LIGA 1  ·  REGULAMENT

EXCLUSIV LPF a lămurit situația: de ce a putut Dusan Uhrin să stea pe bancă la meciul cu Astra și când ar putea debuta Ruben Albes

Articol de - Publicat miercuri, 17 iunie 2020 19:52 / Actualizat miercuri, 17 iunie 2020 21:21

Cehul Dusan Uhrin Jr. a stat pe banca celor de la Gaz Metan în meciul cu Astra, încheiat 0-0, deși sosise în țară de nici 24 de ore. Într-o situație similară se află și spaniolul Ruben Albes, noul antrenor al lui Hermannstadt. 

Hermannstadt poate avea antrenorul pe bancă la meciul următor, luni, de la 20:00, cu Viitorul. Ruben Albes trebuie să primească două rezultate negative la testele de coronavirus până în acel moment. 

Lămuririle oferite de LPF

„Dl. Dusan Uhrin nu a fost prezent in cantonamentul echipei ca să poată ajunge la testarea cu nr. 4 inainte de primul joc oficial. Cehia era printre cele 17 tări pentru care, la sosirea în România, nu mai era necesară perioada de carantină sau izolare de 14 zile. Este corect”

„În opinia noastră, care nu poate înlocui o eventuală poziție ce poate fi exprimată de FRF, în calitatea sa de emitent al Protocolului medical privind reluarea competițiilor, a fost regulamentar ca dl. Uhrin să asiste echipa Gaz Metan Mediaș din postura de antrenor principal, în contextul dat (s-a alăturat echipei în ziua jocului și a prezentat o testare realizată înainte de acest meci)”

- Așa cum ați sesizat și dvs., dl. Dusan Uhrin s-a alăturat echipei chiar în ziua jocului. Pe de altă parte, dl. Dusan Uhrin nu face parte dintre jucători, singurii despre care putem presupune în mod legitim că ajung în contact între ei, cu ocazia disputării efective a jocului de fotbal.În aceste condiții, Regulamentul de reluare a competiției adoptat de Ministerul Tineretului și Sportului și Protocolul medical al FRF pentru reluarea competițiilor trebuie interpretate în spiritul lor iar situațiile similare trebuie să primească același tratament. Nefiind menționat explicit faptul că o persoana din staff care se alătură echipei la un anumit moment, trebuie obligatoriu să parcurgă un calendar de testare fix, înainte de a-și putea exercita funcțiile în cadrul clubului, nici noi nu putem instituii restricții în acest sens sau altfel de îngrădiri având același rezultat.  

„Dacă situația d-lui. Ruben Albes este similară celei arătate mai sus desigur că va fi tratată în același mod”

Dusan Uhrin: „Nu am văzut antrenamentele băieților, doar amicalul cu CFR”296202

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:O fată de 15 ani a fost dusă la marginea orașului pentru a întreține relații intime cu mai mulți bărbați. Incredibil ce i-au făcut Cătălin și Victor! „ca să facă treabă...„
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA
Turneul din Roma
Digi 2
14:00 Fotbal, Bundesliga 2
Hannover 96 - Karlsruher
Digi 3
16:30 Fotbal, Bundesliga
Werder Bremen - Hertha Berlin
Digi 3, Telekom 3
17:00 Handbal F, Liga Campionilor
SCM Râmnicu Vâlcea - Odense
Digi 1, Telekom 1
17:00 Fotbal, La Liga
Villareal - Eibar
Digi 4
18:00 Fotbal, Ligue 1
Lens - Bordeaux
Digi 2, Telekom 2
18:45 Fotbal, Liga 1
Sepsi - Viitorul
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, La Liga
Fiorentina - Torino
Digi 4
19:30 Fotbal, Bundesliga
Dortmund - Monchengladbach
Digi 3, Telekom 3
21:30 Fotbal, Liga 1
U Craiova - Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Verona - Roma
Digi 3, Telekom 3
22:00 Fotbal, La Liga
Celta Vigo - Valencia
Digi 4
Program TV complet

Liga 1