FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV » Promisiunea lui Ciobi: ”Voi rezolva problema apărării la Dinamo”

Ca jucător, Ciobotariu a luat eventul cu Dinamo în 2000. Ca antrenor, are 30 de meciuri de Liga 1, la cîrma formaţiilor FC Naţional, CS Otopeni şi Pandurii
Ca jucător, Ciobotariu a luat eventul cu Dinamo în 2000. Ca antrenor, are 30 de meciuri de Liga 1, la cîrma formaţiilor FC Naţional, CS Otopeni şi Pandurii

Articol de GSP - Publicat joi, 23 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 23 iunie 2011 11:55

Liviu Ciobotariu anunţă că, sub comanda sa, Dinamo îşi va păstra apetitul ofensiv, dar promite să pună punct şi problemelor din apărare.


Are 40 de ani, experienţă acumulată în Belgia, unde a jucat pentru Standard Liege, Mons şi Antwerp. A mai antrenat în ţară, dar numai echipe fără pretenţii. Dinamo e provocarea vieţii sale, de aceea toată viaţa sa se vede acum doar în alb şi roşu. Fotbaliştii îl îndrăgesc deja: "E tînăr, face antrenamente interesante, e «flămînd» de performanţă. Nu suportă să piardă, sperăm să fie el cel care aduce primul trofeu după patru ani de secetă!". E Liviu Ciobotariu, noul pariu al clubului, al lui Nicolae Badea şi al lui Cornel Dinu. Ieri, Ciobi care a acceptat să-şi deschidă sufletul în faţa fanilor dinamovişti, prin intermediul Gazetei Sporturilor.

- Domnule Ciobotariu, care sînt concluziile după primele 10 zile la Dinamo?
- Totul decurge cum trebuie. Acomodarea jucătorilor cu mine a fost perfectă şi rapidă, iar relaţia este una bazată pe respect reciproc. E important să se înţeleagă că la Dinamo este acceptată doar performanţa, de aceea îmi doresc foarte mult un grup unit, care să dea dovadă de caracter.

- Vă avantajează, în relaţia cu jucătorii, faptul că sînteţi un antrenor tînăr?
- Se poate spune şi asta. Pe unii dintre băieţi i-am mai antrenat şi la alte echipe, iar cu alţii, Mărgăritescu, Dănciulescu şi Cătălin Munteanu, am şi jucat. Îi cunosc pe toţi, iar asta îmi e de mare ajutor.

"Mă sfătuiesc mereu cu Oli"
- Sînteţi un tehnician dur sau permiteţi şi cîte o glumă la antrenament?
- E foarte important ca munca în grup să fie cu zîmbetul pe buze. Chiar dacă exerciţiile sînt grele şi istovitoare, contează să faci treabă cu plăcere.

- Aveţi vreun model? Olăroiu, Petrescu sau Mourinho?
- Fiecare are filosofia lui despre fotbal şi contează să discuţi cu cît mai mulţi antrenori pentru a acumula informaţii. Am luat de la fiecare ce mi s-a părut benefic, dar nu am un model anume. Olăroiu este naşul meu de cununie şi de botez al copiilor mei. Mă sfătuiesc des cu el, e un tehnician valoros, cu mare experienţă. Sînt genul de om care acceptă sfaturile, doar ascultînd şi documentîndu-te poţi creşte.

- Sînteţi singurul antrenor din ultimii ani care l-a acceptat pe Cornel Dinu lîngă el.
- Cu Mister vorbesc de cel puţin două ori pe zi. Îmi place foarte mult cum gîndeşte fotbalul, experienţă ca a dînsului puţini au în fotbalul românesc.

"99 la sută din viaţa mea înseamnă fotbal"
- Cît timp vă ocupă fotbalul într-o zi?
- Pentru mine, acest sport e mai mult decît pasiune. Dacă aş putea, toată ziua aş sta la televizor sau pe laptop să urmăresc tot ce ţine de fotbal. Îmi place să fiu la curent cu absolut toate noutăţile. Nu ratez nici un meci, nici o emisiune sportivă, pot spune că fotbalul înseamnă totul pentru mine şi îmi ocupă 99 la sută din timp.

- Familia nu se simte neglijată?
- Soţia mea, cu care sînt din 1993, s-a obişnuit deja şi ştie că fac asta cu pasiune. Băiatul cel mic e la Dinamo, la grupa 1998, iar cel mare, de 18 ani, a făcut şcoala de arbitraj. Aşa că sîntem toţi implicaţi în fotbal.

"Băieţii erau obsedaţi că primesc multe goluri"
- Aţi fost fundaş central, veţi juca defensiv sau ofensiv?
- Cu toate că am fost stoper, îmi place ca echipa mea să fie ofensivă, dar organizată. Detest să primesc gol, iar pentru asta e nevoie de o organizare şi de o pregătire bune.

- Dinamo a încasat în sezonul trecut cele mai multe goluri din istorie, puteţi regla situaţia?
- Faza defensivă nu o fac doar fundaşii, ci toată echipa. Am vorbit cu băieţii să uite tot ce-a fost rău campionatul recent încheiat pentru că devenise o obsesie pentru toţi şi punea presiune mare pe echipă. La Dinamo mentalitatea trebuie să fie de învingător, aşa că băieţii sper că au uitat trecutul şi au încredere în forţele lor că pot face mult mai mult. Sînt convins că nu vom mai lua multe goluri, lumea e obişnuită să marcăm mult, să facem spectacol.

- În ce sistem va juca Dinamo în noul sezon?
- Îmi place foarte mult modulul 4-4-2, cred că este cel mai potrivit sistem pentru a acoperi foarte bine terenul, iar în funcţie de jucătorii pe care îi ai la dispoziţie se mai pot face modificări din mers.

"Dinamo a avut nevoie de mine şi am răspuns afirmativ pentru că-mi doresc să confirm. Nu mă deranjează că se scrie de posibili înlocuitori, atît timp cît eu sînt aici şi-mi fac treaba"
Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo

"După pregătirea fizică şi tehnico-tactică vom vedea dacă avem nevoie de transferuri. Avem jucători talentaţi la echipa a doua, Stănescu, Cazacu şi alţii, care pot confirma în scurt timp"
Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo

5.000 de euro va fi salariul lunar al Ciobotariu în Ştefan cel Mare. Antrenorul va semna noul contract în perioada următoare

52 de goluri a încasat Dinamo sezonul trecut, cele mai multe de la înfiinţarea clubului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
policefun
policefun  •  27 Iunie 2011, 09:35

Eu nu cred ca CIOBI trebuie criticat ( cat inca nu a jucat Dinamo nici un meci oficial). Si cred cu tarie ca lotul nu il prea ajuta sa faca performanta nici macar in Europa League nu vom ajunge iar de campionat ce sa mai vorbim lot de locurile 6-10. Asta este dragi suporteri, fani sau cum ne-om mai numi noi si anul asta vom simti umilinta. Poate ca totusi odata nu prea tarziu vom fi iarasi ce am fost si nu niste catei jegariti ca acum. Hai DINAMO cred sper ca vom mai vedea si noi fotbal in Groapa dar sigur nu in noul an competional.

zeuzeilor1
zeuzeilor1  •  26 Iunie 2011, 03:26

dreamer123 tu mai rupeai asa si picoare....:)))))

kreax
kreax  •  25 Iunie 2011, 14:55

apararea o rezolva dar cine marcheaza si cum?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează