FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Primul interviu cu noul transfer făcut de Becali: ”Sper să fiu titular la Steaua alături de Budescu! Am acumulat mult la viteză și forță”

Articol de - Publicat sambata, 23 decembrie 2017 10:00

FCSB a reușit să îl achiziționeze în această iarnă pe Olimpiu Moruțan, mijlocașul de 18 ani al celor de la FC Botoșani.

Noul pariu din curtea lui Gigi Becali, Olimpiu Moruțan, vorbește despre planurile sale la FCSB și cum va gestiona colaborarea cu imprevizibilul patron.

- Oli, la scurt timp după ce ajunsesei la Botoșani spuneai că speri ca la 20 de ani sa prinzi deja un contract la o formație de top din Europa. Ești în grafic odată cu transferul la FCSB?
- Am putea spune și așa. Va trebui să trag tare în următorii doi ani pentru a-mi atinge acest țel, dar chiar nu vreau să mă gândesc acum atât de departe. Mi-am îndeplinit deocamdată un vis, acela de a ajunge la o echipă importantă din România și sunt foarte fericit. E un pas important în cariera mea.

- Sunt deja multe discuții legate de postul pe care vei evolua la viitoarea ta echipă. Unde ți-ai dori să te folosească Dică?
- Îmi voi face treaba indiferent de poziția pe care mi-o va cere antrenorul. Mă adaptez la orice sistem, chiar dacă eu prefer să evoluez în 4-3-3. Important e să ajut echipa să obținem victorii și pentru asta vin la Steaua.

"Nu clauza contează"

- Te simți un jucător de 70 de milioane de euro, cât e clauza ta de eliberare din contractul cu FCSB?
- Nu clauza contează, ci ceea ce demonstrezi pe gazon. Chiar n-am nicio treabă cu aceste cifre și nu le dau importanță. Așa, și Florinel Coman știu că are clauză de o sută de milioane, din ce am citit în presă.

- Vei veni într-un lot cu mulți tineri colectați în ultima vreme de FCSB: Man, Coman, Nedelcu, Tănase. A contat și asta când ai ales să semnezi cu roș-albaștrii?
- Pe mine mă stimulează concurența și o caut, pentru că așa pot crește. Mă știu cam cu toți cei tineri din lotul Stelei, fiindcă am fost ori suntem pe la loturile naționale de juniori. Acum, de exemplu, mă înțeleg extraordinar la U19 cu portarul Andrei Vlad. Ne-am împrietenit la recentul turneu de calificare din Grecia.

"Îmi place să joc pe stadioane cu cât mai mulți suporteri în tribune. Mă motivează. Știu că la Steaua vin numeroși fani la meciuri și sunt gata să-i fac fericiți prin prestațiile mele"Olimpiu Moruțan

"Mi-aș dori numărul 10, dar nu fac un obiectiv din asta"

- Vei cere tricoul cu numărul 10 la FCSB?
- Nu vorbesc acum despre număr, dar sigur că, pe viitor, mi-aș dori să port numărul 10 la Steaua. Nu fac însă din asta un obiectiv special. Îmi propun doar să joc bine, să-mi arăt calitățile, să progresez. Nu se pune problema să începem cu discuții legate de tricou!

- Ai fi preferat să treci imediat la noua ta echipă sau abia din sezonul viitor?
- Sunt pregătit să vin în orice moment la Steaua, dar cluburile s-au înțeles să mai rămân la Botoșani până la finalul campionatului actual. Nu doresc să contest această decizie și o respect.

- Cum o să te împaci în etapele viitoare cu riscul unor accidentări?
- Sper să mă ferească Dumnezeu! Nu o să mă gândesc la astfel de pericole, fiindcă nu e cazul să mă încarc mental cu astfel de idei.

"Știu că Bucureștiul are multe tentații pentru un jucător tânăr, dar nu voi avea probleme din această cauză. Am trăit într-un oraș mare precum Clujul, am trecut peste astfel de momente, așa că nu e niciun pericol în ce mă privește"Olimpiu Moruțan

"Am acumulat mult la ritm, viteză și forță"

- La ce capitole simți că ai crescut în ultimul an?
- În primul rând, a fost o experiență minunată să încep să joc meci de meci. Am prins ritmul competiției, am acumulat mult la viteză și forță. Merg și la sală de două, trei ori pe săptămână în completarea programului normal de la echipă. Știu că la Steaua vor fi mai multe meciuri, vor crește pretențiile, dar sunt convins că voi avea parametrii în creștere, sezon după sezon.

- Ești pregătit să te confrunți cu ieșiri publice ale patronului împotriva ta după meciuri mai puțin reușite?
- Mă aștept la orice, dar nu cred că va fi cazul. Nu mă gândesc la această presiune. Eu am rămas cu o impresie pozitivă despre domnul Becali după întâlnirile pe care le-am avut la negocieri și cred că ne vom înțelege foarte bine.

- Inclusiv dacă-i va cere la un moment lui Dică să te schimbe sau să nu te mai bage în echipă?
- Nu pot să discut eu astfel de subiecte. Nu sunt în măsură să vorbesc despre asta.

"Oferta de la Șahtior a venit prea târziu"

- A fost dificil să ignori oferta mult mai generoasă venită recent de la Șahtior?
- E o propunere care a venit prea târziu. Stabilisem deja că rămân în țară, să mai cresc, așa că nu mă puteam întoarce pe ultima sută de metri.

- Vei avea un concurent în Budescu la capitolul inventivitate și spectacol. Încap două săbii în aceeași teacă?
- A fost desemnat cel mai bun jucător din 2017 și sunt bucuros că îl voi avea coleg. Sper să avem posibilitatea să fim împreună în același timp pe teren și să colaborăm pentru succesele Stelei. 

"Cel mai frumos gol din liga întâi a fost primul, când am bătut Viitorul prin reușita mea. Apoi, la următorul meci cu ei, domnul Hagi m-a felicitat și mi-a zis că voi ajunge departe dacă mă țin serios de treabă"Olimpiu Moruțan 

"Mi-aș dori o convocare în martie la naționala mare"

Component al lotului național U19, cu care va trage în primăvară pentru calificarea la turneul final european, Moruțan visează deja la prima reprezentativă cu ocazia amicalelor României din luna martie: "Mi-aș dori să fiu convocat și voi fi foarte fericit dacă selecționerul va alege să mă cheme pentru acele două partide. N-am avut până acum ocazia să discut cu domnul Contra, dar aștept cu nerăbdare următoarele partide ale naționalei mari, cu speranța că voi fi pe lista selecționaților".

Vacanță la țară

După ce a semnat cu FCSB, Moruțan își va petrece vacanța cu familia, în țară: "Au venit și părinții din Germania, ne vom reuni cu toții în comuna Cătina, județul Cluj, acolo unde avem o casă. Îmi place să merg și cu colindul, să mai petrec timpul prin gospodăria bunicilor. Vor fi câteva zile de relaxare, după care toate gândurile vor merge doar către fotbal".

"Va fi cel mai scump transfer din istorie"

Impresarul lui Olimpiu Moruțan, Florin Vulturar, e entuziasmat de ascensiunea puștiului de 18 ani: "E un copil extraordinar, cu un bun simț ieșit din comun, un talent nativ. Presiunea îl face mai competitiv. Are tot ce-i trebuie pentru a ajunge un jucător de top european. Când va pleca de la Steaua, va fi cel mai scump transfer din istorie. Cuvintele astea rămân, chiar dacă acum par o nebunie".

"Am urmărit meciurile Stelei din actualul sezon. Au avut și partide bune, și mai puțin reușite, dar sper să termine pe locul întâi campionatul și să treacă peste obstacolul CFR Cluj. Nu va fi ușoară lupta pentru titlu, însă Steaua are potențialul de a deveni campioană"Olimpiu Moruțan

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
wertusi
wertusi  •  23 Decembrie 2017, 14:15

o singura greseala in articol FCSB nu este Steaua Bucuresti

166519390404871
Cristian Gherasim  •  23 Decembrie 2017, 13:32

Clujul este al doilea oras din Romania ca numar al populatiei ,ce-i drept dupa Bucuresti .deci ar suporta o comparatie mare destept din Bucuresti.(care ai impresia ca daca te-ai nascut acolo iti si creste QI ).Ca oras ,strazi ,curatenie etc sta chiar mai bine ca Bucuresti.

hitman222
hitman222  •  23 Decembrie 2017, 12:23
Postat de steaua1986forever pe 23 Decembrie 2017, 12:20

Cand am vazut ca a comparat clujul cu Bucurestiul (cica "oras mare") m-am oprit din citit, e clar cata minte are saracul pui de tractorist.

Valahule,maine poate prinzi loganul la tombola catena, tu ai retete garlă la cat esti de dus.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează