FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV După Operă, "câinii" merg și la Ateneu » Noi informații despre proiectul socios de la Dinamo + cum s-ar putea evita dezastrul din ultimul sezon: "E greu să ai rezultate așa"

FOTO: fcdinamo.ro
FOTO: fcdinamo.ro

Articol de - Publicat joi, 14 iunie 2018 19:26

După ce și-au lansat proiectul socios la Opera Națională din București, dinamoviștii vor merge acum să-și prezinte ideile în țară și în străinătate. Întâi la Iași și Cluj, apoi la Londra.

Claudiu Vaișcovici (55 de ani) face parte din board-ul proiectului "Doar Dinamo București" și vine cu noi detalii despre acțiunile ce urmează să fie derulate în perioada următoare. 

- Domnule Vaișcovici, în ce stadiu se mai află proiectul vostru?

- Mergem duminică la Ateneul din Iași. Se va da drumul la proiect și pe regiunea Moldova. Sperăm să vină cât mai multă lume, s-au făcut multe promo-uri în ultima vreme. Vor veni Marius Niculae, Cristi Hîldan, Mihai Dedu, Ionel Dănciulescu. Lumea e interesată când vede că directorul sportiv al clubului vine acolo, deci ne așteptăm să vină ceva lume. Pe 24 iunie vom lansa proiectul și la Cluj.  Apoi, peste 2-3 săptămâni mergem și la Londra. Acolo avem cei mai mulți susținători din străinătate, așa ni s-a transmis.

"Poate nu vom spune doar prostii"

- Dar în privința implicării în viața clubului, ce rol veți avea? 

- În Consiliul de Administrație sunt 5 voturi, noi vom avea doar unul. Dar
din două-trei idei pe care le avem, poate nu vom spune doar prostii, ci și lucruri bune. Sper să se țină cont și de părerea noastră. E mai greu la început. Suntem ca un copil mic, învățăm să stăm în fund, să mergem în patru labe, mergem de-a bușilea, abia apoi ne ridicăm în picioare. Sperăm să ajutăm clubul pe cât putem ca să ieșim din pasa asta proastă.

- Ce ați vrea să se schimbe la Dinamo? Care sunt lucrurile pe care le-ați propune în Consiliul de Administrație?

- Prin sumele pe care le strângem, am vrea să ajutăm mult centrul de copii și juniori. Vrem să aibă condiții mai bune, să nu mai joace împrăștiat, cum fac acum, prin tot Bucureștiul. Totul depinde și de câtă lume va veni lângă noi și ce sume se strâng. Dacă noi vom fi cinci-șase mii în câțiva ani, sumele care  vor veni în club vor veni vor fi mult mai mari și poate vom lua și al doilea vot din Consiliul de Administrație. Dar lumea e săracă,  chiar dacă 48 de euro pe an nu e o sumă mare.
Lumea e la reticentă până când o convingem că nu ne batem joc și că toți banii se duc în folosul  lui Dinamo.

- Dar interesul pare să fie unul destul de mare...

- Da, există și varianta pentru membrii "elite", adică 1948 de euro pe an. S-a strâns ceva lume și acolo. Avem un avocat care are un hotel în Verona. Ne-a spus să venim și acolo pentru că sunt mulți dinamoviști care pot să dea bani. Spunea că în timp putem face un fanclub și acolo. Vom da drumul și la Iași, Cluj și Londra, ar trebui să se strângă cât mai multă lume.

"Nu poți să ai rezultate fără stabilitate pe bancă"

- Despre Dinamo ce spuneți, cum vi s-a părut în ultimele luni?

- Echipa s-a prezentat bine în play-out, dar a jucat cu echipe modeste. S-  au încercat tot felul de tineri. Sunt câțiva foarte buni, dar un copil se va impune când va juca un derby sau când va juca meciuri importante în play-off.  

- Unde ar trebui să se întărească echipa?

- Cred că s-au luat niște goluri mult prea ușoare, s-a greșit mult în defensivă, n-a fost o constanță la nivelul fundașilor centrali. Tot s-au încercat niște variante pe parcursul întregului campionat. Plus că l-au pierdut pe Nedelcearu înaintea  meciului cu FCSB, apoi s-au tot căutat variante. A plecat  și Romera, pe care eu l-am bălăcărit la început, dar el n-a jucat chiar rău. S-a mers pe Corbu, ce-i drept, când s-a aflat că Romera nu va mai continua. În partea stângă l-au pierdut și pe  Steliano, apoi s-au încercat fel și fel de variante. Într-o echipă trebuie să ai 7-8 jucători de bază care să joace meci de meci. La noi s-a jucat cam de la etapă la etapă cu altă formulă de joc. Și a mai fost un lucru. 

- La ce vă referiți?
- Când nu ai stabilitate la nivelul băncii tehnice, e greu să ai rezultate. S-a plecat la drum cu un antrenor cu o anumită viziune, apoi pe parcurs s-a schimbat antrenorul, unul cu o altă optică. Nu s-a intrat în play-off, iar apoi a fost adus alt antrenor.

- Vă place de Bratu?
- Eu nu reproșez nimic nimănui. Singurul lucru pe care îl reproșez, și văd că se tot întâmplă, e altul. Sunt vreo 2-3 generații de antrenori cu licență PRO și noi avem tot tehnicieni fără licență PRO pe bancă. Uitați-vă în Austria, uitați-vă la țările din jur. Toată lumea respectă asta. Ai licență, stai pe bancă, n-ai licență, du-te și fă școala! La fel și cu Mutu, cu Dică, cu Neaga. Se întâmplă asta peste tot deși sunt atâția antrenori care au licență.

"Dacă am avea cultura spaniolilor, eu zic că și noi, românii, am putea susține un club, dar e greu" Claudiu Vaișcovici

"Le-am propus băieților din celălalt proiect să ne unim pentru a deveni mai puternici, dar ei nu vor" Claudiu Vaișcovici

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
1603630919884559
Belciug Gigi  •  16 Iunie 2018, 10:07
Postat de duck_ati pe 15 Iunie 2018, 07:58

Dupa Opera si Ateneu/ Mai urmeaza...matineu! :) Neee, glumesc, multa bafta Dinamo in noul campionat. Sper sa ocupati locul...2. Dupa....stiu eu dupa cine! :)

Evident, probabil după CFR Cluj! .... Clona *** fc5b este o glumă care nu trebuie sa mai existe în fotbalul românesc !! Burleanu cat e el de slugăgigistă tot trebuie sa ia masurile ce se impun!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

duck_ati
duck_ati  •  15 Iunie 2018, 07:58

Dupa Opera si Ateneu/ Mai urmeaza...matineu! :) Neee, glumesc, multa bafta Dinamo in noul campionat. Sper sa ocupati locul...2. Dupa....stiu eu dupa cine! :)

idi53
idi53  •  14 Iunie 2018, 23:35

La Timisoara cand veniti?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează