FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Motivul pentru care Costi Nica a revenit la clubul său de suflet: ”Dinamo îmi oferă vizibilitate pentru națională”

Constantin Nica are o selecție la echipa națională, în 2013, în meciul cu Slovacia (1-1), când a jucat 19 minute. Foto: fcdinamo.ro
Constantin Nica are o selecție la echipa națională, în 2013, în meciul cu Slovacia (1-1), când a jucat 19 minute. Foto: fcdinamo.ro

Articol de - Publicat duminica, 03 septembrie 2017 09:00

Constantin Nica (24 de ani) a detaliat motivele revenirii în Liga 1 și ce a învățat în fotbalul italian, explicând lecțiile de tactică predate în Il Calcio.

Constantin Nica a ales Dinamo pentru un restart în carieră, iar echipa care l-a format vrea să aibă o opțiune de marcă în banda dreaptă, acolo unde Romera Navarro a început să aibă evoluții oscilante, mai ales că nu-l avea concurent pe post decât pe Alin Dudea, reprofilat pe acea poziție. Fotbalistul care a avut o ascensiune remarcabilă în 2013, ajungând și la prima reprezentativă la 20 de ani, apoi în Serie A la Atalanta pentru 1,6 milioane de euro, începe de luni după-amiază antrenamentele sub comanda lui Cosmin Contra. A vorbit pentru prima dată de la revenirea în țară pentru cititorii Gazetei Sporturilor.

- Costi, de ce ai ales o revenire la Dinamo?
- Am vrut să fiu mai aproape de familie, după 4 ani petrecuți departe de casă, și am ales Dinamo pentru că e clubul unde am crescut și vreau să ajut și eu cât de pot de mult.

- Ce n-a mers în Italia de a trebuit să revii în Liga 1 la 24 de ani?
- Nu pot spune că nu a mers ceva, anul trecut în cantonament cu Atalanta am suferit o fractură de peroneu care m-a ținut 5 luni pe margine. Și, astfel, a trebuit să continuu în Serie B, lucru care nu a picat tocmai bine. În urmă cu doi ani, societatea din Bergamo a ales să schimbe mulți oameni, inclusiv antrenorul, lucru care a influențat mult situația tuturor jucătorilor care eram acolo. V-am explicat doar două episoade care nu m-au ajutat deloc în carieră.

"Se uită mai mult la ce faci când n-ai mingea"

- Care sunt diferențele între ce e în Italia și realitatea din România?
- Diferențele sunt doar la disciplină tactică. Cei de acolo se uită foarte mult la detalii și la jocul tactic. Dacă greșești o pasă sau nu reușești un "stop" nu se întâmplă nimic, adică nu e o tragedie, dar dacă greșești ceva tactic, te poziționezi greșit sau nu strângi cât trebuie, atunci ești taxat imediat! Nu interesează atât de mult ce faci cu mingea la picior, se uită mai mult la ceea ce faci atunci când nu ai mingea.

- Speri să reajungi în Italia?

- Îți dai seama că da. Depinde mult de evoluțiile mele din acest an la Dinamo, eu mai am doi ani de contract cu Atalanta.

- Te-ai gândit că Dinamo îți poate redeschide poarta echipei naționale?
- Cu siguranță revenirea la Dinamo îmi oferă mai multă vizibilitatea pentru națională. Acest detaliu a fost și un aspect pentru care am decis să revin în țară.

"Sunt șanse la titlu"

- Ce poate obține echipa de la acest sezon de Liga 1?
- Dinamo e o formație bună, cu jucători de mare calitate și avem multe de demonstrat în acest sezon. Șanse la titlu sunt, Dinamo rămâne un club cu pretenții și vom da totul să terminăm cât mai sus în campionat. E clar că mi-aș dori să obțin două trofee cu "câinii" mei.

- Ce emoții îți mai trezește un Derby de România?
- Meciul cu Steaua este unul special, cu o încărcătură emoțională aparte, începând de la jucători până la suporteri, și vrem să învingem. Vom da totul să câștigăm și aștept cu nerăbdare confruntarea.

300.000 €este cota actuală a lui Nica pe transfermarkt.de

1 selecțieare fundașul dreapta la echipa națională

3 pase decisivea strâns fotbalistul în tricoul lui Dinamo în 26 de meciuri

"Ce-am învățat cel mai mult în fotbalul italian? Profesionalismul. Am învățat multe lucruri bune, am avut parte de colegi care m-au ajutat să învăț și pe teren, și în afara lui"
Constantin Nica

"Anii petrecuți în Italia mi-au confirmat că familia este cea mai importantă în viața unui om, a unui sportiv" 
Constantin Nica

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
749913671784643
Razvan Marcel  •  03 Septembrie 2017, 12:35

Toti ratati vreau la nationala.

1646338025437227
Mihai Mitrofan  •  03 Septembrie 2017, 12:10

Si asa vom avea ,,NICA,, nimica la nationala.................

whiteredarad
whiteredarad  •  03 Septembrie 2017, 11:25

Un nou rebut, care nu a reusit, mai nimic in strainatate, si care din patriotism revine de dragul...Nationalei si al lui Dinamo. Sa fim ...seriiosi ! Nica este un jucator.....cu valoare ...limitata !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează