FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Dinamo a început să vândă bine! Cedează doi jucători la un club important al Europei » Detaliile mutării + prima reacție a clubului

Articol de - Publicat vineri, 03 martie 2017 11:38

Dinamo a ajuns la o înțelegere cu Benfica Lisabona pentru transferul din  vară a doi puști crescuți de academia clubului.

Este vorba de mijlocașul central, Alexandru Mitracu, 17 ani, și de stoperul Deniz Giafer, 16 ani.

Clubul va încasa 300.000 de euro pentru cei doi fotbaliști și va cere în contractele celor doi și alte bonusuri de performanță.

GSP.ro l-a contactat pe șeful centrului de copii și juniori al "câinilor", Gabi Răduță, pentru a detalia mutarea.

- Domnule Răduță, după Vlad Mitra, la Inter, Dinamo mai vinde doi puști de viitor, la Benfica. Nu se cam bat cap în cap vânzările acestea cu proiectul "New Dinamo"?
- E adevărat, avem o înțelegere cu Benfica. Vă dați seama că nu e vorba de bani la mijloc. E vorba de dezvoltarea copiilor. Pe bune acum, ce poți spune unui puști când acesta e dorit de Inter sau Benfica? Nu te lăsăm să pleci? Credeți că mai poate să stea cu gândul la antrenamente vreo secundă? Nu le blocăm ascensiunea. Sigur, întocmim contracte avantajoase și pentru Dinamo, să câștigăm de pe urma lor în funcție de performanțele pe care le au la cluburile la care se duc. Oricum, în ciuda tuturor lucrurilor care s-au speculat, noi avem în acest moment o grămadă de puști care sunt la nivelul lui Patrick Petre și care pot  intra în orice moment să joace în Liga 1. Plus jucătorii împrumutați în liga a doua, Costache, Manole, Dima, Olteanu și așa mai departe.

- Dacă tot vindeți "vârfurile", credeți că veți face treabă?
- Hagi a spus că are cei mai buni jucători din istorie, noi nu spunem
asta, dar suntem siguri că îi avem pe cei mai buni puști din România. În următorii trei ani vom domina fotbalul din România cu jucători produși de noi și vom forma nucleurile loturilor naționale. Veți vedea!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
juliusmad
juliusmad  •  03 Martie 2017, 15:46
Postat de dinamo_fan pe 03 Martie 2017, 15:07

Patrick Petre a facut in 10 minute ce se chinuie steaua sa faca de 10 meciuri.

e super fotbalist :))))

martinpen
martinpen  •  03 Martie 2017, 15:37
Postat de dinamo_fan pe 03 Martie 2017, 15:02

hai sa-ti zic o chestie. daca vrem sa fim corecti trebuie sa vedem ambele perspective. prima ar fi ca strategia la Dinamo se face mereu dupa ureche. Singurul care a avut o strategie buna si a adus jucatori de care a avut habar a fost Rednic..in rest de 6 ani strategia e de amatori. pe de alta parte suporterii au indurat perioada de insolventa, de umilinta, fara participari in cupele europene si acum cand se poate e normal sa aiba asteptari. sezon asta in care Dinamo are voie in cupele europene trebuia pregatit de acum 3-4 ani ani. asta fiind practic tinta lui Dinamo de la declararea insolventei. cand colo noi nu am facut nici macar unt ransfer in perioada de iarna, am adus jucatori practic dupa ce s-a inchis perioada de transferuri. Daca incepeam noi sa ne bazam pe tineri si juniori inca de acum 6 ani aveam echipa acum. Asa s-au adus numai jucatori care au stat 1 sezon MAXIM 2 si au plecat, n-avem nici o baza, nici un fundament pentru viitor. Si e normal ca suporterii sa fie suparati si sa spuna ca daca tot nu s-a dat credit tinerilor..atunci unde sunt rezultatele cu acesti jucatori cu care Dinamo a zis ca se bate la trofee.

Te cam contrazici un pic, repet, antrenorul decide daca promoveaza tinerii. daca nu au fost promovati, e vina antrenorului si a celor care au dorit rezultate bune (spectatorii in special). In schimb, in astia 6 ani echipa a crescut, ma refer la U17-U19 si astia castiga tot pe plan national, ii bate pe Viitorul cam peste tot. Intreaba-l pe Contra de ce nu il baga pe Tircoveanu la Severin duminica... Sau pe Dima sau inca 6-7 jucatori super.

blatistu49
blatistu49  •  03 Martie 2017, 15:29

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează