FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Unul dintre cei mai buni jucători ai lui Dinamo din ultimii ani are un mesaj categoric: "Vreți play-off, mai faceți transferuri!"

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 02 iulie 2018 08:55

Palici, 30 de ani, a părăsit azi Bucureștiul definitiv, fostul căpitan al ”câinilor” transmițând mesaje clare la despărțire.

Antun Palici (30 de ani) s-a despărțit vineri, definitiv, de Dinamo. A însemnat ceva în istoria ultimilor ani a "câinilor", a fost și căpitanul echipei, și cel mai bun pasator, iar Dinamo a reprezentat clubul la care a bifat cele mai multe meciuri din cariera mijlocașului ofensiv.

Înainte de a părăsi Bucureștiul, ieri, fotbalistul a vorbit pentru Gazeta Sporturilor, explicând situația din punctul său de vedere. Tot ieri, Dinamo a plecat în cantonament în Polonia, până pe 12 iulie.

- Antun, ce s-a întâmplat, de ce s-a ajuns la un divorț cu Dinamo? Tu mai aveai un an de contract.
- Au fost mai multe, adunate. Nu prea am jucat în primăvară, era o stare de disconfort, am simțit că am nevoie de altceva, s-ar putea să semnez zilele acestea în alt campionat. Oricum, am dat înapoi banii pe care i-am luat în avans de la Dinamo, sunt pe zero, clubul n-a pierdut niciun euro cu mine.

- Ai ceva de reproșat cuiva?
- Nu, așa a fost să fie. Nici eu n-am mai reușit să fiu cel dinainte. Ne-am despărțit prieteni, zic eu, deși e clar că de data asta e pentru totdeauna. Voi păstra o amintire frumoasă tuturor dinamoviștilor.

- Florin Bratu spunea că nu mai erai fericit la Dinamo.
- Ideea e că voiam altceva. Ori să fiu mai aproape de casă, de Croația, mai ales că tocmai am aflat că soția a rămas însărcinată iar. Ori dacă e să mai trag tare un an, într-un campionat pe bani mulți, să știu pentru ce mă sacrific. Dar eu am fost mereu fericit la Dinamo. Mi-a plăcut Bucureștiul, și-acum, când vorbim, sunt în Herăstrău cu familia, cu fetița noastră cea mică, ea, practic, a crescut aici. Oamenii au fost mereu OK cu mine.

- Cum crezi că-și vor aminti suporterii dinamoviști de tine peste ani?
- Fiecare te percepe și te analizează diferit. Am fost și criticat, dar și lăudat. Mi-ar plăcea să-și aducă aminte ca de un fotbalist care a fost corect cu meseria lui, care a vrut să fie mereu mai bun pentru Dinamo. Eu îmi aduc aminte cu drag de fani, de meciuri, de derby-uri, de goluri, de tot.

- Poate Dinamo să spere mai mult de play-off în viitorul sezon?
- Eu sper că se vor mai face transferuri. Am văzut că strategia clubului se bazează pe tineri, care sunt de calitate, dar dacă nu vor mai aduce jucători cu experiență, va fi teribil de greu. Sunt Nistor, Salomao, May, Pesici, fotbaliști cu experiență, ar mai trebui încă pe atâția. Play-off-ul e abordabil, atât.

- Titlul, pe cine vezi favorită?
- CFR Cluj rămâne favorita. Celor de acolo nu le pasă de reclama pe care o fac fotbalului sau ce se spune despre stilul lor, își văd de munca lor și sunt eficienți. CFR e favorită, restul pot doar produce surprize.

1 golși o pasă decisivă a avut Palici în primăvară pentru "câini" în 11 meciuri

9 goluriși 18 assist-uri a reușit croatul în 84 de partide pentru Dinamo

 

"Mi-ar plăcea din tot sufletul ca țara mea, Croația, să sărbătorească un titlu mondial. Cu toate că evităm să rostim cuvinte mari, visăm. Până la urmă, să mergem cât mai departe, așa spunem mereu"
Antun Palici, mijlocaș

"Am învățat în România că nu trebuie să te grăbești când cataloghezi niște oameni înainte de a-i cunoaște. Orice pădure are uscături, dar pot spune că românii sunt oameni buni, care pot construi o țară mai bună pentru ei și familiile lor"
Antun Palici, mijlocaș

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  02 Iulie 2018, 12:58

sa fii sanatos si fericit alaturi de cei dragi ,mult succes in viata !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează