporter de Iași", va începe procesul intentat Primăriei și Consiliului Local de către președintele CS Politehnica, Vasile Manole.

Acesta îl acuză pe primarul Mihai Chirica de faptul că, în 2017, i-ar fi promis 2,5 milioane de lei din fonduri publice pentru susținerea activității echipelor de handbal, rugby și baschet, dar nu i-a dat decât 950.000.

În dosarul remis instanței, Manole precizează că restul banilor ar fi fost deturnați, prin intermediul Fundației Sportului Ieșean (FSI), o entitate privată, către clubul de fotbal, CSM Politehnica, de asemenea privat, pentru ca acesta din urmă să-și plătească din datoriile la stat.

"Este ilegal ca o societate pe acțiuni privată, debitoare cu sume mari către bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale, să primească în continuare finanțare nerambursabilă de la bugetul local ca să își plătească inclusiv datoriile către bugetul de asigurări sociale", susține președintele CS Politehnica.

În scrisoarea trimisă judecătorului, el apreciază că "autoritățile locale nu pot dona banii publici unei societăți pe acțiuni private care are datorii către buget. Banii publici rămân bani publici chiar dacă beneficiarul fondurilor alocate de la buget este o societate pe acțiuni cu un capital social exclusiv privat. Banii publici nu se transformă, nu se spală în bani privați din acest motiv".

În lipsa celor 1,55 milioane de lei pe care-i reclamă acum, CS Politehnica s-a văzut nevoit să desființeze echipele de handbal, rugby și baschet. Nu mai puțin de 45 de sportivi din cei 61 au dat clubul în judecată, cei mai mulți au câștigat, iar conducerea face eforturi disperate să evite executarea silită.


Sursă facsimil: reporteris.ro

"Dacă au fost nereguli, căutați-le la FSI"

Președintele executiv al clubului de fotbal, Adrian Ambrosie, arată cu degetul spre Fundația Sportului Ieșean.

"Banii au venit prin FSI. Dacă au fost nereguli, atunci acestea ar trebuie căutate acolo. Clubul a făcut o solicitare de finanțare la începutul anului, după care a făcut un act adițional prin care a mai solicitat niște bani. Așa s-a procedat în ultimii ani.

Dacă domnul Manole ne acuză pe noi, înseamnă că și el a primit banii tot ilegal?! E o polemică în care nu vreau să intru. Modul în care s-a făcut împărțirea banilor dați de Primărie către cluburi nu depindea de clubul de fotbal. Asta era decizia Fundației Sportului Ieșean", a declarat Ambrosie celor de la "Reporter de Iași". 

7,7 milioane de leia primit în total Poli Iași, echipa de fotbal, din fondurile locale, pe parcursul anului 2017

Vezi și: EXCLUSIV Horia Sabo dă toate detaliile legate de scandalul de la Iași: ”Ei când își dădeau prime de instalare, îi întrebau pe suporteri?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Decembrie 2018, 11:29

Bine că vecinii noștri mai inteligenți, ungurii, găsesc metode să susțină financiar sportul din secuime, cu bani de la buget, în timp ce noi, proștii proștilor și mai catolici decât papa, lăsăm sportul să moară, tot așteptând privatul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close