FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Sânmărtean a numit fotbalistul din Liga 1 care l-a impresionat cel mai mult în carieră: "O clasă peste Wesley"

Adailton // FOTO: Gazeta Sporturilor
Adailton // FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de , , - Publicat joi, 05 iulie 2018 15:47

Retras din activitate la finalul acestui sezon, Lucian Sânmărtean (38 de ani) a rememorat într-un interviu pentru GSP cele mai importante momente din carieră. "Magicianul" dă o importanță aparte perioadei petrecute la Vaslui și îl desemnează pe  brazilianul Adailton, ajuns acum la 41 de ani, drept cel mai impresionant fotbalist alături de care a jucat. 

- Lucian, ce jucător alături de care ai jucat te-a impresionat cel mai mult?
- Mi-a plăcut Adailton mult. A fost cel mai bun jucător pe care l-am văzut eu în România. De departe! Un tip foarte inteligent, bun în ambele faze, era evident că-l ajutase perioada petrecută în Italia, simțea jocul fantastic. Plus tehnică, faze fixe, goluri. Wesley era un marcator, dar ca joc, Adailton avea o clasă peste!

- Echipa aia frumoasă de la Vaslui n-a câștigat nimic, de fapt.
- Chiar vorbeam cu Adailton, care-mi zisese că el nu pleacă din România până nu ia un titlu. A fost dezamăgitor, n-am luat nici măcar o Cupă, deși echipa era frumoasă, ca joc. Nu am câștigat nimic și s-a mai și desființat clubul!

- A fost vreun moment decisiv în cariera ta?
- Perioada de la Vaslui. Venisem din Olanda și eram tentat să pun stop, să mă las de fotbal. Am jucat până la urmă șase luni la Bistrița și... Cu Vaslui a fost foarte interesant... Am negociat cu Steaua, cu Dinamo, cu Timișoara, cu CFR și nu mă înțelesesem cu niciuna. Porumboiu mi-a zis «Eu te vreau la Vaslui. Te înțeleg că negociezi cu Dinamo și cu Steaua, o să te aștept». A fost surprinzător, mi-a plăcut cum mi-a vorbit și l-am sunat «Domnule, ia-mă la Vaslui!». După primele două meciuri m-a desființat! Mă gândeam "Dumnezeule, unde am venit?". Pe urmă am început să joc. Pentru că plătea niște bani, Porumboiu voia ca jucătorii lui să zbârnâie. Eu cred că omul ăsta mi-a salvat cariera. 

Brazilianul Adailton a petrecut 2 ani la Vaslui, între 2010 și 2012, reușind 17 goluri în 59 de meciuri.

Sânmărtean a evoluat pentru FC Vaslui între 2010 și 2014, perioadă în care a bifat 121 de meciuri și a înscris de 11 ori.

Vezi și: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
para.para
para.para  •  05 Iulie 2018, 23:08
Postat de losche pe 05 Iulie 2018, 16:28

Tipic gsp, face un articol lung, pe baza unui interviu mai amplu. Foarte frumos pana aici. Apoi subarticole, unu dupa altu, cu cate un pasa din cel original. Aceeasi poveste de fiecare data cu acest ziar.

Important este sa fie vorba de fcsb sau de jucatori trecuti pe la fcsb ca sa vada gigi pe ce plateste banii.

miloguuu
miloguuu  •  05 Iulie 2018, 17:17

daca Adailton era asa bun, ar fi jucat la Steaua.

losche
losche  •  05 Iulie 2018, 16:28

Tipic gsp, face un articol lung, pe baza unui interviu mai amplu. Foarte frumos pana aici. Apoi subarticole, unu dupa altu, cu cate un pasa din cel original. Aceeasi poveste de fiecare data cu acest ziar.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează