FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Primul interviu dat de Kamer Qaka din postura de jucător al lui FCSB: "Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am ajuns coleg cu Budescu! La anul pe vremea asta vom fi campioni"

Qaka îl impresionase pe Becali încă din toamnă, când Poli Iași a învins prima oară pe Steaua, 1-0, în Copou, în sezonul regulat Foto: Cristi Preda
Qaka îl impresionase pe Becali încă din toamnă, când Poli Iași a învins prima oară pe Steaua, 1-0, în Copou, în sezonul regulat Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 05 iunie 2018 09:00

Albanezul Kamer Qaka a oferit primul său interviu ca fotbalist al roș-albaștrilor. Mijlocașul de 23 de ani e conștient cu cine a semnat: ”Dacă voi fi criticat, înseamnă că merit!”.

Kamer Qaka este ultimul transfer, momentan, făcut de Steaua în tentativa de a rupe blestemul ultimilor trei ani în care a văzut cum titlul de campioană se duce mereu în Provincie. Albanezul cu origini kosovare s-a aflat în ultimele zile în cantonamentul primei reprezentative în Elveția. A bifat un meci de suflet, Albania - Kosovo 0-3.

"Suntem mai mulți kosovari în naționala Albaniei. Din păcate, am jucat prost și am fost pedepsiți de adversari. Nu e un rezultat care să ne facă mândri. Am prins o zi slabă", a comentat actualul stelist. Mijlocașul de 23 de ani discută mereu relaxat, cu toate că zâmbește extrem de rar. N-are un fizic debordant, măsoară doar 1,70 de metri, dar e numai vână, cum spun fotbaliștii. E un Pintilii mai tânăr. Apare rar la finalizare, însă ordonează jocul și oferă siguranță echipei sale.

- Kamer, ce înseamnă transferul la Steaua?
- Cel mai bun lucru ce mi se putea întâmpla acum în viață.

- Culmea, afacerea s-a făcut imediat după ce tu și foștii coechipieri de la Iași ați produs înfrângerea, 1-0, ce-a dus la pierderea titlului de către Steaua în favoarea CFR-ului.
- Noi am demonstrat că am fost corecți, profesioniști, că am evoluat doar pe teren. Și noi, și adversarii de atunci ne-am jucat șansele, iar noi am învins. Ne-am păstrat demnitatea. Acum, am venit la Steaua ca să-mi ajut noii colegi să devină campioni.

- De ce Steaua? Mai aveai posibilitatea de a merge la Real Zaragoza sau în Polonia.
- Am ales cel mai mare nume din România și posibilitatea de a continua într-un campionat pe care-l cunosc.

"Eu știu doar două lucruri: fotbal și casă"

- Cum ți s-a părut Bucureștiul?
- Un oraș mare, imens chiar. Știu unde bați, doar am mai vorbit despre acest subiect, eu nu știu decât două lucruri: fotbal și casă. Sunt băiat cuminte, ies cu soția doar cât să mergem la supermarket să cumpărăm ceva de mâncare. Petrecem mult timp cu câinii noștri, ne relaxăm la un film, și așa pe durata unui sezon nu am mult timp liber. Crezi că eu am stat să mă gândesc că vin în București și ies în oraș sau în cluburi?! Nu e stilul meu de viață, nu m-aș schimba pentru nimic în lume. Eu am un plan clar, să devin un nume în fotbal, să câștig bani mulți pentru familia mea! Având aceste obiective, țintele mele sunt precise. Viața de noapte m-ar distruge pe mine, dar și familia ar avea de suferit.

- Nu ți-e teamă de criticile unui patron temperamental precum Gigi Becali?
- Știu unde am ajuns, la Steaua București, cel mai important club din România. Știu că există presiune mai mare decât orice am trăit în viață. Știu că atunci când voi juca bine, va fi ceva normal, iar când voi juca prost, voi fi criticat. E normal.

"Nu știu românește, voi fi afectat mai puțin"

- Nu e de ajuns la Steaua, sper că ești conștient.
- Știu. Dar mai e o chestie. Eu nu știu românește, chiar dacă înțeleg așa, un pic. Nu citesc presa, astfel că sunt afectat mai puțin de ceea ce se spune.

- Becali cum ți s-a părut?

- Am vorbit foarte puțin. Mi se pare un om bun, un domn distins. Altceva nu știu, nu-l cunosc prea bine.

- Cum ți s-a părut Palatul?
- Wow!

"Mulțumesc Cerului că-l voi avea coechipier"

- Care a fost cel mai tare adversar pe care l-ai întâlnit în primul tău sezon de Liga 1?
- Budescu. Mulțumesc Cerului că de acum înainte îl voi avea coechipier! Cred că am multe de învățat de la el și de la ceilalți colegi de la Steaua. Va fi mai ușor și pentru mine să mă adaptez alături de fotbaliști de clasă. Este o binecuvântare să fiu alături de Budescu, întotdeauna mi-am dorit să fiu alături de cei mai buni.

- A fost cel mai bun sezon al tău?
- De departe! Fotbalul din România e mult mai tehnic decât cel din Norvegia, mi se potrivește mai bine și pot crește. Îmi doresc ca viitorul campionat să fie perfect.

- Cum s-ar traduce asta?
- Să fiu campion cu Steaua!

Ce i-au spus părinții și soția

- "Șefa", soția ta, Cassandra, ce părere are despre transfer? Știi că vorbeam imediat după meciul cu Steaua de la Iași și ea se gândea fie la un transfer în roșu și albastru, fie la Zaragoza.
- E foarte fericită. Pentru mine e o nouă provocare, uriașă, în carieră. Cassandra mă susține în orice proiect al meu, e plasa mea de siguranță întotdeauna, m-a încurajat să aleg ce e mai bun pentru cariera mea. Și ea mi-a spus să aleg Steaua fără să stau prea mult pe gânduri.

- Părinții ce ți-au spus?
- Că trebuie să devin campion în 2019!

Despre religie

- Apăruse un zvon imediat după ce-ai semnat cu Steaua că Becali ți-ar fi sugerat să renunți la religia ta, musulmană, ca să devii creștin. E ceva adevărat?
- E prima oară când aud așa ceva!

- Doar ca să clarificăm, ai lua în considerare o asemenea convertire pentru ceva anume?
- Eu sunt o persoană foarte open minded. Fiecare om are o religie a lui, are scopul său în viață. Fiecare om crede în ce și cine vrea el. Nu există religie incorectă. Niciodată nu voi renunța la religia mea pentru nimic în lume. Respect fiecare om de pe acest pământ, și-i respect opțiunile personale.

Despre duelul Real - Barca

- Ai vreo echipă preferată în fotbalul mondial?
- Sunt fan Barcelona, mă încântă jocul catalanilor și-al lui Messi, în special.

- Atunci ești fericit că a plecat Zidane de la Real Madrid, poate așa mai câștigă și Barcelona Champions League?
- Sincer, mie îmi pare rău de această despărțire.

- De ce?

- Sunt fan Barca, însă mai presus de orice sunt fanul fotbalului de calitate. Iar Zizou a impus un astfel de fotbal la Real Madrid. Ca spectator îmi place să mă uit la meciuri frumoase, iar francezul impunea partide deosebite. Pe de altă parte, sunt și un mare fan al lui Modrici, nu sunt genul de hater. Dacă țin cu Barcelona, nu e obligatoriu să urăsc Realul!

3
selecții are Qaka la prima reprezentativă a Albaniei

30
de meciuri a strâns Kamer în tricoul Iașiului, având două assist-uri

400.000 €a plătit Gigi Becali ca să-l transfere la Steaua

700.000 €este cota actuală a albanezului, conform transfermarkt

5
cluburi are mijlocașul în CV, patru din Norvegia și una din România: Raufoss, Honefoss, Sarpsborg, Kristiansund și Poli Iași

Pronosticurile mijlocașului pentru Mondialul din Rusia

Campioana: Franța
Golgeter: Messi
Surpriza: Islanda

"Îi mulțumesc mult domnului Flavius Stoican, el a crezut din prima clipă în mine la Iași, am făcut antrenamente bune împreună, meciuri tari. Și n-aș fi putut ajunge la echipa numărul 1 în România fără sprijinul colegilor mei fantastici de la Poli"
Kamer Qaka

"În fotbal nu există să n-ai presiune. Dacă vrei să fii la un nivel înalt, trebuie să fii mereu în priză, să arzi, să existe presiune. Eu am venit să câștig trofee la Steaua, e normal să fie luptă"
Kamer Qaka

"Nu mă ascund în spatele prestațiilor mele atunci când nu joc cum trebuie. Nu trebuie să-mi spună cineva special că am greșit, sunt și eu conștient de asta când o fac"
Kamer Qaka

"Știu că nu voi mai avea libertatea din teren pe care o aveam la Iași. În sensul că dacă la Poli îmi permiteam o pasă cu câlcâiul sau mai știu eu ce, nu era un capăt de țară"
Kamer Qaka

"Vacanța mea de vară va fi foarte scurtă. După meciurile naționalei cu Kosovo și cu Ucraina, vor mai rămâne doar 5-6 zile de vacanță. Mă voi reuni cu întreaga familie, voi sta cu părinții, și-așa îi văd extrem de rar. Eu sunt un familist devotat"
Kamer Qaka

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
1_0_1_0
1_0_1_0  •  05 Iunie 2018, 19:11

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

prazburg1948
prazburg1948  •  05 Iunie 2018, 17:06
Postat de gannicus2014 pe 05 Iunie 2018, 09:57

cat ne antreneaza pipereanul, vom fi cel mult vicecampioni

In sfarsit cineva cu capu' pe umeri. FCSB are cel mai bun lot, dar cat timp jiji antreneaza multumiti-va cu locul 2 maxim. Sper sa nu mai intre la inchisoare, ca numai asa mai iesiti campioni.

valeri_gazaev100
valeri_gazaev100  •  05 Iunie 2018, 15:03

Da. Sau dupa ce se pronunta falimentul, vei avea contract cu o echipa devenita praf in vânt . Ce zici de varianta asta ? :))))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează