FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Poveste genială cu Gabi Tamaș: „Bă, haideți cu mine în bazar să-mi iau un lanț de aur!”

Articol de - Publicat sambata, 28 octombrie 2023 09:44 / Actualizat sambata, 28 octombrie 2023 17:14

Florin Bratu a jucat timp de un sezon la Galatasaray și povestește episoade inedite petrecute alături de Gabi Tamaș, fostul jucător al Concordiei Chiajna, proaspăt retras.

- Florine, Tamaș era și atunci omul cu buna dispoziție?
- Țin minte că ne-a luat pe mine și pe Ovidiu Petre după un antrenament și ne-a spus așa: "Bă, haideți cu mine în bazar!". "Ai înnebunit? Ce facem în bazar? Ne cunoaște toată lumea!". "Vreau să-mi iau un lanț de aur!". Ne-am făcut un duș, ne-am îmbrăcat și-am plecat în bazar. S-a strâns lumea în bazarul ăla ca la concerte. Gabi al meu și-a luat un lanț de un kilogram!

Florin Bratu: „Ne-a pus pe toți la masă și Gabi Tamaș a dat un pumn în ea”

- Ha, ha, ha!
- Un lanț de aur de un kilogram! „Ce faci, bă, cu ăsta?! Te duci la bătaie?". Lui îi plăcea mereu să fie extravagant, să iasă în evidență, un tip extrem de simpatic. Lanțul l-a plătit, dar dacă era 10 dolari gramul, pentru noi era 2. Cam așa era! Aveam și avantaje. Am jucat cu el de la 17 ani la Tractorul Brașov, un tip inimos și caracter. Ca oricine, le-a avut și pe-ale lui.

- El știa să-și apropie colegii.
- La Dinamo, un chef, cu Ioan Andone antrenor. Ne-a luat odată nea Ando la restaurant, că nu mergea bine echipa. Ne-a pus pe toți la masă și Tamaș a dat un pumn în ea. "Bă, acum bem, mâncăm. Nu mai pleacă nimeni de aici cinci ore, dar de mâine, la antrenament și nu ne mai bate nimeni!". Avea un har să strângă echipa lângă el. Avea veleități de lider și știa să transmită asta. Tamaș când intra pe teren dădea 200 la sută. Și când nu se antrena două luni era cel mai bun!

- Zi-mi, te rog...
- Să vă mai zic una de la Galatasaray. Eu stăteam într-un bloc, Ovidiu Petre în blocul alăturat. Și lui Ovidiu au reușit să-i spargă apartamentul. Noi, de frică atunci, ne-am luat pistol cu bile. Râdeam de nu mai puteam, stăteam cu pistolul la cap să nu intre în casă hoții peste noi. Evident că n-a mai venit nimeni. Aveam 23 de ani, chiar eram copii.

- Acolo te-ai simțit cel mai bine?
- Cel mai fotbalist! Eram cunoscut: de la primul angajat al aeroportului până la doamna de serviciu de la baza de cantonament. M-am simțit extraordinar, doar că problemele financiare din acel an au făcut ca după un sezon să fiu vândut la Nantes.

  • „Voi continua să stau lângă fotbal, să ajut fotbalul cum pot. În primul rând vreau să-i mulțumesc tatălui meu, care m-a dus la fotbal.”
  • „Psihic nu mai pot juca! Fizic aș mai putea 5-6 ani. Când ajungi să plângi în casă pentru că pui suflet, dar nu vezi roadele, nu ești bine. Degeaba ești bine fizic, dacă nu ești psihic. Nu îmi văd rolul, nu îmi văd țelul. Eu ridic mâna și spun că nu mai pot. Nu e vorba doar de Chiajna, ci de nivelul fotbalului.”
  • „Am sub 86 de kilograme. Eu sunt un rebel, dar sunt și emotiv. Pun totul la suflet. Când ajungi la o vârstă, într-o perioadă a vieții în care ajungi acasă și te gândești ce nu ai făcut bine, e greu să mai continui.”

CITEȘTE ȘI

Ilie Dumitrescu e sigur, după ce Gabi Tamaș și-a anunțat retragerea: „Putea da mai mult pentru fotbal. Va regreta ieșirile astea în decor”
CONCORDIA CHIAJNA
Ilie Dumitrescu e sigur, după ce Gabi Tamaș și-a anunțat retragerea: „Putea da mai mult pentru fotbal. Va regreta ieșirile astea în decor”
Gabi Tamaș, mărturisiri dureroase în momentul retragerii: „Fiicei mele nici nu i-am spus. Ajunsesem să plâng în casă”
RETRAGERE
Gabi Tamaș, mărturisiri dureroase în momentul retragerii: „Fiicei mele nici nu i-am spus. Ajunsesem să plâng în casă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
lenroc
lenroc  •  28 Octombrie 2023, 19:23

Ceea ce ,,ziariștii" gazetei consideră genial este o poveste banală, la fel ca ziarul la care scriu

Nae_4774
Nae_4774  •  28 Octombrie 2023, 18:28

Și "fotbaliștii" de astăzi, inclusiv veșnic viitoare vedete înțărcate de Ghe.Hagi, gândesc la fel: chiar dacă nu se antrenează 2 luni, sau doar se dezmorțesc la antrenamente, ei sunt cei mai buni. Numai că le scapă esențialul: sunt cei mai buni din cartier, din parcare...atât. Oare nu cumva GSP judecă fotbalul și "fotbaliștii" la fel ca zburdalnicul Tamaș? Prea face reclamă unor astfel de derbedei...

talpaiadului
talpaiadului  •  28 Octombrie 2023, 17:20

Mda, 2 dolari gramul de aur, poate in urma cu 200 de ani sa fi fost asa, in nici un caz in zilele noastre. Tamas a cumparat un lant suflat cu aur, sa fim seriosi.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează