FOTBAL  »  Superliga  »  AFAN

EXCLUSIV Liber la bilete! Jucătorii din Liga 1 pot PARIA fără probleme » O singură condiție trebuie îndeplinită

Articol de , - Publicat joi, 05 decembrie 2019 00:00

Emilian Hulubei, președintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, explică de ce mafia asiatică a pariurilor nu este un mit. Acesta face un anunț în premieră pentru toți fotbaliștii care voiau să joace la pariuri, dar se temeau de suspendări record!

- Emilian, pentru că voi aveți contact cu aproape toți fotbaliștii, v-a contactat vreo instituție ca să contribuiți la lupta împotriva trucării meciurilor pentru pariuri?
- Am avut discuții cu cei care au biroul aici, deasupra noastră, e vorba despre asociația caselor de pariuri. Am participat împreună la acțiuni, am mers la echipe, am stat de vorbă cu jucătorii. I-am sfătuit și le transmit și acum să nu parieze pe fotbal! S-au înăsprit controalele, lumea e tot mai atentă. Dacă tot sunt pariori și le place - că sunt unii care au acest viciu -, să parieze pe oricare sport, în afară de fotbal.

- Adică fotbaliștii pot să parieze pe orice, doar pe fotbal nu?
- Da, pot să parieze pe alte sporturi. Sfatul meu e să-și facă online conturi, sunt o grămadă de case care permit așa ceva, și atunci în istoricul pariurilor va putea fi verificat oricând dacă au pariat pe fotbal sau nu. Doar pe fotbal le este interzis. Și nu e vorba numai despre trucarea meciurilor. Un jucător e prieten cu Răzvan Marin, să zicem, și află că Ajax va merge la un meci din Champions League fără cinci titulari. Deja e o informație importantă, pe care un parior obișnuit nu o are.

- Întârzierea salariilor nu crește șansele ca fotbaliștii să parieze?
- Corect, așa este. Le-am explicat și le explic de fiecare dată care e riscul: când stai neplătit o perioadă lungă de timp, ești suspectat că ai aranjat, că trăiești din alte surse decât din salariu. Neplătit, ești vulnerabil. Asta trebuie să înțeleagă și cluburile: fotbaliștii neplătiți mai pleacă urechea la oamenii care se învârt în lumea asta. Sunt oameni care știu unde găsesc jucători neplătiți și încearcă să vorbească, să aranjeze un meci pentru pariuri. Se învârt sume colosale pentru așa ceva, e vorba despre miliarde de euro.

EXCLUSIV Liber la bilete! Jucătorii din Liga 1 pot PARIA fără probleme » O singură condiție trebuie îndeplinită

Emilian Hulubei

13.400 de case de pariuriterestre sunt în acest moment pe tot teritoriul României, conform unui raport oferit GSP de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc

- Miliarde? Crezi?
- Nu cred, sunt sigur! Am participat la seminarii pe tema asta, evenimente organizate de FIFA, de FIFPRO. Sunt miliarde de euro pentru trucat meciuri. Numai în industria neagră a pariurilor, în special în Asia, sumele ajung la două miliarde de euro!

- La jucătorii din România s-ar ajunge ușor, din moment ce au salarii mici, pe care le mai încasează și cu întârziere!
- Suntem expuși, așa e. Din păcate, salariile în liga a doua și în liga a treia sunt mici. La "C", dacă aș face o medie cred că ar fi cam de 800 de lei lunar pentru un jucător. Și țineți cont că liga a treia e și ea la pariuri! Există oricând riscul să fie meciuri trucate. Îi sfătuiesc pe toți jucătorii să stea departe de așa ceva, că nu e vorba numai despre finalul carierei, ci despre finalul vieții, dacă se dovedește că au luat bani și ajung în penal.

VEZI ȘI: 

Mihai Voduț, SUSPENDARE NEMAIVĂZUTĂ după ce a pariat pe meciurile propriei echipe » Fostul jucător al Viitorului și-a aflat pedeapsa azi

EXCLUSIV Adelina Trușcă, iubita pe care Mihai Voduț o punea să parieze și care a făcut publice biletele: „Comportamentul lui anormal i-a terminat cariera, nu eu”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  05 Decembrie 2019, 18:03

Sa se stabileasca 30 de zile maxim pentru plata contractului nu 60 cum e acum si foarte multe probleme s-ar rezolva automat, deci 30 de zile.

magic4ever
magic4ever  •  05 Decembrie 2019, 09:26
Postat de petschovschi pe 05 Decembrie 2019, 01:08

Nu există nicio problemă, sînt doar vorbe aruncate pt. necunoscători. Realitatea e că pariurile sportive au curățat fotbalul. Nu mai există "blaturi", nimeni nu mai "dă meciul", nu mai există "3+3", nu mai există nicăieri "omenie" pe final de campionat (nici măcar în Italia, unde acum 10-15 ani se știau rezultatele în ultima etapă). Sincer, puteți da exemplu de un blat (pt. care să băgați mîna în foc, nu presupuneri) în ultimii 5 ani în Liga I (sau într-altă ligă cît de cît relevantă) ?

:)Buna gluma...toate meciurile lui FCSB cu satelitul Clinceni sunt victorii fara emotii ale clonei...au fost blaturi & omenii la greu in loga 1 in ultimii ani facute de FCSB cu Botosani & Viitorul...

xclx
xclx  •  05 Decembrie 2019, 08:04
Postat de catalynn pe 05 Decembrie 2019, 07:41

Omul nu spune nimic nou, însă dacă tot reprezintă fotbaliștii ar trebui sa dea FRF in judecată pt discriminare in cazul celui de la Chindia. Nu neaparat pt ca pedeapsa primită a fost prea mare, ci pt ca in cazuri cel puțin la fel de grave precum finanțarea ilegală a Astrei de către ne-a jjijji sancțiunile au fost hilare. Un alt aspect sunt salariile la L3. Când io va spuneam ca sunt modice, și ca un buget de 300 de mii euro pe an cât știam noi ca avea Steaua era nu era mare ci uriaș pt L4 (intre timp am aflat cu toții ca de fapt s-au cheltuit de 3 ori pe atât!) mulți nu credeau. Cu acel buget Steaua promova lejer an de an, însă cred ca acum e limpede pt oricine ca nu lipsa banilor a fost cauza rămânerii in L4.

Iar the faci de ras :))) cum sa fie finantare ielgala odata ce si LPF a pus stampila pe imprumutul ala ?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează