FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Jesus Fernandez, "galacticul" de la CFR Cluj, a oferit un interviu de colecție » Cel mai bun prieten de la Real, de ce a ales România și multe detalii picante despre Ronaldo și vestiar

Articol de - Publicat miercuri, 07 noiembrie 2018 09:00

Jesus Fernandez (30 de ani), portarul spaniol al campioanei CFR Cluj, a povestit din experiența lui la Real Madrid și cum a driblat cariera pregătită de familie.

Jesus Fernandez Collado a fost adus pe final de mercato la CFR Cluj, alături de mult mai sonorul Julio Baptista. Ca și "Bestia", spaniolul de 30 de ani a evoluat la Real Madrid, gruparea blanco transferându-l în 2010 de la Numancia.Goalkeeperul a fost coleg la Castilla, echipa secundă a Los Merengues, cu Dani Carvajal, Nacho, Morata, Sarabia, Cheryshev și Jese Rodriguez.

În mai 2011, în ultimul meci al sezonului, Jose Mourinho l-a debutat pe Jesus în ultimele minute ale confruntării cu Almeria (8-1). După experiența Madrid, portarul a fost legitimat la Levante și Granada, în LaLiga, apoi la Cadiz și Cultural Leonesa, în eșalonul al treilea.

- Jesus, CFR Cluj a trecut prin diverse scandaluri în această toamnă, dar e pe locul 1. Cum se resimte situația în interior, la echipă?
- Obiectivul e unul singur: CFR Cluj trebuie să fie mereu sus, să câștige titlul. Vom lupta și pentru Cupa României. Sezonul trecut echipa a ieșit campioană, iar anul acesta trebuie să fie la fel.

- Tu ai prins două meciuri în campionat, returul de coșmar cu Dudelange, apoi ai rămas rezerva lui Arlauskis, apoi ai jucat în Cupă cu Mediaș și continui ca titular.
- E important ca la orice echipă să fie concurență. E o atmosferă bună între noi, ne pregătim bine împreună și Mister decide. Eu voi continua să muncesc mult în ideea de a ajuta echipa.

- Sunteți 11 naționalități în vestiar, cum vă înțelegeți acolo?
- Mă simt bine la CFR, sunt jucători din multe țări, dar ne înțelegem. Și cu cei din România mă înțeleg bine. E important asta într-un vestiar, să fie o relație bună între toți jucătorii. Cred că de aceea echipa este în top. Iar lumea din oraș e liniștită, mi-a arătat respect, m-a tratat bine. Sunt mulțumit cu viața mea la Cluj.

- Cine e principalul adversar la câștigarea campionatului?
- Steaua e o echipă de top, dar nu trebuie să ne uităm prea mult la ce fac alții, ci să muncim pentru a rămâne sus și a avea rezultate bune. Trebuie să ne intereseze doar de noi, să câștigăm cât mai multe meciuri.

- Sincer, auziseși de CFR Cluj până să semnezi contractul, la finalul verii?
- Auzisem de CFR de ceva timp, am avut colegi care jucaseră aici, care cunoșteau echipa. Când s-a ivit oportunitatea de a veni la Cluj, am considerat că e o opțiune bună pentru mine, e un proiect bun pentru viitorul apropiat.

- Care sunt cei mai dificili adversari pe care i-ai întâlnit pe teren? Nu se pun foștii coechipieri de la Real.
- În prima ligă din Spania am întâlnit jucători ca Messi și Neymar, când eram la Levante, și au fost cei mai buni împotriva cărora am jucat.

- Nu ai fi putut continua în țara ta natală?
- Nu am rămas în Spania pentru că voiam noi provocări. Eram de mult timp acolo și voiam să joc în străinătate, să văd cum e. A venit această propunere și am acceptat, m-au atras echipa și orașul.

- Ce-a însemnat pentru tine să fii fotbalistul lui Real Madrid?
- Real Madrid a fost o etapă foarte importantă pentru mine, m-am antrenat și am lucrat cu mari jucători, de nivel mondial. Acolo am învățat multe valori, să lupți mereu pentru victorie, orice s-ar întâmpla, oricât de greu ți-ar fi acasă, să nu te dai bătut niciodată și să muncești mult pentru a fi cel mai bun.

Acestea sunt doar câteva din lucrurile care ți se implementează acolo. Am fost privilegiat din acest punct de vedere, etapa Real Madrid m-a învățat multe pentru viață. Și nu e vorba doar de valori individuale, ci și de munca în echipă, nu doar unul strălucește, ci toți împreună.

cu modric

- Cu cine te înțelegeai cel mai bine?
- Am avut relații bune cu toți. Am pornit de jos și mi-am făcut multe prietenii cu oamenii cu care am crescut, cei mai tineri, Morata, Nacho, Jese, dar și cu Cristiano, care din primul minut s-a purtat excelent cu mine. Plus Sergio Ramos, cu Casillas, cu ceilalți portari. Am o prietenie deosebită cu Luka, Modrici e un om de suflet.

- Cristiano Ronaldo e om sau robot?
- (râde) E un om, dar uneori pare o mașinărie. Are mult talent și muncește enorm, are o mentalitate de învingător pe care nu mulți fotbaliști o au. Vrea să joace în fiecare meci și de aceea acordă atenție deosebită recuperării, nu iese din programul lui nici dacă i-o cere copilul său. Se antrenează inclusiv acasă pentru a fi într-o formă perfectă, pare că are 23 de ani, nu 33.

- Jose Mourinho e omul care te-a promovat la Madrid. Ce relație ai avut cu el?
- Mister Mourinho a fost foarte important pentru mine, eu eram la echipa a doua și el m-a chemat să mă antrenez cu prima formație, iar anul următor am făcut parte din lot. Îi sunt foarte recunoscător. Cu mine și cu cei crescuți la academie s-a purtat mereu excelent, ne-a dat mereu sfaturi, era tot timpul aproape de noi. Îmi amintesc că venea la meciurile noastre de la echipa secundă și ne sfătuia chiar și la antrenamente. E un mare antrenor, unul dintre cei mai mari din lume.

- A fost o binecuvântare sau un chin să-l ai concurent pe Iker Casillas?
- O binecuvântare. Am crescut urmărindu-l și nu îmi imaginam că vom lucra împreună, că-mi va da sfaturi. A fost o onoare și un privilegiu să mă antrenez cu el și să împart momente cu el, cu Diego Lopez, care mi-a fost și el aproape de multe ori. Am învățat multe de la amândoi. Iker avea un talent înnăscut, în orice moment el era pregătit, știa să se poziționeze bine și avea reflexe excelente. Era bun și pe partea mentală, era capabil să mențină o linie de prestații foarte bune mult timp, ceea ce e greu. Diego Lopez era foarte muncitor, mereu căuta să fie mai bun.

- Ce mai reprezintă Real Madrid pentru tine?
- Eu mereu am ținut cu Real Madrid. Am avut norocul de a juca mulți ani acolo și echipa va fi mereu în inima mea.

- Cine a fost idolul tău?
- Când eram mic, jucătorul meu preferat era Iker Casillas, dar îmi amintesc și de Raul, îmi plăcea mult, apoi Ronaldo "Il Fenomeno", au fost mulți jucători extraordinari.

- L-ai văzut pe patron vreodată în vestiar sau să dea vreo indicație antrenorului?
- Vorbeam cu Florentino Perez, venea la echipă, la antrenamente, era mereu aproape. Venea și la finalul unor meciuri pentru a ne felicita. Nu am auzit să fi impus vreun jucător, nu știu ce s-a discutat între el și antrenor. Noi nu știam ce se întâmpla în spatele ușilor închise, dar nu am auzit niciodată nimic ciudat în acest sens.

- Ce faci în timpul liber?
- Am început să joc golf, îmi place, de un an și jumătate mi-am luat și licența în domeniu și joc mereu. Apoi, mă mai uit la filme, ies cu amicii, lucruri normale.

- De ce-ți trebuie licență în golf?
- Așa e în Spania, dacă vrei să joci pe terenurile importante, nu la colț de stradă.

- Ai fi putut fi și altceva în afară de fotbalist?
- În familia mea nu s-a făcut sport. În Spania e tradiția cu taurii, familia mea a fost pasionată mereu, mergeam cu tata la coridă și visam să fiu toreador. Iar ai mei visau și mai mult. Las Ventas, din Madrid, e una dintre cele mai cunoscute arene din lume, mergeam des acolo.

- Mai ești pasionat?
- Da. Acum am și prieteni în domeniu. Favoriții mei sunt Jose Tomas și Enrique Ponce, sunt toreadori faimoși. Când am crescut am început să joc fotbal la școală, eram portar și pentru că voiam să fiu diferit. Țineam cu Real Madrid, mă uitam la Casillas și visam să fiu ca el, să joc fotbal profesionist. E o asemănare între cele două activități. Și ca portar trebuie să te aperi, să fii sigur că nu intră mingea în poartă. 

"Cred că Modrici merită premiul de jucătorul anului, dar știm cu toții ce potențial are Cristiano. Ronaldo și Messi sunt cei mai buni din lume, ei stabilesc standardele. Dar mai sunt și alții, e greu să alegi doar unul"Jesus Fernandez

"Real Madrid e un club special. Au fost mereu mari portari acolo. Dar când e vorba de jucători din propria curte, uneori e nevoie să-ți cauți continuitatea în altă parte, e complicat să joci la prima echipă"Jesus Fernandez

"A fost complicat pentru Lopetegui, ce a reușit Zidane e din altă galaxie. Acum, cu absența lui Cristiano, lucrurile nu vor mai fi la fel. I se simte lipsa, dar Real Madrid a avut mereu jucători extraordinari și va reuși să rămână sus"Jesus Fernandez

"Intențiile mele sunt să ajut CFR Cluj, să creștem, să evoluăm toți bine, mă gândesc la viitorul pe termen scurt, ce va fi peste un an nu mă preocupă acum. Dacă va fi OK, voi prelungi contractul"Jesus Fernandez

2
meciuri a strâns Jesus Fernandez în prima echipă a lui Real Madrid, ambele cu Mourinho antrenor. Mai are 6 partide pe bancă

4
meciuri are spaniolul ca titular în poarta CFR-ului

2014este anul în care goalkeeperul a câștigat Champions League cu Real Madrid, el având un meci ca rezervă în returul cu Schalke (3-1)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
dakesis
dakesis  •  07 Noiembrie 2018, 11:56

mazeta sporturilor - nicio stire fara invelit peste! musais a apara behaiturio la fiecare articolas, indiferent de subiect.

sabaton
sabaton  •  07 Noiembrie 2018, 09:20

Jesus Fernandez, "galacticul" de la CFR Cluj, a oferit un interviu de colecție » ..a spus ca nu crede ca mai exista prosti care cred ca fcsb este steaua ......eu zic ca mai sunt vreo 3 prosti pe gsp ( care cred in mos craciun )

Vezi toate comentariile (2)
Comentează