FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Naser Aliji, declarații tulburătoare despre o tragedie care i-a marcat viața: „Ascultați-vă părinții, cât îi mai aveți!”

Naser Aliji FOTO: Raed Krishan
Naser Aliji FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2019 15:45

Naser Aliji (25 de ani), mijlocașul lui Dinamo, s-a confesat Gazetei referitor la cât de răvășit a fost de moartea tatălui său și, pornind de la această durere, ce sfaturi le oferă tinerilor din ziua de azi.

Naser Aliji a devenit în 2019 o piesă stabilă în primul „11” al lui Rednic. E simplu să afli cât a jucat internaționalul albanez în acest an calendaristic, fiindcă a fost integralist în toate cele 10 meciuri de până acum ale roș-albilor. Și a dat randament din prima, nu-l mai scoate nimeni de acolo.

Fotbalistul de 25 de ani a fost obligat de viață să-și înfrângă o mare durere pentru a putea continua cariera. Nici acum nu e vindecat pe deplin, cu toate că tot fotbalul îi oferă antidotul. Tatăl său a murit după o luptă cruntă cu cancerul, iar Aliji s-a retras în 2018 pentru câteva luni din sport, îndurerat și neputincios, fără posibilitatea de a-și putea ajuta părintele ce i-a influențat enorm existența.

„A fost cea mai grea lovitură”

Dinamovistul a povestit pe un ton amar cum e în plin proces de readaptare după decesul tatălui său.

„Cel mai greu mi-a fost să mă adaptez la viața fără tatăl meu. L-am pierdut în septembrie anul trecut și nici acum nu mi-am revenit pe deplin. A fost cea mai grea lovitură pe care am primit-o de la viață.

Mi-am spus mereu, după, că trebuie să-mi dau un restart, că trebuie să accept realitatea, oricât de crudă ar fi. Dar cine poate să-și oblige mintea, sufletul, să accepte moartea prematură a unui părinte?!

Niciodată n-o să pot accepta asta, n-o să trec peste acest moment, care mi-a marcat existența. OK, viața mea merge înainte, însă nu vreau să-l uit pe tata, mereu va avea un loc în sufletul și în mintea mea”, a comentat albanezul pentru Gazeta Sporturilor.

24 aliji si familia
Nasser alături de tatăl său și de fratele mai mare

Naser s-a confesat, spunând că a trăit stări sufletești contradictorii:

„N-a fost o moarte care a venit fulgerător, a avut cancer și nu s-a putut trata. Chiar dacă știi că se va întâmpla, nu poți spune că e mai ușor. Mi-am dorit tot timpul un miracol ce n-a mai venit. În fiecare zi mă gândesc cum ar fi fost timpul prezent pentru mine dacă tata ar mai trăi. Mă bucur doar fiindcă am putut să-l văd în ultimele sale clipe, să fiu alături de el în ultimele momente ale vieții sale. Mi-a mai alinat durerea, dacă pot spune așa”.

„Bine că n-am avut gadget-uri”

Cu voce scăzută, căutând să-și potrivească vorbele, Aliji a oferit o lecție de viață tinerilor din întreaga lume: „Tata întotdeauna mi-a zis: «Asta e bine, asta nu e bine!». Iar eu am respectat mereu ceea ce mi-a spus, întrucât am avut respect pentru el.

Chestia aste e importantă și nu ar trebui să se treacă peste ea: să-ți respecți părinții, mai presus de orice, să înveți de la ei. Și, mai ales, să-i asculți atât timp cât ai șansa să ai de la cine învăța și asculta. Copiii din ziua de azi ar trebui să-i respecte mai mult pe cei în vârstă. Văd asta la TV. Când eram tânăr, nu aveam gadget-uri, bani, aveam doar o minge și un vis, să joc fotbal și să devin cineva. Cred că în era electronicii și a social media s-au pierdut respectul și ambiția de a-ți urma visele.

Tata m-a susținut mereu și m-a învățat să fac diferența între bine și rău, iar eu l-am ascultat. E trist că unii copii nu învață de la părinții lor. Mă consider norocos că n-am avut gadget-uri, telefoane și supertelevizoare cât am fost copil! Toate chestiile astea te distrag de la a învăța ceva valoros”. 

1 assista reușit Aliji în 10 meciuri jucate pentru Dinamo

„Îmi place de Fabbrini”

Aliji va avea diseară ocazia de a se duela cu un adversar important, care a strălucit în cele două meciuri din sezonul regulat împotriva roș-albilor, când a și înscris de două ori. „Îmi place de tipul acesta, Fabbrini, de la Botoșani. Chiar e fotbalistul cel mai puternic cu care m-am confruntat aici, în România. Cine știe?, poate vom fi colegi din viitorul sezon”, a dezvăluit Naser. Rednic a recunoscut că-l dorește pe italian, însă nu mai vrea să forțeze lucrurile pentru transfer, așteptând mercato din vară.

Vezi și: 

Mihai Răduț, din iunie la Dinamo! Cum l-a convins Mircea Rednic să vină pe jucătorul pe care îl dorește de 4 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
sasha8777
sasha8777  •  22 Aprilie 2019, 16:37

Cu toate ca nu sunt fan Dinamo, ai tot respectul meu. Prin ce ai trecut recent, am trecut si eu cu ani in urma si nu este deloc usor sa discut despre. Sper sa reusesti sa depasesti momentul si moartea tatalui tau sa fie o motivatie in plus pentru tine, sa fii cel mai bun in fiecare meci si sa ajungi sa joci la un alt nivel.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează