FOTBAL  »  Superliga  »  MUTARE

EXCLUSIV Gigi Becali aruncă "bomba": "Îl vreau pe Rotariu!"

Articol de - Publicat marti, 10 iulie 2018 09:00

Becali a aflat că ex-dinamovistul Dorin Rotariu e pe lista de transferuri la Bruges și anunță că e interesat de achiziționarea atacantului de 22 de ani.

O vară liniștită se poate încheia spectaculos la FCSB, cu transferul cel mai surprinzător: Dorin Rotariu! "Mă interesează să-l aduc!", anunță Becali. Gazeta a scris că atacantul în vârstă de 22 de ani e transferabil, FC Bruges nici măcar nu l-a convocat pentru cantonamentul din Olanda, l-a lăsat acasă și speră să-l vândă, să nu-l mai împrumute ca în sezonul trecut. 

"E fotbalist, mă interesează!"

Experiența ca împrumutat la Mouscron a fost bună, Dorin a marcat 11 goluri în 30 de meciuri, un randament care poate facilita un transfer definitiv, crede conducerea lui Bruges, care urmărește să recupereze măcar o parte din investiția de 2,2 milioane de euro făcută când l-a achiziționat de la Dinamo

Gigi e atras de statutul pe care a ajuns să-l aibă Rotariu: "MM se va interesa de condițiile în care l-am putea lua. Eu aveam impresia că nu m-aș putea atinge de Rotariu, dar dacă Bruges vrea să-l vândă, sunt interesat! E fotbalist adevărat!". 

Dorin a făcut cel mai bun meci în naționala României în martie, când a marcat spectaculos singurul gol din amicalul cu Suedia. Situația de la club poate să-i șubrezească și condiția de internațional. În septembrie va începe Liga Națiunilor și el are la dispoziție două luni ca să se pună la punct și să poată fi convocat, altfel Contra n-ar avea cum să apeleze la un fotbalist pe care clubul lui nu-l include în lot, nu-l mai primește nici la antrenamentele echipei. 

2.600.000 €a costat Florinel Coman, cea mai scumpă achiziție a lui Becali, cu 400.000 de euro mai mult decât a plătit Bruges pentru Rotariu când l-a luat de la Dinamo

E din familie de steliști

Dorin Rotariu are o carieră legată de Dinamo, unde a petrecut o parte din juniorat și apoi a marcat 30 de goluri în 142 de meciuri în echipa de seniori. Dar numele Rotariu are o semnificație și mai puternică pentru steliști. Unchiul lui Dorin, Iosif, a evoluat pentru Steaua în anii '80 și '90. A făcut parte din echipa fantastică din sezonul '88-'89, în care roș-albaștrii au ajuns până în finala Cupei Campionilor, opriți de Gullit și de Van Basten în ultimul act cu AC Milan. A plecat la Galatasaray după Mondialul din '90, pe urmă s-a întors în Ghencea.

Joacă pe multe posturi

Unde ar avea loc Rotariu? În 4-3-3, cum joacă FCSB acum, ex-dinamovistul ar putea să ocupe oricare dintre pozițiile din atac, adică extremă stânga, dreapta sau chiar număr 9. Ca vârf ar fi cam ca Tănase, ca profil, adică un atacant fără caracteristicile lui Gnohere, spre exemplu, fără forță mare și fără joc de cap impresionant. Pe dreapta ar concura cu Man, pe stânga l-ar avea competitor pe Florinel Coman.

Pe Omrani l-a ratat, pe Rusescu l-a supărat

Rotariu e cea mai nouă țintă pe care o pronunță Becali. El a mai încercat să trateze și cu alți atacanți, fără să-l convingă pe vreunul. Adam Nemec a refuzat să continue în România după despărțirea de Dinamo și a apărut informația că slovacul s-a înțeles cu Paphos, din Cipru. Omrani a ales să semneze prelungirea acordului cu CFR, iar Rusescu nu mai e disponibil. Becali îi oferise 20.000 de euro lunar și se enervase că Raul cerea 10.000 în plus: "După ce că-l iau acum, când e băbăciune, mai cere și bani mulți!". După următoarea ofertă, cu 25.000 de euro pe lună, lui Gigi i s-a transmis că nu se mai poate face afacerea: "Mi-a spus MM că Rusescu rămâne în Turcia, nu vor ăia să rezilieze contractul cu el". Fostul golgeter stelist are 30 de ani, n-a mai jucat de 13 luni vreun minut într-un meci oficial și mai e legat de Osmanli până în vara anului 2019.

O vară săracă

Fereastra actuală de mercato e printre cele mai relaxate ale lui Becali. N-a mai investit sume uriașe, n-a mai adus niciun nume mare. În ultimii ani îi alesese pe cei mai buni de la Astra și de la Viitorul ori apelase la branduri ca Marica ori Gebhart. Acum a dat un milion pe Moruțan, de la Botoșani, un mijlocaș de 19 ani mai degrabă cu potențial decât cu valoare mare la zi. Și a mai plătit 350.000 pe Qaka, mijlocaș albanez de la Poli Iași. Gigi anunță că are banii pentru un transfer mare, doar că nu și-a găsit și "targetul" accesibil: "Aș plăti două milioane de euro pe Mitriță, însă nu cred că-l dă Craiova. Rotaru nu e prost, știe că doar Mitriță îi mai ține concurenți la titlu în sezonul viitor". Rotariu e asemănător ca stil cu Mitriță, rapid și marcator.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
832340336969683
Nello Milano  •  10 Iulie 2018, 18:41

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gicab
gicab  •  10 Iulie 2018, 17:41

Dar pe Naomi nu îl vrea?

10205260305934628
Laurian Orian  •  10 Iulie 2018, 16:55
Postat de Laurian Orian pe 10 Iulie 2018, 12:00

Tocmai a fasait bomba dezamorsata de Becali la Digi. ***. Becali habar nu avea de acest subiect.

Am scris doar ca înveliti peste. Stavridul este peste.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează