Comentarii (56)
cpt.ahab  •  07 Ianuarie 2020, 14:23
Postat de ovidiu2019 pe 07 Ianuarie 2020, 13:55

Eu am o antipatie generala pentru popoarele nordice, pentru ca si-au creat propriile religii fără sa le treacă prin sinoade. Și vedem cum pătrunde homosexualitatea acolo ca tema de stat. Dovada ca nu au dat un ban pe religie. Și americanii tot nordici europeni sunt în mare parte. E rușinos ca roman sa fii în miracolul ortodoxismului și sa devii sclavul neamțului, al americanului/britanicului. Mă apuc și eu sa îmi fac o secta eretica.

Așa este. Religiile lor sunt prea impregnate cu duhul lumii acesteia, cu tentația punerii accentului pe organizare și eficiență socială, în dauna profunzimii spirituale. De la națiile nordice, cele atât de admirate de către unii, au pornit marile erezii, ajungându-se acum la legalizarea foarte multor acțiuni dăunătoare pentru om. De pildă, tineretul liberal suedez umblă acum să legalizeze incestul și necrofilia( cu condiția ca viitorul mort să-și dea acordul în timpul vieții), pentru că "nu ne plac cei care țin cont de morală" și "fiecare e liber să decidă asupra propriului corp"!

ovidiu2019  •  07 Ianuarie 2020, 13:55

Eu am o antipatie generala pentru popoarele nordice, pentru ca si-au creat propriile religii fără sa le treacă prin sinoade. Și vedem cum pătrunde homosexualitatea acolo ca tema de stat. Dovada ca nu au dat un ban pe religie. Și americanii tot nordici europeni sunt în mare parte. E rușinos ca roman sa fii în miracolul ortodoxismului și sa devii sclavul neamțului, al americanului/britanicului. Mă apuc și eu sa îmi fac o secta eretica.

cneius  •  07 Ianuarie 2020, 17:43

Un singur lucru as intreba: daca a lor este religia "adevarata" de ce a aparut abia la sf sec. XIX ??? Si...ce vina au zilele de nastere fiindca atunci cind au aparut (cine stie) nu exista crestinism ??? Sint mult prea stricti si ca orice "chestie" stricta, nu au cum sa aiba prea mult succes !

cpt.ahab  •  07 Ianuarie 2020, 14:12
Postat de gigelos pe 07 Ianuarie 2020, 13:57

...a devenit un om mai bun ...ai spus totul

Nu-i totul. Trebuie să devii suficient de bun cât să te mântuiești. "Mai bun" nu înseamnă "suficient de bun". De mântuire nu-i nimeni sigur, pentru că orice om care ar crede asta n-ar mai fi smerit.

cpt.ahab  •  07 Ianuarie 2020, 14:05
Postat de ovidiu2019 pe 07 Ianuarie 2020, 13:49

Mai bine sa îi spună cineva ca e înșelat, pentru ca dacă modifici Biblia în ultimul hal, riști sa nu mai trimiti omul către Mântuire. Și la alții exista modificări ca sa le acopere ereziile americane, dar ca la iehovisti la nimeni din cei mai cunoscuți. *** Cum zici tu, cercetează ortodoxismul primă data, cea mai veche religie și cea apostolica! Se pot da amerlocii tot peste cap.

Nu mă dau drept mare ortodox sau mare cunoscător, dar e de bun simț să consideri că atât timp cât tu nu te-ai apropiat destul de o religie care dăinuie de două mii de ani, să nu te apuci să-mi lauzi alta care e înființată acum vreo 150 de ani într-o țară care n-a cunoscut ortodoxia, ci doar genocidul populației băștinașe! Eu încă n-am auzit de practicanți adevărați ai ortodoxiei care să migreze către alte religii. Invers, da. Sectele își adună adepții doar din rândurile celor care sunt pe dinafară.

cpt.ahab  •  07 Ianuarie 2020, 13:42
Postat de gigelos pe 07 Ianuarie 2020, 13:31

a fost discret intotdeauna . Vorbim de Sabau aici nu de ...Enache sau mai stiu eu cine . Din cate stiu prin 89 parca i-a cazut in fata masinii pe Valea Oltului un individ beat si cu copilul dupa el .L-a omorat , s-o fi regasit omul in cultul asta , era vulnerabil atunci ,e treaba lui .Ortodox , iehovist ,budhist , Sabau a fost cel mai serios , discret ,profesionist prin fotbalul romanesc . Merita putin respect , intelegere .Nu cred ca a sunat el , hai sa va spun cum sta treaba ...

Nu am nimic cu omul Sabău, ci cu învățătura pe care el o proslăvește, în condițiile în care sunt absolut sigur că nu a aprofundat și nu a practicat cum se cuvine religia strămoșească. Faptul că el a devenit un om mai bun, e de apreciat. Nu ar avea nimeni nimic cu sectarii dacă nu ar fi ei ofensivi, mai mult sau mai puțin subtil, la adresa ortodoxiei.

ovidiu2019  •  07 Ianuarie 2020, 13:39
Postat de cpt.ahab pe 07 Ianuarie 2020, 12:59

Sabău a fost, așa cum sunt majoritatea, ortodox doar cu numele. Nu era un practicant, nu era un cercetător al cărților sfinte din perspectivă ortodoxă. De aceea a fost ușor de convins, de aceea și crede că religia lui este minunată. Pur și simplu, nu are habar de ortodoxie!

Sigur ca da. La iehovisti si cred ca si la adventisti amerlocii aia fondatori au piramidele masonice la morminte. Asta fac religiile luciferiene, ale lui Satan, strica invatatura. Astia au schimbat toată Biblia, iar adventistii rămân cramponati in Vechiul Testament ca evreii care nu cred în Mântuitor.

robby73  •  07 Ianuarie 2020, 16:48

Mai bine un Sabau (martor), decât un Becali (ortodox)!

Remus Rere  •  07 Ianuarie 2020, 15:07

Bine că secta asta n-a prins deloc la public în Sicilia. La ăia nu prea le plac martorii...

Andreas Franz  •  07 Ianuarie 2020, 14:05

Ioan Ovidiu Sabau era prospat legitimat la Dinamo Bucuresti, la fel era in cantonament undeva in strainatate cu echipa nationala, asta se intamplat in sfarsitul lui Augusr 1988,revenind in tara cu nationala Romaniei ,era in drum spre casa cu o dacie 1310,bucuresti-Cluj, la 30 de km dupa brasov, intr-o comuna se intra intr-o curba deosebit de periculoasa, aici el a avut un accident cu o persoana decedata, o fata de 14 ani si inca 3 victime, el era cu sotia lui, care era gravida,din cauza neatentei,a oboselei,si binenteles a drumului lung,el avea 20 de ani la vremea acea sa intamplat ce sa intamplat.Dupa chestia asta el a intrat in comunitatea religioasa ,defapt o secta.....dar asta -i treba lui personala, ca sportiv a fost in fotbalist exceptional, foarte muncitor si foarte corect

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • •••
  • 6
Comentează