FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Lista lui Gigi Becali: 5 înlocuitori pentru Dică » Favoritul pune o condiție clară: MM OUT!

Reghecampf, 43 de ani, a avut un salariu de 350.000 de euro pe an la FCSB în 2016-2017, în timp ce Dică e remunerat cu 120.000 de euro
Reghecampf, 43 de ani, a avut un salariu de 350.000 de euro pe an la FCSB în 2016-2017, în timp ce Dică e remunerat cu 120.000 de euro

Articol de , - Publicat vineri, 07 decembrie 2018 00:02

Declaraţiile lui Gigi Becali sunt practic o invitaţie pentru Dică de a-şi da demisia. A procedat la fel şi în alte cazuri. În plus, l-a şi anunţat în mod direct pe Nick: "Dacă avem 2-3 puncte în spatele primului loc, nu e o mare problemă, dar dacă suntem la 6-7 puncte, atunci trebuie să încerc cu alt antrenor". 

Acum, CFR are un ecart de 5 puncte, dar urmează 3 etape incendiare: cu Viitorul şi CFR la Piteşti, plus deplasarea de la Botoşani.

Ce are pregătit Becali în cazul în care îl va demite pe Dică? Soluţia care pare cea mai la îndemână e Laurenţiu Reghecampf. Din mai multe puncte de vedere:

1. Au mai colaborat de două ori, iar Reghecampf e antrenorul cu cel mai lung mandat cumulat de când Becali e patron: mai întâi între 2012 şi 2014 şi apoi între decembrie 2015 şi iunie 2017

2. Reghecampf a câştigat două titluri la rând, 2013 şi 2014

3. Echipa, cu el pe bancă, a jucat grupe de Champions League şi de două ori grupe de Europa League, plus o primăvară de UEL, s-a ajuns până în optimile de finală

4. Becali a înregistrat cel mai mare profit cu Reghe antrenor: au fost vânduţi jucători pe sume formidabile, iar încasările de pe urma bonusurilor din cupele europene au fost foarte mari

5. Reghecampf e liber de contract după ce a plecat de la Al Wahda.

Totuşi, din sursele Gazetei, Reghecampf nu ar mai accepta să preia în momentul de faţă echipa fără a impune nişte condiţii. Apropiaţii antrenorului susţin că acesta chiar i-a transmis lui Becali care e cea mai mare problemă de la club în momentul de faţă:

"Nu mai există ierarhii la echipă, nimeni nu mai ascultă de nimeni, e un haos şi o debandadă de nedescris". Reghe ar dori mână liberă în formarea lotului, dar şi un alt om în club, care să fie "interfaţa" dintre antrenor şi patron, în locul lui MM Stoica.

"Eu întotdeauna revin cu plăcere la Steaua! Este echipa care m-a ridicat și la care am avut performanțele cele mai mari. Niciodată nu o să refuz să mă întorc la Steaua!" Laurenţiu Reghecampf, în iunie 2018

CE VARIANTE MAI ARE BECALI PENTRU POSTUL DE ANTRENOR

  • Marius Şumudică

Ca şi în cazul lui Reghecampf, Gigi Becali vorbeşte des la telefon cu fostul tehnician al Astrei. Cei doi se află în relaţii bune, mai ales după ce Şumudică l-a cumpărat în vară de la FCSB pe Budescu. Niciunul dintre cei doi n-au exclus o posibilă colaborare, iar în momentul de faţă, în ciuda unui parcurs bun în Arabia Saudită, Şumudică nu e încântat să continue acolo şi în 2019. 

3 trofee a câştigat Şumudică: titlul şi Supercupa cu Astra, dar şi premiul de Antrenorul anului în Ancheta Gazetei Sporturilor, în 2016

  • Mihai Teja

În ultima vreme, Becali a vorbit la superlativ despre Teja, antrenor pe care l-a mai dorit şi în trecut. Mesajele publice transmise de patron l-au făcut pe antrenor să discute pe marginea acestui subiect. "FCSB este un club mare, un brand, în fiecare an își propune obiective foarte mari, astfel că niciun antrenor nu poate să refuze dintr-odată. În plus, orice tehnician tinde să ajungă mai sus, să performeze.

Orice om își dorește să meargă la mai bine. Totul depinde de relația dintre patron și antrenor, comunicarea contează cel mai mult. Depinde de cum știi să gestionezi și de modul în care știi să relaționezi psihologic și cu patronul, și cu jucătorii. Aici e cheia succesului!", spunea Teja în urmă cu câteva săptămâni. 

5 aniau trecut de când Teja a debutat ca antrenor principal, după ce fusese secund cu Hagi şi Rednic, între timp le-a pregătit pe U Cluj, România U21, Dinamo, Pandurii şi Gaz Metan

  • Devis Mangia

Numele italianului de pe banca Universității a apărut în discuție anul trecut, chiar înaintea meciului direct de la București, din play-off. Şi acum Becali vorbește frumos despre Craiova și despre Mangia. "La început nu-l agream, îmi era antipatic. Mi-a devenit atât de simpatic şi mi-au plăcut declaraţiile lui, am văzut că e un om de mare calitate şi de onoare", spunea Becali. Antrenorul oltenilor a răspuns: "Când un om care lucrează în fotbal e lăudat de alții, pot spune doar mulțumesc celor care vorbesc frumos de mine". 

  • Edward Iordănescu

Liber de contract de 5 luni după despărțirea de CFR Cluj, Iordănescu jr. a rămas o variantă pentru Becali. Marele dezavantaj pentru realizarea acestei mutări ar fi faptul că Edward a pozat mereu într-un tehnician care nu acceptă niciun fel de imixtiune din partea patronului.

"Am condiţiile mele, iar pentru o colaborare trebuie să fie compatibilitate şi respect. Nu am avut decât discuții sub formă de gluma. Glumele începeau din partea patronului, care mă cataloga drept căpos, dificil, încăpățânat", a tot repetat Edi când a fost întrebat de o eventuală colaborare cu Gigi Becali.

"Dică, săracul, este o glumă a sorţii fotbalistice. El nici nu se poate impune, nici nu poate antrena. A fost adus exact ca o plastilină şi, din păcate, a intrat în jocul ăsta şi îl va curăţa acest joc. Aici trebuie să ai demnitate, să ai coloană vertebrală" Cornel Dinu, expert TelekomSport

În 15 ani, doar 4 antrenori au luat trofee

De când Gigi Becali a prelut clubul, în 2003, FCSB a câştigat 11 trofee. Deşi s-au perindat foarte mulţi tehnicieni, numai 4 dintre ei au reuşit să-şi treacă numele pe lista celor care au cucerit măcar un trofeu.

Laurenţiu Reghecampf - 4
- 2 titluri
- 1 Supercupa României
- 1 Cupă a Ligii

Cosmin Olăroiu -3
- 1 titlu
- 1 Cupă a României
- 1 Supercupa României

Costel Gâlcă -3
- 1 titlu
- 1 Cupă a României
- 1 Supercupă a României

Walter Zenga -1
- 1 titlu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (55)
dmbob1950
dmbob1950  •  09 Decembrie 2018, 01:49

DUTE DICA ,NU FI *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

albalbastru72
albalbastru72  •  08 Decembrie 2018, 04:45
Postat de random.. pe 07 Decembrie 2018, 00:24

dica este de cartea recordurilor,acum cateva etape eram pe primul loc cu 4 puncte avans de locul 2 si acuma suntem la 5 puncte distanta de primul loc. wtf? 9 puncte s-au dus in cateva etape. multi nu isi aduc aminte ca dupa ce a plecat raodi in 2015,de la Steaua,pentru o etapa s-au doua a antrenat dica si a fost foarte suparat ca nu a fost lasat sa antreneze mai mult. wtf? omul asta are destui bani ca s-ar putea retrage in bahamas pe viata,ce naiba mai vrea? de ce se umileste in halul asta pentru 8 mii de euro pe luna? nu are logica. orice antrenor care are cat de cat experienta ar castiga in momentul asta campionatul la pas cu Steaua. sunt 2 puncte distanta in playoff si daca s-ar mentine ecartul asta,dar mai sunt 8 etape pana in playoff,deci am putea sa recuperam mult. STEAUA BUCURESTI CAMPIOANA LUMII ESTI.

Nu stiu ce poate recupera Steaua ca nu cunosc ligile inferioare.In schimb fecesebeaua nu poate recupera nimic ba din conta decalajul se va mari considerabil avind in vedere programul si bineinteles jocul si valoarea echipei.Nu poti pacali fotbalul la infinit chiar si cu ozonificare pe la spate.In mod normal fecesebeaua ar trebui sa rateze play-out-ul anul asta fiindca nu joaca nimic.In rest cum zic: am avut si noi o stea,s-a *** Gullit in ea!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

red_dogs_united
red_dogs_united  •  07 Decembrie 2018, 22:10

Scuzați-mă, nu era un cal favorit să preia banca tehnică a FîCîSîBî-ului? Ce-i cu oamenii ăștia?

Vezi toate comentariile (55)
Comentează