FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

EXCLUSIV / UPDATE Patru decizii luate azi în Comitetul Executiv! Ce se întâmplă cu legea jucătorilor U21

Articol de , - Publicat vineri, 22 iulie 2016 13:43

Surse GSP.ro informează că FRF a decis azi în Comitetul Executiv:


1. Legea privind jucătorii U21 să intre în vigoare chiar din acest sezon, în ciuda faptului că oficialii LPF au atacat această decizie. 

Secretarul general, Justin Ștefan, susține că regula de a folosi un jucător sub 21 de ani în fiecare meci din Liga 1 este ilegală, conform celor de la Asociația Ligilor Europene.

"Regula U21 este ilegală și discriminatorie pe criterii de vârstă și de naționalitate. Solicităm ca regula să fie eliminată în Comitetul Executiv al FRF.

Ne-am adresat Asociației Ligilor Europene și ni s-a spus că regula afectează echipele și intervine asupra deciziei antrenorului de a avea la dispoziție cel mai bun "11". Această regulă nu este în conformitate cu legile europene", a declarat Justin Ștefan.

Astfel, începând cu acest sezon, echipele din Liga 1 sunt obligate să aibă în permanență pe teren un fotbalist român sub 21 de ani. 

2. LPF rămâne autonomă! FRF nu a putut modifca regulamentul

FRF a semnat azi convenția prin care LPF beneficiază de autonomie administrativă, juridică și financiară. 

Disputa dintre cele două părți, LPF și FRF, putea duce la excluderea echipelor românești din competițiile europene.

Convenția anuală trebuia semnată , dar Liga și Federația nu ajungeau asupra unui numitor comun, motivul fiind adăugarea unui nou paragraf în convenție. FRF a renunțat până la urmă la această idee.

"FRF vrea să adauge următorul paragraf în convenție: «LPF beneficiază de autonomie administrativă, juridică și financiară, în limitele stabilite de FRF». Federația își creează pârghia pentru a veni și a spune «Pentru binele fotbalului, trebuie să dăm 7 milioane de euro din drepturile TV către alte cluburi».

Ar putea să vină să ceară bani pentru Liga elitelor. Dacă nu se semnează convenția, competiția va începe, iar la finalul ei ne vom ruga de FRF să omologheze rezultatele. S-ar putea ca la începutul sezonului viitor să nu avem echipe în cupele europene", explicase Justin Ștefan ieri la conferința de presă. 

3. Cluburile aflate în insolvență să fie retrogradate, din următorul campionat: toate echipele au fost de acord cu propunerea ca pe ordinea de zi a viitorului CEx să se discute posibilitatea ca din sezonul următor să se revină la condițiile de licențiere din 2012.

4. Contractele pentru asistență medicală în timpul meciurilor să fie încheiate doar pentru ambulanțe de tip B și măcar o mașină să fie în permanență la stadion. În plus, cluburile vor fi obligate să le încheie asigurări jucătorilor. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
1425838917717550
John Milne  •  23 Iulie 2016, 02:06
Postat de helioglobalus pe 22 Iulie 2016, 16:06

Nu te mai încap?

Hahahaha hahahahaha hahahahaha

948956548471669
Andronache Georgian  •  22 Iulie 2016, 19:25

Daca toate echipele ar avea centre de juniori si in lot s-ar regasi minim 10 juniori la fiecare echipa n-ar mai fi exista cluburi in insolventa/faliment sau cu datorii galactice.Banii din drepturile tv ar fi un bonus fata de ceea ce produce clubul.Ocazie buna si pt echipele din ligile inferioare de a dezvolta tineri ce vor fi la mare cautare de echipele puternice...deci o morisca din care toata lumea are numai de castigat.Pentru ca toate astea sa fie posibil,trebuie ca acum sa li se impuna cluburilor legea juniorului U21...

bdgeorge
bdgeorge  •  22 Iulie 2016, 18:35

punctele 2,3 si 4 sunt foarte bune si binevenite intram in randul campionatelor NORMALE (nu zic puternice dar revenim la normalitate). eram de tot rasul cu echipe insolvente jucand in prima liga.. Regula U21 este foarte buna dar trebuie stabilite CLAR toate conditiile si regulile dupa care este aplicata..dupa parerea mea trebuia introdus campionatul U21 cu OBLIGATIA ca toate echipele sa aiba o echipa de U21..

Vezi toate comentariile (40)
Comentează