FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Secrete din cariera lui Alexandru Tudor: „M-a sunat fratele meu: «Ce să fac? Zice să dormim la mănăstire!»”

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 februarie 2021 19:43 / Actualizat vineri, 12 februarie 2021 23:15

Fostul arbitru Marius Avram, 41 de ani, a participat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Acesta a făcut dezvăluiri din cariera sa de arbitru, dar și întâmplări neștiute cu Alexandru Tudor.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea a fost difuzată pentru prima dată în februarie 2021

- Marius, la început la ce arbitri te uitai?
- Când simțeam arbitrajul și urmăream erau Crăciunescu, Porumboiu, Salomir tatăl. Eu am crescut lângă Balaj, Tudor, Corpodean, Salomir jr., cărora le-am fost rezervă la început, și-am învățat mult de la ei.

- Alexandru Tudor pare așa...
- Cu Tudor am avut o relație foarte bună și într-o perioadă îmi făceam pregătirea fizică cu el. Avea o seriozitate militară. Tata mi l-a dat ca exemplu cum se pregătește. Soția lui era preparator fizic și am stat ani de zile cu el și ca să fur de la el. Tudor este numărul 1 în istoria arbitrajului românesc.

- Doar că în ultimii ani o luase pe calea credinței.
- Tot timpul i-am respectat partea asta cu religia, mergea înainte de meciuri la biserică, uneori mergea și după. La meciurile din țară dormea la mănăstiri, dar niciodată n-a forțat și pe alții să doarmă la mănăstiri. El le propunea arbitrilor asistenți să doarmă acolo, dar dacă ei voiau la hotel în condiții mai bune, el niciodată n-a impus. Inclusiv fratele meu m-a sunat: "Ce să fac? Că zice să mergem la mănăstire!". "Te duci și vezi dacă-ți convine, dacă nu, te duci la hotel". Tudor accepta lucrul ăsta.

- De Balaj ce părere ai?
- Balaj avea o eleganță și am învățat foarte multe de la el. O personalitate altfel, mai caldă. Dacă-l călcai pe bătături, se schimba și devenea dur. Am avut o relație foarte bună și-am făcut parte din echipa lui de arbitri adiționali. Cu el și cu Tudor eu am ieșit în Europa. Am furat de la el ce-am considerat eu că este atuul lui. Dacă de la Tudor am furat seriozitatea, de la Balaj am luat talentul de a se exprima.

- Nu te-ai gândit să lucrezi la un club de fotbal ca Tudor?
- Tot timpul m-am gândit ca după ce-mi termin cariera sportivă să fac un pas către administrația în sport. Care poate însemna Federație, Ligă sau club de fotbal. În oricare dintre acestea îmi găsesc locul având în vedere munca din teren și din afara lui, dar și studiile pe care le am. Aș putea lucra în oricare dintre aceste administrații!

- Auzi, dar tu cu ce echipă ții?
- Când a dispărut Sportul Studențesc, când mă întreba lumea cu cine țin, ziceam mereu Sportul Studențesc. Ca să evit discuțiile. Dar niciodată n-am ținut cu vreo echipă. La Dinamo am jucat fotbal la juniori, dar n-am ținut cu nicio echipă. În '86 eu aveam 7 ani. Și toți copiii erau cu Steaua, dar eu n-am avut vreo afinitate.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Poveste colosală cu Ionuț Luțu: „După 7 ore pe drum a zis că se duce la toaletă... Nu exagerez cu nimic! A fost căutat zile întregi”

Frumoasa care topește gheața » Ea îl menține în formă pe Gudmund Kongshavn, vikingul lui Dinamo

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
dansy
dansy  •  17 Februarie 2021, 12:48

Un arbitru care a influientat multe meciuri in favoarea FCSB reintrupat in un om religios! Dar este fals credincios pentru ca religia nu te invata sa furi.El doar incearca sa-si spele pacatele dar tot in iad va ajunge.

3392153440798126
Gelu Suliteanu  •  13 Februarie 2021, 15:54

Ticalosul asta si-a dat arama pe fata, tot timpul a arbitrat in favoarea fcsb ! Acum isi primeste "premiul" de la "staretul" lui becali !

101691431963926
Taylor Cruz  •  13 Februarie 2021, 07:01

***' dormea la manastiri ca era zgarcit si nu voia sa plateasca....de aia s-a aciuat la stana ca-i dadea nea jiji branza pe gratis *** meciurile pentru fcsb...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează