FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Vă mai aduceți aminte de Emeghara? Steaua plătea o sumă colosală pentru a-l aduce, dar accidentările i-au ruinat cariera! Ce face acum, când a luat decizia retragerii și ce mesaj are pentru Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 decembrie 2016 15:28

În 2007 Steaua plătea 1,2 milioane de euro lui Poli Timișoara pentru a-l aduce pe Ifeanyi Emeghara. Devenea unul dintre cei mai scumpi jucători transferați vreodată de formația roș-albastră.

Fostul fundaș stânga, ajuns la 32 de ani, s-a retras la doar 29 de ani din cauza accidentărilor. 

Nigerianul a vorbit cu GSP.RO despre perioada petrecută în România, a dezvăluit ce face acum, dar a explicat și de ce a renunțat atât de ușor la cariera de fotbalist profesionist.

- Salut, Ifeany! Din România te deranjez...
- Wow, cum ți-ai adus aminte de mine? Chiar nu mă mai gândeam la asta...

- Mă uitam pe lotul Stelei din urmă cu aproape 10 ani, am zis să te caut și uite că te-am găsit...
- Îți mulțumesc pentru asta! Cu ce te pot ajuta?  

- Tocmai pentru că ai zis că lumea uitase de tine. Cu ce te ocupi? Observ că de 3 ani nu mai ai echipă...
- Lucrez ca director sportiv într-o academie de fotbal. Țelul nostru este de a produce jucători tineri, de calitate, pentru echipele din Nigeria sau pentru echipa națională. Între timp m-am apucat și de școala de antrenori. Învăț mult și sper ca în curând să fiu gata să preiau o echipă. Vreau să profit de toate oportunitățile pe care Dumnezeu mi le va oferi.

- Deci te-ai retras la doar 29 de ani?
- M-am retras devreme din cauza accidentărilor. Cred că îmi cunoști bine istoricul medical și era foarte dificil pentru un club cu pretenții să țină un fotbalist cu atâtea probleme. La ultimul club la care am jucat mi-am dat seama că nu o mai pot face la nivelul pe care o făceam altădată. Nu-mi plac jumătățile de măsură așa că am decis să mă retrag.

- În România lucrurile au mers bine pentru tine până la seria de accidentări de la Steaua...
- M-am bucurat din plin de anii petrecuți în România. Pentru mine chiar a fost totul minunat. Am avut mulți fani, mulți colegi fantastici și antrenori foarte buni. Cu această ocazie le mulțumesc tuturor celor care m-au apreciat. Îi îmbrățișez pe toți cu drag. 

- La un moment dat s-a scris că ai avea probleme cu inima. Cum au stat lucrurile?
- Povestea despre problemele cu inima nu a fost reală. Îți zincer. E adevărat că doctorii au descoperit că aveam o inimă mai mare decât era normal, dar apoi au mai urmat niște teste. S-a dovedit până la urmă că inima mea era perfectă pentru sport. 

- Ce a însemnat pentru tine perioada de la Steaua?
- Steaua e un club mare. Sunt foarte mândru că am jucat pentru un astfel de club, cu o asemenea istorie. Steaua va rămâne în inima mea și n-am cum să uit cât de mult m-a susținut acest club când am trecut prin momente dificile în cariera mea. Îi mulțumesc și îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru că mi-a oferit această șansă. Nu am cum să nu-i mulțumesc și lui Gigi Becali pentru că a crezut în mine. Steaua este cel mai important club la care am jucat în toată cariera mea.

- Vei mai reveni în România? 
- Cu siguranță. Chiar dacă acum sunt prins aici, în Nigeria, cu tot felul de treburi. Sunt convins că voi mai ajunge în România. Fie că voi fi doar turist și vin să-mi vizitez prietenii, fie că voi avea treabă.

- Ai un mesaj pentru cineva de aici? 
- Bine că mi-ai pus această întrebare. Chiar voiam să-ți zic. Vreau să le trimit un mesaj tuturor coechipierilor pe care i-am avut, fanilor, antrenorilor, patronilor de la Steaua și Timișoara, dar și oamenilor cu care am lucrat. Vă mulțumesc! Sunteți niște oameni minunați și sper să ne revedem cu bine. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți! 

3 meciuri 
în naționala Nigeriei a adunat Emeghara 

72 de meciuri
a strâns Emeghara pentru Steaua în toate competițiile

Nigerianul a evoluat la Steaua între 2007 şi 2011, adunând însă numai 42 de meciuri în campionat din cauza accidentărilor repetate.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
cneius
cneius  •  03 Decembrie 2016, 09:41

Un om deosebit, pacat ca a avut atitea probleme cu accidentarile.

1049998808413764
Nicolae Tudosie  •  02 Decembrie 2016, 22:05

Bun fotbalist, si, iata, un om de calitate.

paulg40
paulg40  •  02 Decembrie 2016, 19:29

Asta inseamna sa fii placut surprins intr-o lume a negativismului in sport.O atitudine care merita respect.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează